Gönderen Konu: BEN? ÇOK ÜZÜYOR...  (Okunma sayısı 500 defa)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
BEN? ÇOK ÜZÜYOR...
« : Haziran 09, 2009, 09:22:24 öö »
Nilci?im,yine bir problemle daha geldim.K?z?m  sürekli pantalon,çorap,kilotlu çorap gibi ?eyleri ç?karmak istiyor ve ç?kar?yor.Çokta s?cak yok ama belki bunal?yordur diye hafif bir?eyler giydirsem bile ç?karmak istiyor.Neden böyle yap?yor anlam?yorum.Bak?c?da da öyle yap?yormu?.Anlat?yorum yapt???n?n yanl?? oldu?unu ama yine ayn?.K?z?yorum kesin tavr?m? koyuyorum o zamanda a?lamaya ve h?rç?nla?maya ba?l?yor.Nas?l bir tav?r tak?nmam gerekir sizce.Olur olmaz bir yerde yapabilece?i beni tedirgin ediyor.?imdiden te?ekkürler…

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: BENİ ÇOK ÜZÜYOR...
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2009, 08:25:40 ös »
MErhaba Gülsen,
 2 yasindaki vücudunu kesfetme döneminde cocuklar SIk sik ütlerindeki kiyafetleri cikarirlar.Evde engel olmamaya calis.Odasina ayna koyun. Degisik eski kiyafetlerinden ona kostüm kösesi hazirlayin. Vücudum konulu kitaplari okuyun.Disarida kiyafetlerini cikaramayacagi ve nedenini kisaca anlatin.Disarida sokakta soyunmamasi gerektigini zamanla anlayacaktir.Evde vücudunu arastirmasi, kendini gözlemlemesi cok dogal, bunun bir dönem  oldugunu bakiciniza da söylemeni öneririm.

Sevgiler

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
Ynt: BEN? ÇOK ÜZÜYOR...
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2009, 06:46:36 öö »
teşekkürler Nilciğim.Uygulamaya çalışacağım.bu yönde cezalandırmak sizce yanlış mı .yani ben yanlış mı yaptım acaba.üzerini çıkardığında ve bakıcıya bırakırken bak kızım üzerini çıkarırsan seni parka götürmem(en çok sevdiği şey çocuk parkı) diyordum.ya da çıkarırsan kızarım derdim.farkında olmadan yanlış mı yaptım acaba.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: BEN? ÇOK ÜZÜYOR...
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2009, 08:53:10 ös »
Birincisi bu cok dagol bir dönem ve cocuklarin vücutlarini kesfettikleri dönemde onlara baski uygulanmasi dogru degil.Yalnizca "Özel"in ne oldugunu nezaman nerede nasil giyinildigini herkesin vücudumuzun heryerini görmemesi icin kiyafetlerimizi evde cikarabilecegimizi analatabilirsin.Ikincisi cocuga bir ceza verilecekse ki bu durumda ceza dogru degil genel anlamda söylüyorum cocuga getirilen kisitlama cocugun yaptigi davranisin bir sonucu olmalidir.Cocugun davranisiyla bir baglantisi olmayan kisitlamalari cocuk anlamayacaktir ve bu da cocugun davranisini degistirmesini saglamayacaktir.
Örnegin cocuk ütünü cikarmasin diye sevdigi birseyi kisitlama ya da sevdigi birseyle ödüllendirme konusunda oldugu gibi.Bunun yerine üstünü cikarirsan hasta olursun bu nedenle de parka gidemeyiz.Eger üstünü cikarirsan hemen eve dönemk zorunda kaliriz gibi cocugun kendi davranisinin sonucunu anlamasini ve neden kisitlama getirildigini kabullenmesini saglamaliyiz.
Sevgilerimle :)