merhabalar herkese;
size birsey itiraf edeyim arkadaslar,Canin krese baslayacagi gunu iple ceker oldum ben,biliyorum ki o krese alissa bile aklim hep onda olacak,bir yandan icimde bir vicdan azabi beni rahatsiz edecek..ama bu kadar hareketli ,devamli ilgi isteyen bir oglum oldugu icin hem sansliyim,hem de evde olmama ragmen cok yoruluyorum...
2 tekerlekli bisikletiyle (2 de yardimci tekerlekleri var) hergun ogleye dogru ve aksamustu disari cikmak istiyor..bisiklet agir ,apartmanin girisinde basamaklar var,yoldan karsiya gecerken bir elimde can,bir elimde bisiklet,bazen ezilmekten zor kurtuluyoruz..odasinin penceresinden asagidaki cocuklari gozetliyor (hala cocuk kilidi takilacak,asagi dusmesin diye devamli takipteyim) ,cocuk sesi duymaya gorsun,hadi anne,anlamiyo musun,disari cikalim diyorum sana diye fircaya basliyor..5 yasindakileri de begenmiyor,8-10 yasindaki cocuklarla takiliyor ve acayip mutlu oluyor onu da oyunlarina alirlarsa..tam sokak cocugu oldu..butun alisverisi birlikte yapiyoruz,kucukyali esnafi beni canin annesi olarak taniyor

bunun disinda bu aralar cok istahsiz..onceleri yedigi seyleri (seftali-domates-yesil fasulye-mercimek corbasi vs.) simdi yemek istemiyor..hala 1 ogunumuz 1 saat suruyor..
artik bisiklete binerken yoruldugu icin oglen daha rahat uyuyor..ama aksamlari da en az 1 saat kitap oku,masal anlat,ninni soyle gibi eylemlerden sonra zar-zor uykuya geciyor can..oglen uyutmama olayini ben yapamiyorum..cunku onun uyudugu o 1-2 saate benim de ihtiyacim oluyor,oglen uyumazsa aksama dogru ikimizin de pili bitiyor..o uyurken ben ya yemek ya ev isi yapiyorum,ya ortaligi topluyorum,ya da biseyler okuyorum,biraz kendime geliyorum..ama aksamlari gec kaliyor uyku tabi..bu da istemedigim bisey..bir de ben odasini yeni ayirdim canin,1 ay oncesine kadar bizim odada ama kendi yataginda yatiyordu..simdi odasini kabullendi ama beni salmiyor ..ben ancak o uyuduktan sonra yatagima gecebiliyorum ve gece de 2-3 defa uyaniyor,artik uyanmamali aslinda,boyle boluk porcuk uykular da beni hic dinlendirmiyor..bazen yatak odasiyla canin odasi arasinda mekik dokumaktan uyudugumu bile anlamiyorum..odasi cok karanli degil ama korkuyor sanirim..ikeaya gidip bir gece lambasi almam lazim..sanki ruya goruyor ve ona uyaniyor ama her gece 2-3 defa uyanmasi normal degil di mi?
can gecen yazdan beri cisini soyluyor ama uyurken hep bagladim..bu yaz birara alistirmistim ogle uykusunda hic kacirmiyordu,aksam da 1-2 kez cise kaldiriyordum..fakat bu duzen biz manisaya gidince bozuldu..dondugumuzden beri de tekrar uyurken baglamaya basladim..cunku cok kaciriyor uyurken,ozellikle de cok yoruldugu zamanlar..gec ogrenip geceyi-gunduzu birden birakmasi daha iyi sanirim..ben simdi nasil alistiricam uyurken cis yapmamaya..bi akil verin millet

bahsettiginiz gunduzleri cis kacirma olayini can da 2 gundur yapiyo,birinde cok uykusu gelmisti,birinde cizgi filme dalmis ama ben elimde olmadan kiziyorum niye yaptin diye,bazen sirf onunla ilgileneyim diye yaptigini dusunuyorum..nedenini sorunca da sen beni tuvalete goturmedin ya onun icin diyor,halbuki cani isteyince kendi basina gidip yapiyor cisini..evde ciplak ayak dolastiriyorum ben oyle cok korumaci anne degilim (zaten bir tek koridorlar seramik,mutfakta yolluk var) ,sutu buzdolabindan cikarip biraz bekletip iciriyorum,hasta da olmuyor masaallah,alisti,bazen gunde 2 tane dondurma yiyor,ben kucukkken bir dondurma yesem hemen bademciklerim siserdi,cok kollandigimdan bence

ciplak ayak dolasmaktan belki arada cis kaciriyo olabilirler..
bi de muhalefet bi durumumuz var ki hic hosuma gitmiyor..resim yapmaya baslasak oyun hamuru istiyor,kitap okusak yap-boz yapmak,bir de yaptigimiz butun faaliyeler hala bir sure sonra pislige donusuyor..mesela eskiz kagidini mavviye boyayip kiristirdik deniz yaptik,mavi fon kartonuna yapistirdik,sonra da baliklar kesip denize yapistirdik,atm sanatsal calismamizi bitirmistik ki can tek tek baliklari sokup kuyruklarini kesti,boyle olunca benim de hevesim kaciyor..buyuk bir mantar pano aldim cana,2 gundur ona raptiye saplamakla eglendi,hala duvara asicaz..ona da yaptiklarimizi,belki heveslenir bozmaz diye dusundum ama ne kadar dururlar panoda bilmem

cok uzun oldu yine ..uzun lafin kisasi kres acilsa da dinlensem

yarim gun de olsa...sonra da guzelinden-hayirlisindan bir is diliyorum kendime

sevgiler