Merhaba,
Yeni üyeyim..
benim 9yaşında oğlum var,ufakkenden beri çok farklı konularla ilgileniyor,daha 4yaşken çeşitli makinaların nasıl yapıldıgını merak ederdi,uzayı,yıldızları da daha o yaşlarda sormaya başlamıştı,4yaşında anaokulu eğitimine başladık,orada da farklı alanlara olan ilgisi öğretmeninin dikkatini çekmişti.
Sordukça bilgiyi verdik verdikçe de aldı,artık bilim kanallarındaki ''nasıl yapılmış-breniac-nanoteknoloji-geleceğin dünyası'' türünden programları izliyor.İzlediklerini rahatça günlük yaşama aktarıyor,olayları yorumluyor(düşen bir oyuncağa elbette düşecek yerçekimi var diyebiliyor ya da başka bir durum için merkezkaç kuvvetinden böyle hareket edebiliyor diyor),ezberi ve yazı yazmayı hiç sevmiyor,sınıfında hiçbir çocukla aynı ilgi alanlarına sahip olmadıgından yakınlaşamıyor,çok olgun bugune dek hiç çocukça davrandıgını görmedik,sanki 14yaşında gibi olgun-duyarlı-mantıklı tavırları var,karşınıza alıp kocaman biri gibi konuşabiliyorsunuz.
Evde hiçbir çalışma yapmamasına rağmen notları son derece iyi,özellikle matematiği sadece 1 kerede anlayabiliyor.Öğretmeni dersi dinlemekle anladıgını ifade ediyor...
Ancak 2.5yaşında okumaya başlamadı,normal okulun ilk ayında okudu,ya da 9aylıkken yürümedi.
Bazan düşünüyorum acaba bunlar zekayla mı ilgili diye?ama ne yapmam lazım bilmiyorum,siz ne derseniz bunlar üstünlük belirtileri mi?