Merhaba,
4,5 yasindaki kizim son zamanlarda asiri sabirsiz olmaya basladi. 3 yasindaki kardesi yuzunden kendisini ihmal ediliyormus gibi hissedebiliyor olabilir zaman zaman ancak yine de sabretmeyi, beklemeyi ogrenmeli diye dusunuyorum. Ornegin bir yolculuga ciktigimizda gidecegimiz mesafenin uzun oldugunu, yaklasik ne zaman varacagimizi bastan soylesem de, surekli "geldik mi? ne kadar kaldi?" diye sorabiliyor. Beklemeyi hic sevmiyor, her istegi aninda yerine gelsin istiyor. Sabretmesi gerektigini, herseyin bir zamani oldugunu anlatmaya calisiyorum ama bu konuda baska neler yapmak gerekir? Sabretmeyi ogretecek oyunlar tavsiye edebilir misiniz?
Ikinci sorunum da inat. Herhangi bir konuda birsey yapmasini istedigimde, sirf benim dedigimi yapmamak icin itiraz ediyor. Itirazinin sebebini sordugumda "Hep senin dedigin oluyor, benim dedigim daha az oluyor" diye yanit veriyor. Tikandim gercekten. Referans kitaplarimi cikardim, tekrar okuyayim, kendime bir yol bulayim, bir davranis sekli belirleyeyim diye. Benimle karakter savasina mi girmis goruyor kendisini? Ne yapmaliyim bunu duzeltmek icin?
Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler.
sevgiler,
Selen