izleyemedim, girilemiyor hala tubeye ama vtunnelden yapıyım dedim onuda beceremedim...
BAde iyi çok şükür....ateş düştü sadece burn akıntısı kaldı ve iştahsızlık....evdeyiz hala..zaten gene bayram tatili filan...okula giden çocuklarda bişey anlamadı okuldan..2 gün okul 1 hafta tatil...şu aralığı atlatalımda bakıcaz gene bizde yeni bir okula..
biz o dergiyle bayağı oyalanıyoruz...ama açıkcası dergi okumayı öğretmeye yönelik kesinlikle...o bölümlere gelince duraladım biraz çünkü benim amacım işte aynı nesneleri eşleştirelim, farklılıkları bulalım, labirent yapalım gibi bu yaş çocuğunun yapabildiği Badeninde zaten daha önceki başka yayınlardan bildiği eğlenceli oyunları yapmaktı..ama şu an 5. fasikülde dergi c harfine ve 3 sayısına geçmiş bulunuyor...bende önce okuyorum o sayfayı geçelim mi, başka şey yapalım mı diye soruyorum, yapmak zorunda değiliz, boyama yapalım istersen diyorum "hayır" cevabı gelince a yı b yi okuyorum..."bana harfleri öğret" cümlesi çıktı ağzından..çok üstüne düşmeden yalap şalap birazcık yapıyoruz o alıştırmalarıda...
ama şaşırdım yani..dergiye şaşırdım..türkiyede bir çocuk okumayı bilerek okula gidince çok zorlanıyor çünkü..bence şu an birçok 3 yaş çocuğu okumayı, yazmayı, sayıları öğrenebilir...illa altı yedi değil bu işin yaş ama bu durumu kaldırabilecek bir eğitim sistemi yok ki bu ülkede...okumayı bilen 1.sınıf çocuğuna tahta sildiriyorlar arkadaşları öğrenirken..
yani ön ön alıştırma oluyor, daha düzgün çizgi çizmeyi, ve harflerin şekillerini tanımayı öğreniyor..dediğin gibi Nil, sıkılınca bırakıyor zaten, ama evde o kadar sıkılıyorki zaten dergidende biraz zor sıkılıyor...olabildiğince onunla oyalanmaya çalışıyor..