Gönderen Konu: ;) 2006 doğumlu yumurcaklar  (Okunma sayısı 5408 defa)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: ;) 2006 doğumlu yumurcaklar
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2009, 11:12:49 öö »
Hosgeldin Nilüfer.Demek kücük Ela da okullu oldu. evde sadece türkce konusulan ailelerin cocuklarinda bazen böyle durumlar oluyor.Bazi cocuk dili bilmese de daha kolay adapte olurken bazi cocuklarda 1 yila kadar uzayabiliyor adapte sorunu. Bir cocuk icin aile ya da abkici ortamindan böyle sosyal bir ortama gecmek zaten cok kola yolmayan bir dönem bir de biirden hic anlamadigi bir dilin konusuldugu yabanci bir ortmaa girmek daha da zorlayabiliyorEla suanki güvensizliginden dolayi sana bukadar düskün ve kaybetme korkusuyla böyle Davraniyor Nilüfer. Okula alistikca kendisni okulda güvende hissettikce düzelecektir.ZAten sen de Eda dan tecrübelisin. ama her cocuk farkli tepki veriyor bu döneme.
Banu isim düsündünüz mü ?
Bizimkiler henüz 18 aylik olacaklar bu aralar en cok oynadiklari oyun play mobiller. Taktörlerin icine adamlari tak cikar hayvanlari otuttru tekrar cikar derken uzun süre mesgul oluyorlar.Kreste de bir sürü yeni youncak oldugundan zamanin naisl gectigini anlamiyoruz.Daha bir hafta oldu baslayali dakika bir gol bir grip olduk:)
Manolya Koray nasilÒkul naisl gidiyor.Burasi dogru sayfa degil gerci ama :)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2009, 11:55:47 öö »

Playmobillerle ben de saatlerce oynayabilirim.

Biz dün Nevrayla birlikte, St Martin fener şenliğine katıldık. Çok güzel bir tecrübeydi. Yürüyüşün bu kadar uzun, parkurun da bu kadar zorlu olacağını bilsem gitmeyebilirdim ama iyi ki gittim. Şenlik Tarabyadaki Alman Konsolosluğunun bahçesindeydi. Nevra yol boyu fenerini taşıdı, şarkıları söyledi. Yürüyüş bitince de afiyetle Weckmannı mideye indirdi.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #17 : Kasım 10, 2009, 01:32:49 ös »
merhabalar..aa ne güzel şenlenmiş buraları..
Nilüfer hoşgeldin......ne güzel yine "büsürü"yüz..... :D
ay valla Manolya evet bende hiç rahat edemiyorum böyle yapınca ama bazen işe yarradığında da heh diyorum buymuş derdi...drama gibi oyuncuklar bazen oynuyoruz..ama hiç bu konuyu denemedim....denemeliyim....evet insan kendini görüyor küçük bir vucüdun içinde ve aaa bunları yapıyorum gerçekten diyor...bazı konuşma hatalarımı bile BAde de yakalıyorum....insanı kendiyle yüzleştiriyor.....
bu sabahta mesela okula gitme konusunda ayak sürüdeü de sürüdü..hani desem istemiyor adı belli olacak..ama hayır sırf iş olsun diye...aaahh bilemiyorum bazen çok korkuyorum dur burcu bunlar daha iyi günlerin diyorum kendime...korku filmi süreçte başlıyacak.... :-[

Nilüfer Eda nasıl, Ela için de dedeyle gezme günleri bitti desene....ben dediğin msnde ismi yanlış girmişim olayını anlamadım pek..

Banu, ne işin var yürüyüşlerde mürüyüşlerde senin...lütfen ama..azcık daha yatay pozisyon...biliyor musun az daha dün gece ist.a geliyorduk ki son anda olmadı..hemen seni arayacaktım geliyoruz diye sonra dedim iyiki aramamışım bak olmadı..hevesim kursağımda kaldı............

Nil..ben en çok neyi merak ediyorum biliyor musun senin bu büyük üçlüyü arabayla taşırken Tuana'yı nasıl götürüp bıraktığın, diğerlerinide arabadan çıkartmadığın, neden gelip birilerinin okuldan Tuana'yı karşılamadığı, bu kadar çok indir bindirin belini nasıl haşat ettiği gibi şeyler...ben yazarken yoruldum düşün sen birde bunları her sabah ve her akşam yapıyorsun....okulların neden bu konuda bir hizmeti yok..en azından Tuana için servis gibi bir seçenek yok mu..?
bizde var servis ama harici bir ödemeye bağlı tabi..bende veremedim henüz..ev yakın diye yürüyoruz babamız ve arabamız yokken ama kışın çok soğuklarda başka bir yol buluıcaz bizde..belki bir taksiyle uygun bir ödemeye anlaşma filan...

Çevrimdışı waterlili

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #18 : Kasım 11, 2009, 09:19:32 öö »
günaydinlar... evet güzel senlenmis burasi...

Nil, kis iyice bastirmadan bir görüssek... ikizler 1,5 yasinda olmus bile biz hala görüsecegiz... bende Ela kücükken Eda'yi yuvaya birakirken arabada birakirdim... o zaman zararsiz olduklarinda koltuklarinda oturduklarindan emin oldugum icin birakabiliyordum... simdi mümkün degil...

Ela yuvaya alisti artik iyiden iyiye... zaten seviyordu ama benimde birlikte kalmami istiyordu... sonucta yalniz kalmasi gerektigini kabullendi, büyük bir asama... Almancayi da sökmeye basladi... yeni yeni kelimeler, cümleler duyuyorum... dün aksam hatta Laterne Laterne sarkisini söylemeye calisiyordu... bizde fener alayi bu aksam ama biz gitmeyecegiz... burasi bayagi sogudu, Ela hala biraz öksürüyor ve cok yorucu olacaktir... seneye insallah... onlar bugün yuvada yapacaklar zaten bir temsil...

onun disinda Ela 3 aksamdir bezsiz yatiyor, sabahlari da altini islatmadan uyaniyor... gercei gece 2 kere kaldiriyorum, saat kuruyorum bunun icin... yine de büyük basari diye düsünüyorum...

ya Burcu, sen beni pazar günü msde laf attmadinmi???... benim msnimde olmayan Burcu diye biri yazmaya basladi... baska bir Burcu daha tanidigim icin, nerden tanisiyoruz dedim... forumdan dedi... benimde aklima sen geldin, hatta kizin icin Nevra yazdim... pazar aksami tekrar ben mnsi acinca bir laf atti, ben huylandim... hacker falan diye... sen degildin... demek biri hackleme cabasindaydi ama ben kapatinca birsey yapamadi...
Nilüfer Saner& Eda& Ela
sen gülünce ben cok seviniyorum (Eda)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #19 : Kasım 11, 2009, 10:25:27 öö »
aaa çok ilginç Nilüfer....vallaha ben değilim..benim msn adresim zamanında virüslüydü diye kullanmamaya başlamıştım sene oluyor kullanmıyorum..ama ortalıkta o adres dolanıyor olabilir ve benim adresimle biri konuşuyor olabilir..ama bizim gerçekten forumdan tanıştığımızı nereden bilecek bu herhangi biri işte bak bu çok ilginç...

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #20 : Kasım 11, 2009, 08:14:49 ös »

Yürüdüm işte Burcu, cahilce bi cesaret işte.
Yarın detaylı görüntüleme için, bir doktor randevum var ve söyleyecekleri hamileliğin bundan sonraki seyri için epey belirleyici bağlayıcı vb..
Bu arada Nevra bugün okula gitmedi ,sanırım yarın ve sonraki gün de gitmeyecek, okulda epey gripli çocuk varmış ve ben hamile olduğum için endişeleniyorlar. Biz de fırsattan istifade yağmur çamur demedik Manolya ve Seline gittik. Kesintisiz evcilik oynadılar, bazen problemleri oldu ama kucaklaşarak hallettiler. Evet sarılıyorlar sürekli birbirlerine ve inanılmaz sevimliler.

Eve gelince Nevra sordu, kardeşimin annesi kim olacak diye. Ben olacağım dedim, sen benim annemsin ama dedi. Ben de Manolya da hem Korayın hem Selinin annesi dedim. Başka birşey diyemedim, çünkü hamileliğin etkisiyle de gözlerim doldu. Snırım zorlu günler başlıyor. Ya da çoktan başladı..
Bebeğin henüz adı yok Nil. Her ne kadar kız olduğuna emin olsak da, yarın ki görüntülemeden sonra daha ikna olmuş olacağım ve ondan sonra da liste yapmaya başlarım herhalde.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #21 : Kasım 11, 2009, 11:00:49 ös »
Banu gercekten iyi cesaret etmissin. Siz Türkiye´de bizden önce kutlamissiniz St.Martin´ini.Bugün Tunay ve Timur un okulunda vardi yürüyüs ama öyle bir soguk varki aksam saat 17:00 de basladigindan ve cocuklar öksürdügünden gitmedik.arin da Tuana´larin var ama suan Tuana da lksürmeye basladi bakalim naisl olacak.Herkes hasta.Ögretmenler cocuklar..
Nilüfer gercekten cok garip ikinizi de taniyan ve msn adresinizi bilen birisi olmali.Burcu kuzenim beni kizdiriyordu Msn kullnamayan birtek sen ve serdar varsiniz herhalde diye cok sevindim birtek biz degilmisiz:)Benim de var adresim ama girmyeli okadar cok oldu ki degil sifreyi önce kullanici adimi hatirlamam lazim:)
Burcu´cum ilk basta hep onlari da indiriyorum arabadan Tuana yi birakirken alirken simdi genelde uyuyorlar bend e arabada birakiyorum daha kolay oluyor.Ama eger uyaniklarsa almayi tercih ediyorum.Cünkü ben okula girip tuanaiy alip cikan birisi degilim.Orada iki laf burada bir laf derken mutlaka birkac dakika sürüyor arabaya dönmemiz.Ögrtemenler ben aldigimda mutlakaaa ya birseyler anlatiyor ya soruyorlar bu nedenle Tuana yi almaya da birkamaya da halay ekibi gibi giriyoruz.El ele.Bir de Tuana da ayakkabi giyer cikarirken hayat felsefefini tekrar gözden gecirir.Oho oooo. Bayagi bir yavastir. Esime siz de meleks abri var diyorlarmis esim de hic giydirmiyor acele olsun diye ama ben biraz daha sertim bu konuda artik. Bazi yerlerde biraz zamana göre hareket etmesi gerekiyor. Ayakkabilarini giymesini söyledikten sonra arkadas ve ögretmenleriyle sohbet fasli da bitmis oluyor hala hazir degilse ben cikiyorum annecims en hazirlaninca gelirsin diyorum sakince , bayagi bir hizlaniyor aninda:)Burada servis diy eir olay yok ne okullarda ne kreslerde. Ilk okul dahil olmak üzere anne babalar arabalarla götürüyor cocuklari.Yollarda okul cocuklari bile görmek mümkünd egil.Yürüyerek kimse yollamiyor.Otobüs saatlerini okullara göre ayarliyorlar belediyeler okadar ama anaokulunda alacak baska kimse yok.Serdar son günlerde Tuana yi sabahlari götürüp ise gitmeye basladi cok rahat oldu.Aksi takdirde Tuana ve diger tu-ti ikilisinin kiyafet fasli bayagi bir sürüyor.Onlar da alisinca önce ikiliyi birakacagiz Tuana ile sonra O´nu.Bel konusuna hic girmeyelim :)
Nilüfer tabi görüselim de nezaman.Kac yildir görüsecegiz biz en son sen tasindiigmizda bize gelecektin olmadi sonra siz tasindiniz simdi de biz yine ev bakiyoruz:) Görüselim bence de.
Banu grip konusunda hamilelik zamaninda böyle zor oluyor bir cocuk daha olunca okula giden.Umarim hic bir hastalik bulasmadan saglikla gecirirsin bu dönemi.
Cok karisik yazdim sanirim. :-\

Çevrimdışı waterlili

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #22 : Kasım 12, 2009, 07:53:00 öö »
nereye tasiniyorsunuz... Mannheim tarafina mi acaba???... bir haftasonu belirleyelim, yanii bir ctesi yada pazar... senin icin neresi kolaysa orda bulusalim... yani bende mi sendemi... malum sende 3 cocuk, ikisi daha ufak... sana is cikmasin derim, bizde bulusalim... Ela acayip sevinir ikizlerii görünce... Eda da Tuana icin sevinir... hazir ben yine buralara takilmisken, cok ara vermeden bulusma tarihi belirleyelim derim...

hamilelik ve hastalik... hassas bir konu... ben Eda'ya hamileyken zona olmustu... cok fena bir durumdu... ama onun disinda sorunsuz gecti 2 hamilelik...

Selin ve Nevra yasitlar... hem anlasilar, hem didisirler... cok dogal... Ela bizde Eda'ya cok cektiriyor... kücük diye kiyamiyor Eda ama arada caktirmadan canini acitiyor  ;)...

Nilüfer Saner& Eda& Ela

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #23 : Kasım 12, 2009, 02:49:58 ös »
yaaaa dertliyim çook...bizdede kreş konusu..şu grip yüzünden...babamız ya aşı ya okul diyor...bende o da aşıdan yana değiliz nedense...ama ben okula gitmesinde de bir sakınca görmüyordum..belki o basit "bize bişey olmaz" mantığıyla bilemiyorum ama bişey olmazmış gibi geliyordu cidden..ama babamız bu konuda çok tedirgin..okula gitmezse ne kaybeder diyor hastalık bulaşacağına evde canı sıkılsın azıcık arkadaşlarını göremesin yeni şarkı öğrenemesin, sosyalleşemesin...ama ben tedirgin olacağıma o sıkılıversin diyor...hasta olup niye gönderdik ki diyeceğimize biz önlemimizi alalımda hastalanırsada elimizden geleni yaptık deriz diyor..
haklı aslında ama....
aralık ayında pik yapacakmış bu salgın...
biraz durulunca daha iyi başka okula göndeririz diyor....
ben konu hastalık olduğu için bu sorumluluğu tek başıma alamayacağım için kesinlikle "gitsin" diyemiyorum...ama sanki gitmezsede boş yere gitmemiş olacak gibime geliyor ama tabi belli olmaz...ve elbette korumamız gereken çok küçük bir küçüğümüz daha var...onuda dşünmek zorundayım....napıcağımı bilemedim...

bugün tam 100gr glikoz tükettim, nerdeyse kulaklarımdan çıkacaktı..4 saat susuzluk açlık ve saat başı kan verme beni yordu biraz..ilk 50grlık yüksek çıktığı için bunuda istedi dr...ama aynısı Bade'de de olmuştu..sonra iyi çıkmıştı..bu da öyle olacaktır kanımca..

Banu seni hemen aramak istedim ama ben bu konularda çok iyiyimdir tam da seni ultrasound sırasında yakalarım diye tuttum kendimi...güzel haberlerle gel inşallah..

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #24 : Kasım 12, 2009, 06:19:26 ös »

Kaçta aramaya niyetlendin bilmiyorum Burcu ama benim randevu dörtbuçuktaydı, beşbuçukta girebildim.

Plasenta previa değilsiniz, dönün normal hayata dedi. Yattığım yerden kalkıp boynuna sarılmak istedim.

Sonra başladı ölçmeye. 34 yaşındasınız ama tüm kontroller sonucu anomali riski 1000 de 6 , en ehil elde bile amniyosentezde düşük riski 1000 de beş o zaman hiç gerek yok dedi.
 Çok güzel ikinci bir kızım olacağını onayladı. Beklerken bunaldım ama çok mutlu çıktım..

Nişantaşından Beşiktaşa yürüdüm, motora binmeden Nevraya yeni bir Charlie ve Lola DVD si aldım. Motorda gazete okudum ve ekmek kokan evime geldim.

Ben evde oturmasındansa aşı yaptırmayı tercih ederdim . Kar ve zarar hesabı yapmak gerek sanırım. Evde hamile biri olmasa sorun değil ama..

Çevrimdışı waterlili

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #25 : Kasım 13, 2009, 09:35:54 öö »
domuz gribi asisi yerine normal grip asisi yaptirin derim ben... bizim ev doktoru bunu önderiyor, ve ben ona cok güveniyorum... semptomlari ayni oldugundan bu onu koruyacaktir diyor... ama en azindan ilac ile yeterince bilgi var ellerinde...
esin kendine göre hakli... ama hic bir zaman %100 koruma sansimizda yok...

ya Burcu, sendemi hamilesin????... tebrik ederim canim... Allah tamamina erdirsin saglikla insallah...

« Son Düzenleme: Kasım 13, 2009, 09:38:03 öö Gönderen: waterlili »
Nilüfer Saner& Eda& Ela

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #26 : Kasım 14, 2009, 05:39:38 ös »
harikaaa.....artık hep yürü BAnu, kim tutar seniii..!!!! ohh özgürlük...
ama yinede çok yorma kendini....ne de güzel bir dönüş yolculuğu olmuş...
ama bak bu lola cdleri konusunda bişey deiyeceğim..demek sizde lolacısınız...biz lolacı değil artık lolayız..lolanın ta kendisiyiz..banada kısaca charlie diyebilirsin...haa diyeceğim şu..yeni cd zannediyorsun arkasına bakmadan alıyorsun meğersem eski cdlerden bölümleri karıştırmışlar yeniden basmışlar arada bir tane yeni bölüm onu yeni cd diye yutturuyorlar..son iki cd özellikle öyle 7 ve 8....biz netten aldığımız için bakıpda bilemedik...çocuğumda boşuna heyecan yaptı...

evet Nilüfer teşekkürler....bende 20haftalık bi dopçiğim....ve aynen kız anası...
benimde şeker normale döndü...niye hep ilk test yüksekde ikinci nomal onuda anlayabilmiş değilim..

normal grip aşısı olduk eylülde...

dün yeni okullar gezdik kızla beraber..çünkü artık eski okuluna iyice fitiz birazda bu yüzden babamız okulu bırakalım, salgın filan diyordu..değiştirmeye yanaştı....hasta çocukları evine gönderen, okula almayan okul aradık..varmış...
........sonra düşündükki hergün böyle okul gezsek bu işi bedavaya getirebiliriz... ;D biz bi bakıp çıkacaktık.. :P
neyse birine aklımız daha bi yattı ama pahalı...ya çok kalabalık şu okullar...

almanyada da yeterince aşı olmadığından millet avusturyaya gidiyormuş..bugün okudum gazetede..hala olmak istemiyorlarmış ama vakalar arttıkça olmaya başlamış insanlar...anladığım kadarıyla Nilüfer siz normal grip aşılısınız ve şimdilik bu iyi diyor dr..
Banu sen ne yapacaksın aşı işini...hem kendine hem NEvra'ya...
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2009, 05:51:05 ös Gönderen: bobo »

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2009, 06:40:36 ös »

Ben de netten yediyi almştım. Sonra Beşiktaştan sekizi aldım, ne yazık ki bozuk çıktı. Bugün ailece motora binip tekrar Beşiktaşa gidip değiştirdik. Sekiz kalmamış altıyı aldık, ne yazık ki onda da tekrarlayan bölümler var, kırmızı ayakkabılar ve ben şanslıyım :(

Aşı olmayacağım , Nevranın da mevsimsel grip aşısını ilk defa bu sene yaptırdık. Endişelenmemeye çalışıyorum.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #28 : Kasım 15, 2009, 11:24:31 öö »
hangi dr arkadaşımla konuşursam konuşayım "ol yada olma diyemem" diyor....
çok komiksiniz dedim geçen gün birine aranızda anlaşamıyorsunuz bu nasıl bilim...
faz 4 mü ne diyorlar efendim o çalışma yapılmamış bu yüzden yan etkileri uzun süreçte belli değil...
birde aşı olunduktan onra 15 gün içinde filan gene hasta olabiliyormuşsun, korunaklı geçirmen gerek o dönemi..ama zaten hastalık aralık ayında yükselecek sonra ölmeye başlayacak ve bitecek deniyor..e böyleyken ben zaten bugün aşı olsam gene o 2-3 haftayı hasta olabilir olarak geçireceğim..ne değişecek..? hasta olursam boşunada aşı olmuş olacağım..
aşı ilerideki yıllarda sinir ucu iltihabı, yavaş ilerleyen bir felç cinsi gibi anılması bile korkunç hastalıklara elbetteki "belki" neden olabilir...araştırması aşı yeni olduğu için yapılamıyor..
yani tam iki ucu adlı adınca "boklu" değnek...
biz okul işini erteleyeceğiz sanırım...
tabi olan birazda bana olacak kızla evde yalnız kalacağım çünkü...biraz yorucu geçecek..ama öbür türlüsü daha fena bir tablo gibi geliyor...
aslında herşeye rağmen yinede kararsızımm...

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #29 : Kasım 16, 2009, 07:22:55 öö »
Burcu gercekten yan etkilerden dolayi biraz kafa karistirici olabilir ama sunu söyleyimki mevsimsel gribin asisi nasil hazirlaniyorsa ayni teknoloji ile hazirlaniyor bu tür asi. Tek fark icindeki antigen. Ajuanmi deniyor türkcesi bunlar hep vardi zaten, yalniz hizli bir sekilde piyasaya sürülmesi gerektigi icin ve kisa zamanda cok doz hazirlamalari gerektigi icinde o kati madde artirilmis. Onun icin yan etkilerinin olabilecegei söyleniyor. Burdada hemen en kötüsü düsünülememli ama bilim dünyasi en kötüsünü düsünmeli ve aciklayici olmali. Genelde yan etkiler bezlerin sismesi hafif gribal enfeksyon kizariklik gibi. Senin yazdigin sinir ilthabi Guillian Barre Sendromu 1976'da bir kac kiside asidan sonra rastlanmis. Aslinda tam olarak nedirde bilinmiyor bu GBS, asilarmi steril degildi, yoksa üstüne yasanan viral enfeksyonlarmi? Bu konuda sanirim cok net birsey yok. Su varki 1976dan beride onca zaman gecti ve hersey daha gelisti. O zamani ile simdiki teknoloji cok farkli ! Soru isaretleri oluyor tabii herseye baliklama atlamamak gerek sorgulamak gerek tartmak gerek.
Bence Milionda bir GBS diye asi olmamak ve hasta olma riskini göze almakmi yoksa asi olup korunmakmi? Iste bu soruyu ancak kendimiz cevap verebiliriz. Kendim icin yine bir karar ama cocuklarimiz icin karari üstlenmek cok zor. Biz dün esimle kesin karar verdik ve cocuklara asi yapicagaz.
« Son Düzenleme: Kasım 16, 2009, 07:29:48 öö Gönderen: manolya »