Gönderen Konu: Anne-Kiz ayni sinifta  (Okunma sayısı 501 defa)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Anne-Kiz ayni sinifta
« : Haziran 03, 2009, 10:23:52 öö »
Merhaba Nil

Tuvalet egitiminde bahsettim gibi, Selinin okulunda sürekli ögretmen degisikligi yasiyoruz. Yeni sevdigimiz ögretmen ufak bebegi var diye esi karsi cikmis ve devam edememis. Müdür beni arayip haberdar etti ve bana teklif getirdiler. Bende düsünme asamasindayim, misiyonumdan biraz uzaklasiyor gibiyim ama cocugumunda almanca egitimi benim icin cok önemli. Bu tekliften gurur duydum acikcasi tabii aile hayatini düzene sokabilirmiyim ve en büyük soru isareti, Selin ile ayni sinifta olmam. Beni diger 7-8 cocuk ile paylasabilmesi gerek ve bu teklife evet dersem sinif icersinde Selin'de oldugunda, nasil bir cizgi sergilemem gerekiyor tam bilmiyorum ? Bu konuda fikrine cok ihtiyacim var Nil. Simdiden tesekkürler!

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Anne-Kiz ayni sinifta
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2009, 11:57:42 öö »
Manolya avatar resminiz col güzel.
Tam cikarken gördüm sorunu en kisa zamanda yazisiriz bu konuda.
Normal sartlar altinda ögretmen ve anne ayni sinfita olmamali.Bu nedenle burada da bütün okullarda ögretmenlerin cocuklari baska siniflara verilir.Hem senin hem de kizin ici kola yolmayacak ama terazinin iki tarafini da dengelemek istediginde hangisi sizin icin daha dogru olacak diye düsünüp karar vermen gerekecek bir konu olacak sanirim. Türkiye sartlarinda anaokulu egitim sistemi ve almanca egitim konusunda fazla iyi secenek olmadigini düsünüyorum bu nedenle dikkat etmen gereken konulara sadik kalman sartiyla deneyebilirsin.
Dedigim gibi yine yazacagim en kisa süre icinde.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2009, 11:32:21 öö »
Karar verdiniz mi Manolya?
Ayni sinifta olmaniz özellikle ilk baslarda ikiniz acisindan da kolay olmayacaktir.Öncelikle Selin senin okulda onun annesi degil de ögretmeni konumunda oldugunu kabul edene kadar zorlanabilir.Senin yaklasimlarin sayesinde tahminimizden daha da kola yolabilir bunu kabullenmesi.
cocuklarin özellikle anaokuluna gitmesi anneden kopma bagimsiz kendi ayaklari üstünde durabilen anne baba olmadan bir ortamda bulunup arkadasliklar edinebilen bir cocuk olabilmesi icin cok yararli.Siz de bu durum biraz farkli olacak.Ancak Selin anaokuluna zaten alisik yanis enden kopma dönemini gecti.Bundan sonra en önemlisi snin diger cocuklara olany aklasimini, tutarli davranisini ona da gösterme zorunlulugun.Bu "Ayrim" konusu degil. Selin i daha iyi tanidgin evdeki durumu da bildigin icin tabiki diger cocuklardan daha kolay olacaktir onunla tartisma veya sorunlarda cözümler bulman ancak bu tam ters etki de yapacaktir.Selin de senden "annesi" oldugun icin daha farkli bir ilgi bekleyecek ilk baslarda bunu bulamayinca hircin olabilecektir.Ddigim gibi sendne kopmayi basardigi icin senin tutarli yaklasimin sayesinde kolay da atlatabilirsiniz bu ilk dönemi.
Aileler acisindan da mutlaka "acaba" diye yaklasanlar olabilecegi gibi senin tutarli davranislarini farkettikten sonra  üm cocuklara ayni yaklastigini anlayacaklardir.Sinfita senin disinda bir ögretmen daha varsa Selin ile ilgili durumlarda onun ilgilenmesi daha iyi olacaktir.Daha cok yazmadan önce bosuna uzatmamak icins enin verdigin karari bilmek isterim. Düsündün mü bu teklifi?

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2009, 06:53:46 ös »
merhaba Nil
cevabin icin tesekkür ederim. Bu pazartesi bir deneme icin baslayacaktim ama Koray hastalandi ve gidemedim. Bu bana bir isaret gibi geldi. Güzel bir tecrübe olabilir ama ben arada sirada destek amacli gitmeyi tercih ettim. Aile projesi olarak. Selin ile ayni sinifta olmayacak gibi geliyor, cünkü Koray dahi kucagama gelse, hemen tepki verip agalamakli gelip onu kenara cekmeye calisiyor. Diger cocuklarla ayni mesafeyi koruyup ayricalik yapmadan nasil yaparim bilmiyorum, cok effor harcamak gerekicek. Ben yarim gün Selin'in okuluna gidicem diye Koray yaz okuluna gitmek zorunda kalacak ve bunada razi gelemedim, cünkü evde kalip tatil yapicak diye seviniyordu. Kararim bu yönde. Arada sirada gidip destek amacli gidicem, simdilik böyle.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2009, 10:48:40 öö »
Arada destek icin okul ile birlikte birseyler yapman cok güzel Manolya.Okul acisindan cok degerli bir paylasim olacaktir senin katilimin.
Cocuklar iin annenin okulda olmasi zaten kolay degil ayni sinifta olmak daha da zor oluyor.Ben de bugün Tuana larin okuluna dans saati icin gittim.Yan sinifindaydim Tuana´nin.Bana söz verdigi gibi uzakta el salladi sonra geldi öptü gitti sinfiina.Sonra hoscakal demek icin siniflarina gittim ve orada koptu.Ben de gfelecegim diye agladi.Eger bugün alsaydim eve her okullarinda bir faliyet yaptigimd abenimle eve dönemk isteyecekti.Ögretmeni kucagimda zorla aldi saclarima tutundu.Ama biliyorum ki arkamdan susmustur.Bu skeilde oluyor ilk alisma dnemi anne ile anyi okulda olunca ama eger sinfita sürekli olmayacaksan sadece arada projelerde destekleyeceksen cok daha kola yolacaktir sizin icin.
Gecmis olsun Koray´a.Sevgilerimle