Gönderen Konu: ZEKA GELİŞİMİ ÖNDE Mİ?  (Okunma sayısı 1478 defa)

Çevrimdışı ikoncan

• Yeni Üye
  • *
ZEKA GELİŞİMİ ÖNDE Mİ?
« : Haziran 06, 2009, 09:57:31 ös »
Merhaba,
Yeni üyeyim..
benim 9yaşında oğlum var,ufakkenden beri çok farklı konularla ilgileniyor,daha 4yaşken çeşitli makinaların nasıl yapıldıgını merak ederdi,uzayı,yıldızları da daha o yaşlarda sormaya başlamıştı,4yaşında anaokulu eğitimine başladık,orada da farklı alanlara olan ilgisi öğretmeninin dikkatini çekmişti.

Sordukça bilgiyi verdik verdikçe de aldı,artık bilim kanallarındaki ''nasıl yapılmış-breniac-nanoteknoloji-geleceğin dünyası'' türünden programları izliyor.İzlediklerini rahatça günlük yaşama aktarıyor,olayları yorumluyor(düşen bir oyuncağa elbette düşecek yerçekimi var diyebiliyor ya da başka bir durum için merkezkaç kuvvetinden böyle hareket edebiliyor diyor),ezberi ve yazı yazmayı hiç sevmiyor,sınıfında hiçbir çocukla aynı ilgi alanlarına sahip olmadıgından yakınlaşamıyor,çok olgun bugune dek hiç çocukça davrandıgını görmedik,sanki 14yaşında gibi olgun-duyarlı-mantıklı tavırları var,karşınıza alıp kocaman biri gibi konuşabiliyorsunuz.

Evde hiçbir çalışma yapmamasına rağmen notları son derece iyi,özellikle matematiği sadece 1 kerede anlayabiliyor.Öğretmeni dersi dinlemekle anladıgını ifade ediyor...

Ancak 2.5yaşında okumaya başlamadı,normal okulun ilk ayında okudu,ya da 9aylıkken yürümedi.

Bazan düşünüyorum acaba bunlar zekayla mı ilgili diye?ama ne yapmam lazım bilmiyorum,siz ne derseniz bunlar üstünlük belirtileri mi?

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: ZEKA GEL???M? ÖNDE M??
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2009, 11:24:17 öö »
Merhaba,
oglunuzun merakli ve zeki bir cocuk oldugu anlasiliyor yazdiklarinizdan.ancak üstün zekali olup olmadiginin bu bilgilerden ve uzaktan anlasilmasi imkansiz. Ögretmenleri oglunuzun üstün zekali oldugunu düsünüyorlarsa yasina uygun zeka testlerindne yaptirabilirsiniz.
Ancka benim anladigim oglunuz ögrenmeyi seviyor, zeki ve merakli oldugundan siz de ihtiyaci olani sundugunuzdan enfermasyon ve bilgi toplama konusunda hizli ve basarili.Okulda sorunlari olmadiigna göre endisenmenize , acaba birseyler yapsam mi diye düsünmenize gerek yok.
Okul disinda spor ya da müzik alanlarinda ilgi duydugu ya da duyabilecegi bir konuda desteklemeniz öneririm. Soyal ortamlar ve hobi oglunuzun sadece belirli bir alanda degil yasitlariyla ayni ortamlarda bulunuarak sosyal acidan da gelisimini destekleyecektir.
Sevgilerimle

Çevrimdışı ikoncan

• Yeni Üye
  • *
Ynt: ZEKA GEL???M? ÖNDE M??
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2009, 11:54:05 öö »
Nil han?m ilginize ve yan?t?n?za te?ekkür ederim.

1senedir yüzmeye yönlendirdik,severek gidiyor,ama basketbol futbol vb sporlar? ''zarar verme riski gördü?ü için''reddediyor.

Bu arada ben? çok ?a??rtan da bir olay ya?ad?k,geçen hafta yap?lan 8.s?n?f sbs sorular?n?n ''fen ve teknoloji'' k?sm?ndan 10 soru gösterdim ona ben,daha 3.s?n?f olmas?na ra?men,içinden 8soruyu hiç dü?ünmeden do?ru yan?tlad?.Bilemedi?i ikisini de iki seçene?e indirmi?ti ,seçmedi?i seçenek ç?kt?..çok ?a??rd?m,hiç görmedi?i konular,sadece tv.da izledikleri ve mant?g?yla yan?tlad?.Ya??t? çocuklar?n ''b?rak?n ??p diye do?ru yan?tlamay? neden bahsetti?ini bile anlamayaca??''sorular olmas? da ayr?ca bi ilginç..
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2009, 11:58:55 öö Gönderen: ikoncan »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: ZEKA GELİŞİMİ ÖNDE Mİ?
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2009, 08:27:57 ös »
Severek yaptigi bir spor ve hobi dali olmasi en önemlisi.Kendisi sectigine göre desteklemenizi öneririm.
Zeka testi konusunda cocuk doktorunuzdan size bir adres önermesini isteyebilirsiniz. Bu sekilde hem sizin kafanizda soru isaretleri olmaz hemd e oglunuza ihtiyaci olan destegi verebilirsiniz.Bu konularda uzaktan birsey söylemek pek dogru degil.
Sevgilerimle

Çevrimdışı ikoncan

• Yeni Üye
  • *
Ynt: ZEKA GELİŞİMİ ÖNDE Mİ?
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2009, 10:15:26 ös »

anladım,ilginize tşk ederim.

sevgiler..