Merhaba Nil
Bize yapilan testin zekayla ilgisi var mi yok mu bilmiyorum aslinda..asagidaki duyurularini gorup basvurmustum ve sanirim birkac ay oldu basvurali...hafta sonu gittik ve bizimle cok hos ilgilendiler sagolsunlar...
http://www.akillibebek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=895&Itemid=1641-1,5 saat surdu..ben gitmeden once cocugun neye ilgisi oldugunu belirleyecekler saniyordum..ama bahsi gecen video izleme isini kaldirmislar bizim yas grubu icin...eksik tamamlama,eslestirme,makas kullanimi,kalem kullanma,kagit katlama,hafiza oyunlari gibi bircok oyun hazirlamislar..can bu tarz seyleri cok seviyor...biz de yaninda durup izledik..en son da bizimle paylastilar..
bahsettigim gibi gelisiminin kendi yas araligindan 2 basamak yukarida oldugunu..cok zeki ve hareketli bir cocuk oldugunu..ince motor gelisiminin,algisinin,hafizasinin cok iyi oldugunu soylediler...kitaplarla arasi iyi belli dediler..bunun cok iyi oldugunu belirttiler...mukemmeliyetci bir cocuk,yapamadiginda sinirleniyor dediler...krese gidenle gitmeyeni biz net ayirt ederiz dediler..can hic gitmedi ama ikisinin arasinda bir yerde su an dediler..kisaca gayet hos seyler soylediler

belki de ben cok ilgilendigim icin boyle oldu...ama ben ona zorla bisey ogretmiyorum..kendisi merak edip soruyor ben de cevapliyorum...hatta bu ara sorulardan bunalmis durumda kres arastiriyorum

ben de senin gibi yasitlariyla daha cok vakit gecirmesi taraftariyim...Allaha sukur cok sosyal bir cocuk..oyle bir problemimiz yok...tabi krese gitmedigi icin ve tek cocuk oldugu icin paylasmayi bilmiyor henuz ...
insanlarin guzeli paylasmayi bilendir
kendi ac kalsa bile kardesine verendir diye sarki soylese de

duy da inanma
ilgisiyle,merakiyla,hareketliligiyle mutlu bir cocuk...su anda bir problem yok ama ilerde de insaallah boyle olur..
soylediklerini anladim...merakini ve ogrenme istegini gidermeli...yasitlariyla sosyal ortamda bulunmali..
yasindan cok becerisine ve ilgisine uygun oyuncak secmelisiniz diyorsun..
peki diyelim ki Can okumayi erken ogrendi ve sinif atlatmak istediler...ya da ozel egitim veren bir kurumda okumasini onerdiler..bu konuda ne dusunuyorsun? biliyorum dah cok var ama ben kres arastirirken bile acaba ilerde ozel okula mi devlet okuluna mi gondericem bunlari dusunuyorum...
tesekkurler ve segiler