Gönderen Konu: ;) 2006 doğumlu yumurcaklar  (Okunma sayısı 5410 defa)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: ;) 2006 doğumlu yumurcaklar
« Yanıtla #30 : Kasım 16, 2009, 09:45:50 ös »
Merhabalar,
 malesef hepsini okuyamaidk hizlica baktim mesajlara yine, asi konusu cok güncel bir konu. Herkesin kendisinin ailecek ve doktorunun da görüsüyle orta verecegi bir karar tabiki. Ben hala öyle ayrintili düsünmedim ve mecburi asilar disinda ne cocuklara ne kendimize baska asi yaptirmadik bu güne kadar domuz gribi asisi konusunda da emin degilim. Bu konuda ne cok düsündüm ne de arastirdim grip konusuna hic odaklanmadik. Burada da Tuana larin okuluna cok ykain bir cadde ileridkei okul kapanmis bir cocuk da ciktigi icin grip ama yine de Türkiye´deki kadar büyütülmedi henüz.Dediigm gibi fazla bilgim arastirmam olmadigindan ne karsiyim ne taraftar ancka genel anlamda mecbur kalmadikca hic bir asiyi yaptirmiyorum bakalim.
Yalniz ben grip bulasma ihtimalinden dolaiy okula göndermeme konusunda nekarar verdiniz Burcu´cum.Grip alisveriste de bulasabilir. Kapali alanlarda ayni ihtimal var evet okullar tabi büyük risiko ve sen hamilesin okula gönderme konusunda endiselerinizi de anliyorum ama iyi düsünmenizi öneririm.
Nilüfer keske Mannheim´atasinabilsek ama serdar in isi nedeniyle burada kalacagiz malesef.Daha büyük bir ev ariyoruz önce almak istedik sonra bu sehirden memnun olmadigimizdan birkac yildaha kiralik bir yer bulmaya karar verdik. Hala 30 seneki Almanya da kalmislar yabancilar konusunda burasi cok kötü.cocuklar krese alissinlar ben normal hayata bir döneyim Nilüfer hemen haberleselim nerede kimde oldugu önemli degil ama ince düsünceliligin nedeniyle cok tesekkür ederim. Benim halimden anlasa anlasa cocuklu anneler anliyor iste:)
HErkese sevgi ve selamlar

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #31 : Kasım 17, 2009, 10:39:47 öö »
biz öylemiydi böylemiydi derken hasta olduk......
pazar gecesini ateşli geçirdik, sabahına drdaydık, mevsimsel grip olabilir takip edelim dedi, soğukalgınlığı ilaçları ateş düşürücüler verdi ama akşamüstü 39 u gördük derecede...tekrar drlandık,,antibiyotik ve ateş düşürücülerin dozunu artırarak devam ediyoruz tedaviye..bu gece nisbeten daha iyi geçti....allahtan babamız evdeydi, gece bakımını, ateş takibini o üstlendi çoğunca da ben biraz uyuyabildim..yoksa zurna gibiydim...

1 hafta tatil edildi eskişehirdeki tüm okullar....

sanırım açıklamıyorlar ama vakaa sayısı bir hayli arttı..

ve ilginç olan aşı eskişehire gelmemiş...yani yaptırmak isteyenlerde elleri boş dönüyor..bizim için artık aşının bir anlamı kalmadı galiba....
bilemiyorum bizde domuz gribimiyiz yoksa mevsimsel bir grip mi..çünkü artık ikisininde aynı şey olduğunu söyleyen drlar var...

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #32 : Kasım 17, 2009, 12:14:29 ös »
gecmis olsun Burcu, umarim cabuk atlatirsiniz. Istanbuldada asi yok. Dün selini ikinci doz mevsimsel asi icin götürdüm kalmadi. D. Gribi Asi si icin Kizilay'a ve saglik ocagana sordum. Yok gelmedi, dendi. Istanbul farksiz.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #33 : Kasım 17, 2009, 04:46:43 ös »
teşekkürler Manolya, bugün daha iyiydik şükür...

Çevrimdışı waterlili

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #34 : Kasım 17, 2009, 09:02:39 ös »
gecmis olsun Burcu... sakinan göze cöp batar misali, sonunda grip oldunuz... hangi versiyon oldugu belli degil herhalde... umarim cabuk ve kolay atlatirsiniz...

bizde Ela hala öksürüyor... 2 haftadir surup veriyorum, bazi geceler hafif ama bazi geceler kriz seklinde öksürüyor... bugün babasiyle tekrar doktora gittiler, aynen suruba devam edin demis... cünkü brosnlarinda birsey yok... bogaz enfeksiyonu da degil... nedir bu öksürük anlamadim...

onun disinda Ünsal bizde hastalandi, bogaz enfeksiyonu olmus... antibiyotik vermis, bugün ve yarin evde kalacak... ctesi günüde konseri var, umarim toparlanir o zamana kadar... bende yogun sekilde öksürüyorum, aslinda benim de bir doktora görünmem gerekiyor... arada bas agrisi var ama onun disinda bedensel olarak fena degilim... sirkette bir arkadas grip oldugudan su aralar evde kalma sansimda yok... insallah ctesi iyilesmis olurum... cünkü hem eski sinifimdan arkadaslarla bulusacagiz... hemde bahsettigim gibi Ünsalin konseri var... zamanlama muhtesem anlayacaginiz...

grip asisi yaptirmadik, bu zamandan sonra da gerek yok diye düsünüyorum... cocuklara sürekli tembih ediyorum ellerini yikamalari icin...

Nilüfer Saner& Eda& Ela
sen gülünce ben cok seviniyorum (Eda)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #35 : Kasım 18, 2009, 08:49:04 öö »

Burcu, Nilüfer geçmiş olsun..
Manolya mevsimsel grip aşısı mı kalmamış?
Korayın babası hala hastanede. Bir gün iyi bir gün yoğun bakımda. Yoğun iş temposu devam ediyor. Nevra babasını çok özlüyor, sabahları yolcu ederken camdan akşama geç kalma baba diye bağırıyor. Ben de öğlen uykusundan sonra yürüyerek babaya gitme rutini koydum. İkimizi de iyi geliyor..
Dün  Zeki Demirkubuzun Kıskanmak filmine gittim. Özellikle iki çocuklu annelere tavsiye ederim.Nevra okuldan gelene kadar döndüm. Bugün de tiyatroya gitmeyi planlıyorum.

herkese sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #36 : Kasım 18, 2009, 10:05:16 ös »
Banu nasilsiniz? Test yaptirdiniz mi sanirim artik test yapilmayacakmis domuz gribi icin.Umarim 3ünüz d iyisinizdir.
Ev sahibimizin 10 yasindaki kizi da domuz gribi olmus.Sabah bahcede karsilastik.Doktor antibiyotik bile vermemis.Antibiyotik ilk 48 saatte verilmeliymis yoksa ise yaramzmis. O nedenle vermemis kendiliginden gcemesini bekleiyorlar.Sürekli ates düsürücü kullaniyormus ve bu hafta evde kalacakmis haftaya da kontorlden sonra okula baslayacakmis. Ayni cocuk doktorundayiz size neler söyledi asi hakkinda dedim 2 cocugu oldugundan o da bir sürü doktorla konusmus ve hic bir doktor önermemis yaptirmamislar.Bundan sonra zaten hic gerek yok demisler.Cok rahatti ve gribin bir cesidi iste dedi.Bilmiyorum Türkiye´demi cok abartiliyor burada mi gerektigi kadar önemsenmiyor.
BAnu bu karisiklikta bir ritual bulmaniza cok sevindim. Umarim kayinpederin bian önce iyilesir hepiniz rahatlarsiniz.
Nilüfer Ela Eda´dan cok farkli degil mi karakter olarak?Öyle hatirliyorum bebekliginden. Tuana bu aralara Tunay ve Timur krese basladigindan cok kiskaniyor.Onlar bebekti evde kaliyordu Tuana anaokuluna gidiyordu.Simdi onlarda anaokuluna gidiyor krese bile degil bunu kabullenmekte zorlaniyor.Biur de ben onlarala kaliyorum orada diye siz 3ünüz oradasiniz ben bu okulda yalnizimd iye bakiyor sanirim. Bir de cocuklar cok girisken ve Tuana yapi olarak cok uzak durur hemen kimseye gitmez kucagimiza gelsin diye bile yalvaririz onun icin onlari kiskaniyor.Onlar süekli kendilerinis evdirmek icin kucaga gelmeye calisiyorlar herkesle iletisim kuramaya calisiyorlar.Bugün müdürüne de söyledim Tuana suan evdeki rolünü kaybetmis gibi hissediyor bu dönemi atlatip yeni düzende kendi yerini bulmasi lazim diye.
Nilüfer Ünsal ne konserine gidecek? Cok gecmis olsun O´na da.Bir de öksürük konusu bizimkiler de sadece gece äksürüyordu 2-3 gün. Cocuk doktorumuzun da 2 kücük cocugu var, bizde de öyle gündüz hicbirseyleri yok bütün gece öksürüyorlar diyordu kendisi. Bizimkiler sükür 2-3 günde atlatti öksürügü.Ben bu kis hemen o bitkisel damlalarla basladim iyi geldi epey.Sen sormustun Burcu sanirim bir yerde.Gecen yil da vermistim.Adini hatirlamiyorum symbioflor du sanirim.
Herkese saglikli günler dilerim

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #37 : Kasım 19, 2009, 03:32:35 ös »
biz dün gece gene ateşliydik, bugünde..tekrar dra gittik..az doz antibiyotik tam doza çıkarıldı ateş düşmezse yarın iğne olacağız...bir eczacı dr yanlış yazım reçete kurbanı olduk ama tamda anlamadım..benimde saftirikliğim var tabi işin içinde neyse..şu an düştü çünkü başladık tekrar ateş düşürücülere...
belkide antibiyotiğe gerçekten gerek yoktur Nil...ama boğazı nasıl geçirirmeli...evet ancak test ile anlaşılıyor, ama artık burda test dahi yapmıyorlar..sağlık bakanlığı hepsine domuz gribi deyin geçin demiş drlara herhalde..ama saçmalığın bu kadarıda olur mu derseniz türkiyede ve bu hükümetle afedersiniz her bi nane olur derim....yani adı ne olursa olsun tabi bilsek daha iyi en azından bağışıklık durumumuzu bileceğiz hastalandık işte..ben sanırım ve umarım şimdilik yırrttım..
evet o ilaca aravermiştim başka doğal bişey kullanıyordum propolis denilenden ama işte oda pek kar etmedi..belki sardunya köküne dönmeliyim...

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #38 : Kasım 20, 2009, 07:53:26 öö »

Burcu umarım daha iyi bir gece geçirmişsinizdir ve H1N1 değilsinizdir.
Zira H1N1 de antibiyotik kullanılması durumu daha zorlaştırabiliyormuş. Nevrayla aynı doktora giden yakın bir arkadaşımın kızı oldu ve kesinlikle antibiyotik kullanmadılar. Alerjili bir çocuk olmasına rağmen, ateş dışında kötü birşey yaşamadan atlattılar.
Hangi gripse sizinki bir an önce gitsin inşallah..
Biz yeni bebeğe isim blduk. Daha doğrusu ben buldum, Nevra söyledikçe eğlendi babamız da sevdi. Kısmerse Rana olacak yeni kızımızın adı.

Herkese bu karanlık İstanbul sabahında, aydınlık bir gün dilerim

Çevrimdışı waterlili

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #39 : Kasım 20, 2009, 02:26:01 ös »
selam hatunlar... herkes bir hastalikla ugrasiyor, insallah bununla gecmis olur...

Ela'nin öksürügü 2 gecedir biraz azaldi gibi... insallah geciyordur cünkü 3 haftadir bayag bir süründürdü bizi... benim öksürügümde sanki biraz daha iyi gibi... Ünsal da bugün ayaklanip ise gitti, biraz daha iyi...

bizim oturdugumuz köyde bir bar'in 2. yil kutlamasi var... orada calacak Ünsal arkadaslariyla... hummali bir calisma icindeler... hastalanmanin zamanlamasi kötü oldu aslinda... insallah iyi gecer yarin aksam... benimde okul toplantim var... cocuklara arkadasimda kalacaklar..l

Rana güzel isim... icinize sinmesi cok önemli... dogana kadar birkac kez daha fikir degisebilir :))

ben birazdan cikip evi bir toparlamak istiyorum... sonrasinda kizlari alip saclarini kestirecegim... cok uzadilar, kisin zor oluyor...

herkese iyi haftasonlari...
Nilüfer Saner& Eda& Ela

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2009, 05:58:21 ös »
antibiyotik konusunda ne diyeceğimi bilemiyorum...yani tam dr verdi kullanıyoruz durumu.bende aslında hiç ama hiç istemem kullanmasını..ama onu alıncada ateş kısmen düşüyor..eksik doz aldığında 39u gördük  ama şimdi 37.....böyle bir şeyi bilmiyordum, yani verilmediğni o virüste...ama sormuştum dr ve aynı tedavi demişti...hangi grip olduğunu bilemeden yaşayıp bitireceğiz sanırım...bugün hiç ateş düşürücü vermedim..37 civarında seyretti...ateş düşürücülere rağmen 38i aşarsa gidip iğne olacaktık (antibiyotik), gerek kalmadı....iştah sıfır elbette...ama keyfi kısmen yerinde..çok sıkıldı..bugün babamıza sipariş verdik şu anaokulu dergisini biliyorsunuzdur..hani 10 fasikül bir arada dosyalı satılıyor...önümüzdeki haftayı onunla geçireceğiz...üç yaş için biraz fazla mı diye düşündüm açıkcası. son kerte okumayı öğretiyor..elbette 6 yaş içinde aynı zamandda ama bizemi fazla...bu dergiyi takip eden var mı..?
yarın babamızı uzun bir iş seyahatine yolluyoruz..10 gün kadar kızım babasını özliyecek...ilk defa bu kadar görüşmeyecekler, nasıl etkilenecek acaba.....okulda olmyacağı için nasıl oyalayacağımı bilemiyorum...
annem ben geliyim dedi....onun da gelmesi kızın şımarması demek...zaten hastalık sebebiyle bu aralar yeterince tavizkarız, bir de anneanne gelirse........allah sonumuzu hayır etsin......neyse kuzum iyi olsunda artık şu yeni yılda yeni güzel bir okul ayarlayıp herşeyi yoluna koyarız umarım....
bizim üniversiteyide 1 hafta tatil etmişler...millet dökülüyormuş..hastaneler patlamış artık kalabalıktan...
"DÜnyamız ne halde bayım..? Ne oluyoruz..????" Willam Shakespeare, Macbeth

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #41 : Kasım 22, 2009, 11:46:02 ös »
NE caliyor Ünsal peki Nilüfer onu kacirmisim ben.Temizleyebildin mi evini?Ben eski birrr sürüs ey attim bayagi toplandi ev arada yapmam lazim artik.Sakla sakla nereye kadar.
Burcu anaokulu dergisi demissin nasil bir seri bilmiyorum ama karari Bade ye birak, amacin ögretmek degil zaman gecirmek birlikte eglenmek eglenirken de arastirmak ögrenmek degil mi, agir gelen bölümlerinde  BAde SIKILIr zaten. Okutmayi ögretmeye calismak cok yalnis ama Bade nereye kadar gidecegine karar verir merak etme.Cok haklisin herkesss hasta.Benim anlamadigim bizim komsu kizi sokakta oynamay abaslaid bile yarin da okula baslayacak kardesine de gecmedi, bukadar cabuk gecmesine sasirdim.
Rana güzel isim Banu.

Çevrimdışı waterlili

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #42 : Kasım 24, 2009, 11:23:58 öö »
Ünsal bas gitar caliyor... size bir link verim, o aksamdan bir parca dinleyebilirsiniz... http://www.youtube.com/watch?v=YbYJY6uN_Wo... güzel gecti ctesi aksami.. pazar günü pilim bitikti elbette... birde yuvanin düzenledigi noel öncesi gösteri vardi, ona gittik... orda da Ela bir simardi, anlatamam... yuva disinda arkadaslarini görünce cok mutlu oldu...

ikimziinde öksürügü bayagi azaldi, umarim kisa sürede tam gececektir...

evdeki esyalari arada ayiklamak gerek, bende ayni fikirdeyim... bir yük kalkiyor insanin üzerinden sanki... özellikle tasinmak böyle isler icin cok ideal... ama büyük telas, Allah kolaylik versin simdiden.. hemde 3 cocukla...

Bade nasil oldu??????
Nilüfer Saner& Eda& Ela

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #43 : Kasım 24, 2009, 04:49:21 ös »
izleyemedim, girilemiyor hala tubeye ama vtunnelden yapıyım dedim onuda beceremedim...

BAde iyi çok şükür....ateş düştü sadece burn akıntısı kaldı ve iştahsızlık....evdeyiz hala..zaten gene bayram tatili filan...okula giden çocuklarda bişey anlamadı okuldan..2 gün okul 1 hafta tatil...şu aralığı atlatalımda bakıcaz gene bizde yeni bir okula..

biz o dergiyle bayağı oyalanıyoruz...ama açıkcası dergi okumayı öğretmeye yönelik kesinlikle...o bölümlere gelince duraladım biraz çünkü benim amacım işte aynı nesneleri eşleştirelim, farklılıkları bulalım, labirent yapalım gibi bu yaş çocuğunun yapabildiği Badeninde zaten daha önceki başka yayınlardan bildiği eğlenceli oyunları yapmaktı..ama şu an 5. fasikülde dergi c harfine ve 3 sayısına geçmiş bulunuyor...bende önce okuyorum o sayfayı geçelim mi, başka şey yapalım mı diye soruyorum, yapmak zorunda değiliz, boyama yapalım istersen diyorum "hayır" cevabı gelince a yı b yi okuyorum..."bana harfleri öğret" cümlesi çıktı ağzından..çok üstüne düşmeden yalap şalap birazcık yapıyoruz o alıştırmalarıda...
ama şaşırdım yani..dergiye şaşırdım..türkiyede bir çocuk okumayı bilerek okula gidince çok zorlanıyor çünkü..bence şu an birçok 3 yaş çocuğu okumayı, yazmayı, sayıları öğrenebilir...illa altı yedi değil bu işin yaş ama bu durumu kaldırabilecek bir eğitim sistemi yok ki bu ülkede...okumayı bilen 1.sınıf çocuğuna tahta sildiriyorlar arkadaşları öğrenirken..
yani ön ön alıştırma oluyor, daha düzgün çizgi çizmeyi, ve  harflerin şekillerini tanımayı öğreniyor..dediğin gibi Nil, sıkılınca bırakıyor zaten, ama evde o kadar sıkılıyorki zaten dergidende biraz zor sıkılıyor...olabildiğince onunla oyalanmaya çalışıyor..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #44 : Kasım 25, 2009, 12:41:12 ös »
Nilüfer suan dinliyorum arka planda Ünsal´lari cok güzel, Ünsal kilo vermis sanirim?Eski fotolardan aklimda daha kilolu kalmis ya da.
5 dakika icinde evden cikip Tuana´yi almam lazim aksama ugrayip yazacagim ama Video ya bakmadan edemedim:)
Sevgiler