Gönderen Konu: krese baslama yasi ve suresi  (Okunma sayısı 907 defa)

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
krese baslama yasi ve suresi
« : Haziran 10, 2009, 02:10:06 öö »
merhaba nil..
bu forumda yazilanlari okudum..anladigim kadariyla anne calismiyorsa krese baslama yasi 3 ,suresi 3 ya da 5 yarim gun..anne calisiyorsa da mecburen 5 tam gun 8.00-18.00 (istanbul sartlarinda en iyi ihtimal)
bu mudur ?
ben (biliyorsunuz artik ) Cani buyutmek icin ara verdim ve tekrar calismaya baslamak istiyorum..ama 1 yildir da is bulabilmis degilim..kisacasi evdeyim ama 31 agustosta Can 3 yasini dolduracak ve Eylulde krese baslatmak istiyorum..buna ihtiyac duydugunun da farkindayim...sanirim bizim icin de mantikli olan ben is bulana kadar Cani yarim gun gonderip (sabahtan ?) is bulduktan sonra da tam gune donmek degil mi?

onayini almak  istedim bu konuda :)

sevgiler..
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
Ynt: krese baslama yasi ve suresi
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2009, 03:31:33 öö »
nil merhaba;
uzun zmandir yazamiyorum foruma ama yazilanlari okuyorum genelde,zaten forumda bir yaz rehaveti   vardi,herkes tatilde falan,kis geldi artik daha cok yazisiriz umarim..

daha once de sana ayni konuyu sormusum ama gormedin heralde,bu defa krese baslamis olarak sorucam..evet can krese basladi ,bugun 5. gunumuzdu,ilk 2 gun pek aglamadi,sonraki 2 gun gitmem demedi ama beni de yanina istedi,sonra araya c.tesi pazar girdi,p.tesi yani bugun agladi biraz,aglarken birakip cikmak zorunda kaldim,sonra disaridan izledim,sustu,ama bi 15 dk. falan durgundu,sonra acildi :) onlari aglarken birakmak uzuyor insani..ama 3. gun soyle bir olay olmus beni cok mutlu etti : muzik dersinde '' daha dun annemzim kollarinda yasarken..cicekli bahcemizin yollarinda kosarken..simdi okullu olduk..siniflari doldurduk..sevincliyiz hepimiz..yasasin okulumuz '' diye bir sarki var ya ogretmen onu ogretmis hepsine,soylemek isteyen var mi demisler Can atilmis,ogretmen piyano calmis,can soylemis,arkadaslari alkislamis,sinif ogretmeni anlatti bana,cok mutlu oldu,gururlandi dedi :) benim de gozlerim doldu duyunca :) zaten bildigi bir sarkiydi,bir de kuzeniyle bir kere bir oyun oynatmistik,sirayla cikip sarki soyleyip dans ediyorlardi,biz de alkisliyorduk,ordan tanidik geldi heralde ama 3. gun boyle bir atilganlik yapmasi hem kendine guvenini gosterdi bana,hem de az da olsa krese,arkadaslarina,ogretmenine alismis izlenimi verdi,sen ne dersin :)

5 yarim gun gidiyor can,sabah 9 da kahvalti,ogleden sonra 2 de aliyorum,krese gonderme sebeplerimden biri de yeme ve uyku duzenini saglamak ama su an daha cok karisti hersey,cunku ne sabah kahvaltisi ne ogle yemegi yemiyor dogru duzgun,eve ac geliyor,ilk 2 gun oglen az corba,az pilav yemis,sonraki gunler,''annem bana eve gidince yedirir demis ogretmenine'' ogleden sonra aliyorum ya ona guveniyor galiba,hatta bugun arkadaslari uykuya giderken ozenir gibi olmus,ogretmeni  ''sen de uyumak ister misin can arkadaslarinla?'' demis..cevap yine ayni ''annem beni evde uyutur :)''
ilk 2 gun oyle acikmis ki yemekleirni cok guzel yedi,yatana kadar da biseyler yedi..2 de kresten alinca eve getirip yemek yedirmem ve uyutmam 4 u buluyor,yorgun oldugundan 2 saat uyuyor,sonra da gece 12 de uyuyor..su an calismadigim icim yarim gun baslattim,2-3 ay boyle gitsin,iyice alisinca tam gune geciririm diye dusunmustum ama duzen tutmuyor..bugun cocuk dr.umuz soyle bir oneride bulundu: duzene girinceye kadar kahvaltisini 8 de yaptir,9 dan sonra bisey yedirme,11 de kreste olun,ogle yemegini yesin,uyusun,15.30 gibi al,bu duzen bana ilk basta mantikli geldi ama sabahtan da brans dersleri oluyor,ingilizce falan,3 yasindaki cocugun dersinden ne olacak gerci ama eglenmezse git 1 saat sonra yemek ye,uyu da sikabilir cani , yani cok kararsizim nasil yapmam gerektigi konusunda,bir defa mutlaka orda yemek yemeye alismali,okulda arkadaslarinla yemegini ye diyoruz,hayir ben evde yiycem diyor..ogle uykusunu kaldirmak istiyorum gece 12 de uyudugu  icin ama cok yoruluyo,4-5 gibi siziyor,yani bu yeme ve uyku sorunlarini 3 yildir asamadim gitti,bu yuzden 2. cocuktan korkar oldum..

biraz karisik yazdim sanirim ama derdimi anlattim heralde,yarim gunun saatlerini nasil ayarlamaliyim ya da 9-16 tam gun mu vermeliyim? bir de gece 9 da uyumasini da istemiyorum 10 da uyumali en gec,cunku babasinin eve gelmesi 9 u buluyor,onu da gormek istiyor,daha bir duskunlesti babasina buyudukce,bu durumda en azindan 1 saat ogle uykusu uyumali degil mi?

cevabin icin simdiden tesekkurler..
sevgiler..
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: krese baslama yasi ve suresi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2009, 08:53:31 ös »
Merhaba Hatice,
 sorun gözümden kacmis haklisin ne hikmetse az daha bu sorunu da atliyordum.
Cok azla ayrinti düsünmemeye calis.Daha cok erken simdi önemli olan krese alismasi ve anlasildigi üzere cok iyi gidiyor.Iyice alissin zamanla yemek de uyku da düzene girer.Okula götürmeden önce kahvalti ettirmezsen acikacagindan orada kahvalti eder. Eve geldiginde tabiki yine yemek varsa tercihini evde ymek yemden yana kullanir ama ilk basta cok dogal bu. Tüm güne gectiginde orada karni acikacagindan zaten yiyecektir.
Uyku sorununuza da öglen almadan önce orada uyumasini saglayarak cözebilirsin. Böylelikle 4vde 4 de yatirmak zorunda kalmassin.Ama suan öglen orada uyumasi icin de cok erken bana göre. Önce sinifina ögretmenlerine alissin sonra ögretmenleriyle birlikte yeni bir düzen kurarsiniz.
Sevgiler:)