Gönderen Konu: kardes ıstıyoruz  (Okunma sayısı 415 defa)

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
kardes ıstıyoruz
« : Mayıs 18, 2009, 09:09:29 öö »
  nılcım benım yıne sılayla ılgılı kafama takılan bırsey var. sıla 8 temmuzda 4 yasına gırcek gecen hafta bana anne neden bana kardes yapmıyorsunuz dedı bende sen bıraz daha buyu o zaman dusunuruz dedım bızde sıla 1 veya 2 sınıfa gıderken ıkıncı cocugu dusunuyoruz bu kadar uzun bır ara sılanın psıkolejısı ıcın kotumu olur ıyımı olur bılemedım sence dogrusu nedır dogru zamanın ne zaman oldugu bılmıyorum sıla fazlasıyla ınsan canlısı cocukları bebeklerı cok seven bır cocuk acaba bukadar zaman bosunamı beklemıs olcaz bılemedım yardımcı olurmusun
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: kardes ıstıyoruz
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2009, 08:52:23 ös »
Yudum'cum ikinci bebek konusunda ideal bir yas yoktur.Ailenin durumuna ilk cocugun karakterine göre anne baba verir bu karari. Cocuklar arasindakiy as farkinin cok fazla olmamasi kardeslerin iletisimleri acisindan önemlidir. 2-4 yas en iyi yas farkidir.
Cocuklar kardesleri dogdugunda kiskanirlar ama gercek hayatta ögrenmleri gereken paylasmayi, birlikte oynamayi, tartismayi cözüm bulmayi, geri cekilmeyi hakkini aramayi da gelen ynei bebek ve ileride de kardes sevgisiyle, rekabetiyle ögrenirler.Bir cocugun kardesi olunca psikolojisi ancak anne babanin yanlis davranislari nedeniyle bozulur.Cocuklar yeni bir bebek gelince ilk absta zorlanirlar ancak paylasmayi ögrenmek ileriki hayatlarinda gerekli olan bir beceri oldugundan bunu sosyal ortamlardan önce kardesle ögrenirler.Eger ikinci cocuk düsünüyorsaniz ve okadfar beklemek zorundaysaniz mutlaka anaokuluan yollamali ve baska cocuklarla anyi ortamda bulunmasini saglamalisiniz.Tek cocuk sendromunu bütün cocuklar yasayacak diye bir sart yoktur ama bütün dünya cocuk etrafinda dönüyorsa cocuk yasitlari ya da kendisinden kücüklerle, büyüklerle birlikte oynamayi, ögrenmeyi, büyüklerin ilgisini paylasmayi ögrenmelidir.
Ayrica cocuk büyüdükce kiskancligin azaldigi da dogru degildir.

Sevgiler:)

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
Ynt: kardes ıstıyoruz
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2009, 08:27:17 öö »
   canım verdıgın bılgıler ıcın tessekkur ederrım  bızım bu kadar ara vermemızın sebebı ıse sılaya suan babaennesı bakıyor e halıyle yasıda var kadının ıkıncı cocuguda bakmasını ısteyemem bu durumda benım bakmam gerekır benım bakmam ıcınde yaklasık 3 sene daha calısmam gerekıyor benım dusuncem ama ne kadar dogrudur bılmıyorum sıla 1. sınıfa  gıderken hamıle kalsam en azından sıla okuma yazmayı ogrenırken bırazdaha ılgılene bılırım o ıkıncı sınıfa gıderkende bebısımız gelır bende calsımam ıkısıne bakarım dıye ama bılemıyorum ıste kafam cok karısık ???  bır yandanda hıc ıkıncıye kalkısmasakmı acaba dıyorum  ::)
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR