Gönderen Konu: başlamak istiyoruz artık  (Okunma sayısı 636 defa)

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
  • belki bir gün yaşlanacağım ama asla büyümeyeceğim
başlamak istiyoruz artık
« : Mayıs 17, 2009, 09:52:26 ös »
sevgili nil hanım baran artık 29 aylık oldu boyu ve kilosu gereği hangi bezi kullanırsa kullansın sabah kalktığında bezi geçirmiş oluyor yani ıslak kalkıyoruz artık son yani junior bez kullandığımız için de daha büyüğünü bulmak imkansız artık havalar da ısınıyor diye tuvalet eğitimine başlayayım diye düşünüyorum çişini yaptığını hiç söylemiyor ama büyük tuvaletini yapınca püf yaptım diyor bir iki lazımlığa yağalım mı girişimlerim sonuçsuz kaldı yani kısacası kendinden bihaber çiş ve püf konusunda ama başka yönlerden zeka zehir gibi maşallahsizce nasıl bu konuya onu odaklayabilirim çünkü herşeyi anlıyor tekrar ediyor yapmasını istediğim şeyleri yapabiliyor nasıl çişini söyletebilirim acaba memeden sonra bu konuya da yardımcı olursanız çok sevinirim sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: başlamak istiyoruz artık
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2009, 09:02:40 ös »
Merhaba,
 cocuk hazir olmadigi sürece cocugunuzu tuvalet konusuna odaklayamazsiniz. Bu konuda da zorlamamalisiniz. Cocugunuz hazir olmadan tuvalet egitimine baslarsaniz geri dönüsler olacak ve cocugunuzun karakter gelisimini olumsuz etkilersiniz. Bu konu ile ilgili yazimi okuyabilirsiniz:

http://www.cocuksevgisi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=197

Sevgiler

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2010, 08:06:28 ös »
sevgili nil hanım baran bir süredir kabızlık yaşıyor (artık 3 yaşındayız) hala altımızı bezlemeye devam ediyoruz ve ısrarla altımı bezle deyip duruyor hele şimdi kabızlık sorunu yüzünden büyük tuvaleti yaparken daha da zorlanıyor ve korkuyor lazımlığa ağlayarak kanter içinde biraz oturttuktan sonra yapmayacağını söyleyip kalkıyoruz bezini bağlamayınca ağlayıp sızlanıyor bezimi bağla diye ne yapacağımı şaşıdım en büyük bezi kullanıyoruz ama artık çok yeterli değil ve bırakmasını istiyorum artık ama hiç oralı değil hadi çişini yap oğlum lazımlığa desem yapmayacağım bezime yapacağım deyip daha da sinir ediyor beni ne yapalım özellikle kabızlıkla ilgili beni aydınlatırsanız çok sevinirim ilaç kullanımı ve dışkı tahlili yaptırdık ama sorunumuz tekrarladı acil vereceğiniz tüm bilgilere açığım sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2010, 11:07:47 ös »
Merhaba,
 kabizlik konusunda doktorunuzla konusmalisiniz.Cocugunuzu hazir olmadan tuvalet egitimine zorlamis olabilirsin, farkinda olmadan bu konuda üstüne cok düsmüs olabilirsiniz bir de kabizlik eklenince  tuvalete lazimliga oturma konusunda zorlaniyor olabilir.Cocuk doktorunuzdan yardim istemelisiniz.Önelikle kabizlik sorununu cözmelisiniz.Lazimlikla kabiz nedeniyle negatif bir tecrübe yasadigi icin lazimlikla caninin acimasini birbirine baglyior olabilir.Özellikle cisini tuvalete yapmasina tesvik edbeilirsiniz.Oyunlarla bebeklerle sizle ronu tuvalete alarak bu saglanabilir
Kolay gelsin

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2010, 01:34:14 ös »
sağolun nil hanım doktorumuza gittik ve sonuç olarak lağman yapıp boşaltma sağladık şimdi biraz daha sakiniz çalışmalarımıza devam edeceğiz ama şu kabızlık bir düzene girdikten sonra inşallah haklısınız üstüne çok gittim galiba öğreneceğiz düzelteceğiz inşallah çok teşekkürler sevgiyle kalın
asla asla deme