Gönderen Konu: sınıf değişimi  (Okunma sayısı 681 defa)

Çevrimdışı kaoss

• Genç Üye
  • **
  • kullanmadan önce prospektüsünü okuyunuz :)
sınıf değişimi
« : Ekim 12, 2009, 05:24:08 ös »
Merhaba Nil..

umarım bebişlerin ve sen iyisinizdir..uzun zamandır yazmıyorum ama hep takipteyim biliyorsun :)

Göktürk'e gelince herşey tam gaz devam ediyor..şu sıralar kreşte sorunlarımız fazlalaştı sana danışmak istedim..

Kreşe başladıgımızda Göktürk 18 aylıktı ve 3 yaş sınıfına gitti..gerçi ozaman 3 yaş olarak adlandırılan bu sınıfta 18 aydan 3 yaşa kadar karışık yaş grubu vardı..aslında niyetim bir sonraki sene 3 yaş sınıfını tekrar etmesiydi ama ögretmenleri ve okulun pedagogu arkadaşlarından ayrılmaması gerektiğini,önde gittiğini,3 yaşı tekrar ederse gerileme yapabileceğini söyleyerek beni ikna etmişlerdi..

4 yaştan sonra küçük 5 yaş sınıfına gittik..yine kendinden büyüklerle okudu..(aynı cocuklarla )bu arada benim aklımda binlerce soru vardı ve bütün sene ögretmenlerinin başını şişirdim..korkum kendinden (en yakını 4 ay ) büyük olan bu cocuklar ile arasındaki en küçük farkı keşfedip " ben onlar kadar iyi yapamıyorum" diyerek güvensizlik yaşamasıydı..aralarında fark oldugunu ufak ufak keşfetti ama bunu kendince bahaneler bularak kapattı..örnek verecek olursam boyamalarda taşırdıgı zaman " ara sıra olabilir taşırabiliriz" tarzında kendine savunma mekanizması oluşturdu..üstüne gitmedik..

ve bu sene büyük 5 yaş sınıfı olarak adlandırılan sınıfa başladık..zaten 5 yaşını Ocak ayında bitirecek.ama sınıfında ki bütün arkadaşları 6 yaşa geçti..ben özellikle göndermedim 6 yaş sınıfına..göndersem seneye tekrar 6 yaş olmak zorunda cünkü ilkokul yaşımız tutmuyor..hem 6 yaşı yapamayacagını düşünüyorum.. 6 yaş sınıflarında yazı yazmaya toplama cıkarma yapmaya ufaktan başlıyorlar..Göktürk de ise başka sorunlarımızda var..dikkat eksikliği ve hiperaktif olmaya yakınmış..görüştüğümüz özel pedagog her ikisinin bir arada olabileceğini yakınen takip edeceğimizi ama kesin tanı için daha küçük oldugunu söyledi..şu an gözlemliyoruz..fakat bu konu hakkında okudugum kitaplardan anladıgım kadarıyla böyle bir sorunumuz var.. DEHB olan cocukların ders yapma gibi  sorunları olabileceğinden-ki var biraz- ve aslında nasıl bir yol izleyeceğimizi henüz bilmediğimizden 6 yaşı ertelemek istedim acıkcası..bu konuyu ayrıca sormak isterim sana :) konu konuya karışmasın şimdi..

tabii hal böyle olunca gecen sene 4 yaş olan bütün cocuklar Göktürk ile birlikte 5 yaş sınıfı oldular..Göktürk bundan hiç hoşlanmadı..sürekli onların 4 yaşında oldugunu,küçük olduklarını,hiç birşey bilmediklerini söyleyip duruyor..halbuki kendisiyle aynı yaştalar ama bunu bir türlü dogru şekilde ifade edip ikna edemiyorum..

okula giderken hiç aglamayan cocuk geceden başlıyor aglamaya..eskiden akşamları almaya gittiğimde bahceden cıkaramadıgım cocuk şimdi pazarlık yapıyor..beni saat 3'de almaya gel,4' de al,5 cok gec diye aglıyor sabahları yarım saat..hatta sanki onu okulda bulamayacakmışım gibi o gün ne giyeceğimi soruyor..beni görüp koşacakmış yanıma..ya da pencerede bekliyor ikindi kahvaltısından sonra..3 yaşındayken bile bunları yapmadı, şimdi yapınca panik olmamak elde değil..çünkü okula zorunlu oldugu için gittiğini düşünmesini istemiyorum..

2 hafta böyle devam ettik..sonunda ögretmeni benimle konuşup 6 yaş sınıfına gitmesine izin vermemizi zaten kendisinin sıkılıp geri döneceğini söyledi..bunu da denedik..6 yaş sıfına 1 saat gitti ve kendi istegiyle geri dönmüş..ama sorun yine bitmedi..bu defa ögretmeni daha sıkı bir gözlemle eski arkadaşlarının yemeklerde yada ortak alanlarda oyunlar oynarken ufak ufak Göktürk ile alay ettiklerini keşfetti..bende zaten bundan şüpheleniyordum..bu sorunu da cocukları konuşturarak çözdüler...ama görünürde çözülen sorunumuz hala çözülmedi..

şu anda Göktürke isterse 6 yaş sınıfına gidebileceğini söylüyoruz..ama o hem o sınıfa gitmek istemediğini söylüyor hemde akşamdan pazarlıga başlayıp beni erken alın tamammı diyerek aglamalarımız devam ediyor..

ve bugün ögretmeni Göktürk ile konuştugunu söyledi..yarın 6 yaş sınıfına gidecekmiş..ögretmeni herşeyi acıklamış kendisine..orada ders yapıldıgını, biraz zor olabileceğini,hatta bazı arkadaşlarının yapamadıklarını ama cabaladıklarını, isterse onunda deneyebileceğini söylemiş..ne olursa olsun arkadaşlarından ayrılmasını kabul edemediğini söyledi ögretmeni..

hak veriyorum..onun yerine kendimi koydugumda bu benimde cok gücüme giderdi,kaç sene beraber oldugu arkadaşları bir anda 6 yaş oldular.. belki de  5 yaş sınıfında kalmasını ceza olarak görüyor bilemiyorum..bir de zaten kendinden büyüklerle oynuyor Göktürk ..mahallede kendi yaşıtları ile oynamıyor mesela,gözü hep büyüklerde..onlarla oynamak istiyor..onların peşine takılıyor..büyüklerle daha iyi anlaşıyor..sanırım sınıfındaki cocuklar yaşıtı olunca bu onun için sıkıcı oldu..

ama aklımda cok soru ve pişmanlıklar var..kreşe başladıgımızdan bu yana 1 sınıfı tekrar etmek zorunda kalacagını biliyorduk keşke bunu daha küçükken 3 yaş sınıfında yapsaydık..gerçi artık geri dönüşü yok..bu konuda iç hesaplaşmamı kendimle halletmem lazım :)

şimdi 6 yaş sınıfında sırf arkadaşlarından kopmamak için inatla çabalayıp kalırsa,seneye yine 6 yaş oldugunda acaba sıkılacakmı..bu ilkokula başladıgımızda bizim için dahamı zor olacak..

DEHB gibi önemli bir sorunumuzda oldugundan- hoş kesin tanı yok ortada ama belirtiler cok fazla - nasıl bir secim yapmalıyız..5 yaş sınıfında kalması gerekiyorsa onu nasıl ikna edip mutlu ve huzurlu şekilde okuluna göndereceğiz..

bende ilkokula erken başlayıp kendimden büyüklerle okudum..bu zaman zaman avantaj sagladı bana,zaman zaman da dezavantaj..bir şekilde bunu kendime avantaj saglayacak şekilde kullanmayı başardım ama ya oglum bunu yapamazsa..

hem şimdi 6 yaşa bile gitse seneye arkadaşları ilkokula başlayıp okuldan ayrılacaklar..o zamanda böyle bir sorunla karşılaşacagımızı şimdiden tahmin etmek zor değil..

sıkıştım kaldım..nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum..tek bildiğim oglumun huzurunu geceden kaçırmayı başaran bu sorunu en kısa zamanda çözmem gerektiği..çünkü mutsuz gidecekse alacagı eğitimin,oynayacagı oyunun bir anlamı yok benim için..her zamanki gibi mutlu olarak,isteyerek gitmesini istiyorum..

Nil yazdıklarımdan birşey anladın mı :) o kadar karışık yazdım ki ancak ruh halimin kaosunu görebilmişsindir :)

biliyorum kesin çözümler yok sonuçta her cocuk farklıdır ve gelecek seneleri düşünerek endişe etmek yersiz belki..ama annelik işte hep bir endişe yumagı değilmi zaten :)

öperim kuzucuklarını..görüşmek üzere..
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2009, 05:34:37 ös Gönderen: kaoss »

Efkarlıyım.. başım duman,sitemim var ey koca Çınar !!

Çevrimdışı kaoss

• Genç Üye
  • **
Ynt: sınıf değişimi
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2009, 09:30:52 öö »
Nil sen yazmadan ben yeni gelişmeleri ekleyeyim

Göktürk dün 6 yaş sınıfına başladı..ögretmenleri cok mutlu oldugunu söylediler..biz hep yapamazsa 5 yaş sınıfına döner diye konuşmuştuk tabii kendisi isterse.. ama okulun sahibi  (kendisi de anaokulu öğretmeni) 6 yaşa gidecekse bir daha 5 yaşa dönmesin demiş..

bende aslında bunu düşünmeye başlamıştım..yapamadım demesin kendi kendine..ögretmeni cok şey beklemeyin dedi..zaten bir beklentim yok benim..yeter ki "arkadaşlarım güzel yapıyor ben yapamıyorum" demesin..

Göktürk seneye yine 6 yaş sınıfına gideceğini biliyor..ve söylediği şu.."arkadaşlarım ilkokula başlayacak ben gidemeyeceğim..neden anne" yaşının küçük oldugunu onu okula kayıt ettiremeyeceğimizi bir sonraki seneye onunda gideceğini söylüyorum ama yeterli gelmiyor..hatta arkadaşlarının da başka okullarda olacaklarını,beraber okumayacaklarını da anlattım.. yine de kabullenmiyor bunu..

6 yaş sınıfına gecmesine ve arkadaşları ile beraber olmasına ragmen sabah aglamamız devam etti bugün de..yine erken gel olurmu anne diyerek ayrıldı benden...

anlamıyorum Nil..sorun başka ne olabilir ki..göremediğim ne var acaba..düşünmekten yoruldum..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2009, 08:30:33 ös »
Merhaba Öznur,
siteyi tapkip ettigini bilmiyordum ama menun oldum:)zaman ayiramama ragmen forumdan yararlanilmasi güzel.
Öznur´cum seni cok cok iyi anliyorum. Kafanin karsimasini keskelerin oldugunu yanlis yapmaktan korktugunu cocugunun mutlu olmaisni istedigini ama kafanin soru isaretleriyle dolu oldugunu hissedebiliyorum.Ancak sunu söyleyeyim ben sorunu iki defa okudum acikcasi okulun nasil böyle karisiklik yaratacak kararlar verdigini nasil bastan bildikleri bir sorunu daha önceden cözmediklerini neden en son seneye biraktiklarini anlayamiyorum.Eger karisik bir sinif actiysan sonuna kadar karisik yasda cocuklarla devam etmeliydiler.Ya da ben tam olarak anlayamadim sorunu.Senin sorzunud egil problemi.Göktürk gibi 18 aylik baslayan cocuklar ne oldu onlar hangi sinifa devam ediyorlar?
Öncelikle tekrarlayayim butür sorularda hep yaziyorum ben kesinlikle yas olarak karma siniflardan yanayim. cocuklar hic kimsenin mükemmel olmadigini zaten ögretmen zorundalar.O güzel kesemiyor ama buna karsin güzel boyuyor ben güzel boyayamiyorum ona ona karsin iyi sarki söylüyorum tarzi anlayis ve kendine güven icin önemli noktalar bu yaslarda ögretilmelidir.Kücükler büyüklerdne büyükler kücüklerden cok sey ögrenebilirler.Ayni zamanda ülkemizde de artik tek cocuk büyüyen cocuklar cok var ve yas acisindan karisik siniflarda cocuk hem büyük cocuklarla hem de kendisinden kücüklerle tecrübe edinebiliyor.Ben henüz 5 degilim ondan yapamiyorum seneye ben de onun yaptigini yapacagim diye düsünebilir bir cocuk ya da o benden kücük ona yardim etmeliyim seklinde.Burada bütün siniflar karisikkTunay ve Timur un gidecekleri sinif hatta 18 ayliktan 6 yasina kadar olan cocuklardan olusuyor.Bunlar benim bir cocuun kendisinden büyük ya da kücüklerle ayni ortamda olmasi konusundaki düsüncelerim.Ayrica en ykaini 4 ay demissin 4 ay yas farki anaokulu icin hic önemli deil ki.Anaokulu "OYUN" dönemi.MAlesef böyle durumlarda benim icin de cevap yazmak zor oluyor cünkü bir eitim sistemine karsi yazmak kolay olmuyor.Size yardimci olamiyorum.
Örnein anaokulund atoplama cikarma okuma yazma  konusuna katilmiyorum.Okula hazirlik anaokulunda farkli yapilmalidir.
EN dorusu öktürk´le konusup ona eger bu yil da arkadaslariyla ayni sinfia devam etmek istiyorsa bunu yapabileceini ama seneye okula baslayamayacagini cünkü yasinin tutmayacagini anlatmak ki siz de bunu yapmissiniz.Ya da bu yil KENDI yasitlariyla ayni sinifta olup onlarla birlikte okula baslayabilecegini söylemek ve kararina saygi duyup onaylamak olurdu önerim cünkü okulun yanlisini ona zarar vermeden düzeltmek en dogrusudur.Anca diger konuyu hic hesaba katmadan yaziyorum bunlari yani dikkat sorununuzu .Bu konuyu da  göz önüne alacak olursaniz simdiden uzun süre oturup toplama cikartma yapmak zorunda birakilmasi doru olmaz.Henüpz zaten yas olarak okuma yazmaya hazir olmadigina 5 yasind a olduguna göre bir de 1 üst sinifta negatif tecrübeler yüzünden okuam yazmadan okuldan simdiden korkmamasi gerekir.
Uzaktan birsey söylenemeyecek kadar karisik bir durum ama gece aglamalari konusund abiraz zamana birak istersen.Önce mutlu oldugu sinifta devam etsin.Ögretmenleri onu hangi sinifa giderse gitsin öncelikle birsey ögrenemeye zorlamasin. Kendisini iyi hisseder mutlu hissederse arkasi gelir.Simdi kafasi karisik korkuyor bu nedenle gecelöeri agliyor ve erken almani istiyordur.
BEnim anlamadigim 3 yasindayken 3 yasi tekrarlamasin arkadaslarindan ayrilirsa üzülür diyen ögretmen ya da pedagoglari bunun bir gün zaten olacagini yani en gec son senede arkadaslarindan ayrilmasi ve sinif tekrarlamasi gerektigini düsünmedi lermi?Bunun cevabini sen bilemezsin tabiki ama senin yapman gereken verdiginiz karar sonucunda endiselerini ogluna belli etme. sen huzurlu emin görünürsen O da kendisini daha güvende hisseder.
Coks ey bekelememeniz konusunda kesinlikle katiliyorum. Bu ona daha cok baski yapar.
Gelismleri yazabilirsin bus ekilde Göktürk´ün kendisini nasil hissettigi konusunda birlikte yorum yapabilirsin.
Sevgilerimle :)

Çevrimdışı kaoss

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2009, 02:06:23 ös »

O kadar haklısın ki..Türkiyede ki sisteme karşı olan ama sistemin dışına maalesef
cıkamayan birisi olarak keşkelerimi anlaman zor olmasa gerek..

Göktürk ile 18 ayllıkken başlayan cok cocuk yoktu zaten..olanlarda başka okullara giderek dagıldılar..

3 yaş sınıfını tekrar etsin dediğimizde bana küçük 5 yaş sınıfı olacagını,bunun ara sınıf oldugunu anlattılar..ama sorun şu ki arkadaşlarının cogu küçük 5 yaşı Göktürk ile beraber okuyup birden bu sene 6 yaşa atladılar..yani asıl sorun orada cıktı aslında ve bu uygulama nasıl oldu neye dayanarak bunu yaptılar anlamış değilim..

sınıf olarak ayrılmaları dersleri işlerken kolaylık olsun diye yapılıyor..drama,satranç yada seramik gibi dersler uygulanırken yaş grubuna göre ayarlanıyor..oyunlar ortak oluyor ama sınıf farkı bir şekilde ortaya cıkıyor böylece..

birde anaokullarında şu sistem var..cocuklara ceza adı altında uyguladıkları kendinden daha küçük sınıflara yarım saatliğine yada ögretmenin belirlediği saat kadar yollama cezası..

böylece cocuk ister istemez sınıf farkını ve küçüklerle kaldım psikolojisini yaşıyor..cocuklar arasında da alay konusu olması cok kolay bir durum ortaya cıkıyor.

ben bunu ilk ögrendiğimde itiraz ettim Göktürk kesinlikle bunu yaşamadı ama arkadaşlarının bunu yaşaması yetti ona..hatta sırf bu yüzden okulunu değiştirmek istedim ama Göktürk için yarardan cok zarar olacagını düşündüm ozamanlar..keşke yapsaymışım..ve şimdi 6 yaşa gitme ısrarında bu sistemin cok etkisi oldugunu düşünüyorum..

gecen gün eşim ile okul sahibi konuşurken "Göktürkü biz bu hale getirdik o yüzden şimdi 6 yaş olmak istiyor"demiş..o kadar kızgınım ki..beni nasıl bu şekilde yönlendirdiler ve ben nasıl oldu da hislerimi değil onların sözlerini dinledim..

toplama, cıkarma, ders olaylarına gelince kesinlikle karşıyım buna..Türkiyede cocuklar daha bu yaşlarda yarışın içine sokuluyor ! hatta gecen gün ögretmenine buna karşı oldugumu,ilkokula başladıgında ögrenmesini tercih ettiğimi söyledim..bana garip garip baktı.. :) dedim ya sistemin dışına istesende cıkamıyorsun..

Göktürke gelince şimdilik daha iyi..onu motive etmeye cabalıyorum..bazen yamuk yumuk çizince kızıyor kendine ama ben gülümsüyorum :) senin yaşındaki bir cocuk için gayet iyi diyorum..mükemmel yapman değil çabalaman önemli diyorum..diyorum ama tam olarak
aslında neler söylemem lazım bilmiyorum..sanki ne söylesem yanlış olacakmış gibime geliyor..

ögretmeni 6 yaşında olmasına ragmen,dersleri ancak Göktürk kadar yapabilen cocukların oldugunu söyledi..benim için hiç sorun değil bu durum zaten..
sadece onun kendisini yapamıyorum diye adlandırmasını istemiyorum..

ilkokula gidemeyeceğini şimdiden anlatıyorum seninde dediğin gibi..hatta bu sene 5 yaş olan ve onun beraber okumak istemediği cocukların seneye onunla yine 6 yaş sınıfında bir arada olacaklarını da söyledim..daha bunu kabullenmedi elbette :) bu konuyla
ilgili soru sordugunda da daha uzun zaman oldugunu şimdiden endişelenmemesi gerektiğini söylüyorum ama dogrumu bunları söylemem bilmiyorum..

birde şunu düşündüm..seneye Göktürkü başka bir okula göndermek..bunun onu nasıl etkileyeceğini elbette suanda bilemiyorum ama aklımın bir köşesinde iyice yer etmeye başladı bu düşünce..

farkındaysan neyin dogru neyin yalnış olduguna bile karar veremeyecek hale geldim.. bu önden önden gitme,kendi yaşıtlarından önce bazı şeyleri yaşama durumları canımı sıkıyor..yaşaması gereken dogal süreci bir yerde kaçıracagı ve bir gün bunun zararını görebileceği ihtimalini düşünmeden edemiyorum..

neyse biraz sakinleşmem lazım değil mi :) sagol Nil..inan cok yardımcın oldun..teşekkür ederim..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2009, 10:07:09 ös »
Sakinlesmene yardimi olur mu bilmem ama sunu bil ki Öznur sadece Türkiye´de degil burada da öyle okullar var ki insan sinirden sacini baisni yolasi geliyor ve ben de zaman zaman senin yasadiklarini yasiyorum. Tuana anaokulu degistirdi ki kendi meslek haytaim boyunca burada hic ya da cok ender olan bir durumdu bu ve cok üzülerek degistirdik. Degistirme nedenleri coktu ve okulun yarisi degistirdi zaten.Eski anaokulunda Türkiye´deki gibi bir gün ingilizce birgün müzik vs vardi ve cocuklar arkadasik kuramiyorlardi. Arkadaslik bölümünü ben üstelniyor ögleden sonralair birileriyle bulusturmaya calisiyordum. Simdiki anaokulu tam tersi cocuklarin sadece oynamalarindan yana bu seferde baska yönlerden acik kaliyor simdi de ögleden sonlari aciktan kalan kisimlar örnegin kesme boyama gibi seyleri destekliyorum.Ben de zaman zaman cok kiziyorum birseyler yapmaya calisiyourm hatta öyleki bu okula ücretsiz kurs vermeyi teklif ettim ki cocuklara birseyler sunulsun diye.Senin anlayacagin nerede yasarsan yasa cocuklarimiza verdigimiz emegin bosa gitmemesi ve ihtiyac duyduyduklari destegi alabilmeleri icin bizlerde malesef coksey yapmak zorunda kaliyoruz.Okul öncesi egitim bir cok ülkede hala olmasi gereken yerde degil Itiraf etmeliyiz ki Türkiye´de ock geride. Ama yinede cocuklarin sosyal gelisimlersi acisindan cok önemli anaokulu. Cok ciddiye almadan cocugu gönderme imkani olan herkesin göndermesi gerekir diye düsünüyorum.Cok ciddye almadan diyorum cünkü ailenin beklentisi nekadar yüksek olursa okulda cocuklara okadar baski yapiyor.
Acikcasi sorunuy anitlarken ilk aklima gelen bu yil baska bir okula gitmesiydi ama buradan böyle bir öneriyi yapmam cok yanlis olur ve asla da önermem. Ama sen yazdigin icin söylüyorum sorununuzun 5 yas ya da 6 yas sorunu olmasindan dolayi zaten öyle ya da byöle arkadaslarindan ayrilmasi gerektigi icin baska anokulunda tamamen yeni bir baslangic yapmasiydi aklima gelen ama bunu keisnlikle ben öneremem. Bu yil ya da seneye oglunuzun psikolojisini olumlu mu olumsuz mu etkileyecek sadece siz bilirsiniz. Okulun cok büyük yanlislar yaptigi bir gercek ve yanlislarina devam ediyorlar.Cocuklara bir alt sinifa gitmeyi ceza olarak gösteren bir okula güvenmek dogru olmaz. Sen kendine gözlemlerine güven ve ona göre bir karar ver.Sana önerim bu karar ilkokula baslamasina cok yakin olmasin ki okula baslangicini etkilemesin.Ancak okul degisimini de oglunla konusarak onun da onayi olacak sekilde yapmalisin.Tabiki hic bir cocuk alisik oldugu bir ortamdan arkadaslarindna vazgecmez am sizin durumunuzda zaten hersey belirsiz.
Tuana nin okul degistirecegi hic aklima gelmezdi.cok üzülecegini düsünüyordum.Binada küflenme olup hastaliklar artinca herkes yavas yavas degistirmeye baslayinca benim okulu begenmeme konusunu hic acmadan sadece saglik yönünü anlattik tuanaya.KAbul etti.Cok zorlanacagini saniyorduk ama simdiki gittigi anaokulunda istedigi kadar "OYun oynadiklari" icin her cocuk esit oldugun icin daha ilk gün almaya gititgimde ben daha eve gelmeyecektim arkadaslarimla oynayacaktim diye agladi.Inanki "olur 1 saat sonra seni alirim ben ozaman" deyip arabaya dogru yürügümde gözlerimden yaslar akti cünkü tüm korkularimin yersiz oldugunu anladim. Bazen biz anne babalar cocuklardan daha cok endiseleniyoruz ve onlar icin gereksiz yere korkuyoruz. Onlar bazen olaylari cok daha kolay kabullenebilyiorlar.Tuanalarin eski anaokulundan hic memnun degildim ma cevredeki alternatifleri de begenmiyordum.Bu yeni okula gitmeden lnc ebaska yerlere de gittik birlikte birkac gün kaldik baktik. Bu okula bakmaya gitmeden önce Tuana´ya "Bir anaokulu daha var oraya da gidelim annecim" deyince "Orada büyük kaydirak varsa ben o okula gitmek isterim" diyerek olaya onun bakis acisini acikca gösterdi.Büyük bir kaydirak.Yani eski okulda 1 yil icinde 3 defa bahceye cikan kizim icin en önemlisi OYNAMAK ti. Simdi cok mutlu.Bizim yasadiklarimiz da sizinkiler benziyordu ben de snein gibi cok düsündüm endselendim. Inan ki cocugunun egitimiyle yakindan ilgilenen aileler hep benzeri seyler yasiyor. Üzülme yakinda en dogru karari birlikte verirsiniz.
Sevgilerimle

Çevrimdışı kaoss

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2009, 06:49:53 ös »
Nil merhaba

ne zamandır yazmak istiyorum ama fırsat yaratmak zor oluyor..

Göktürk daha iyi..artık akşamları erken al diye aglamalarımız cok azaldı..hatta haftada 1 falan oluyor..ayrıca ögretmeni gayet uyumlu oldugunu söyledi..

bir de DEHB konusu var..ben daha önce ögretmenine bu konu hakkında bilgi vermiştim..( öğretmenimiz yeni ) ayrıca gittiğimiz uzmanın bize verdiği formları incelemesi ve doldurması için bırakmıştım..bu formlara göre tekrar gidip gitmeyeceğimiz belli olacaktı..çünkü gittiğimiz uzman bu konuya yakın oldugunu ama cok küçük oldugu için yönlendirme ile gecebileceğini,takip edeceğimizi ama ona göre bir daha gelmeyeceğimizi, gececeğini söylemişti..ama ben panik anne uzmanın bizi rahatlatmak için böyle konuştugunu varsayarak konu hakkında kitaplar okuyup " yok kesin var " diye  sonuca varmıştım bile :)

neyse ögretmenimiz de okulun yeni pedagogu ile görüşmüş ve Göktürk'ü gözlemlemişler..Pedagog ile görüştük ve Göktürk de DEHB olmadıgını söyledi..konuyu ayrıntılı anlattık..sonuc olarak Göktürk de şüphelendiğimiz DEHB nin uzmanında dediği gibi geçtiğine,artık bir sorun kalmadıgına beni inandırdı..Göktürkde gördüğümüz hareketliliğin ise yaşı itibariyle normal oldugunu,Göktürkü meraklı ve hareketli bir cocuk olarak tanımlayabileceğimizi ama DEHB sınırında olmadıgını söyledi..o kadar sevindik ki anlatamam.. :D acayip mutluyum..

herşeyi önden ögrenmesi,kendi yaşıtlarıyla birlikte olmak istememesi konusunda da çok fazla endişelenmememi söyledi..6 yaş sınıfındaki bir cok cocuktan daha iyi oldugunu,bu yüzden biraz daha gözlemledikten sonra, Asıl kendi yaşıtlarından ne kadar ileri de oldugunu anlamak için bir test yapabileceğimizi söyledi..hoppa dedim yine başladık yeni bir olaya ..galiba ben her şeyin önce kötü tarafını düşünüp vesvese yapıyorum Nil.. ama pedagog bunun kötü birşey olmadıgını sadece kendi yaşıtlarından ileride ise nasıl yönlendireceğimize ışık tutacagını anlattı..

şimdi böyle birşey varsa Göktürkün 6 yaş sınıfını tekrar etmesi elbette onun için kötü olacak..mesela satranç dersinde ne yaptıgını sordugum da " sadece dizdik ve ben cok sıkıldım" dedi..cünkü dizmeyi biliyor..yani onun merakını, ya da bilgi açlıgını kapatacak seviyede bir egitim veremeyecekmiyim diye aklımda sorular oluşuyor..malum ilkokula başlayamayacak..

bir de okulda verilen " küçük yaş sınıfına gönderme cezası" hakkında konuştum..ama pedagogumuz bu konuyu ilk kez duydugunu söyledi..yeni başladıgı için dogrudur..bu konuya da el atacagından eminim..rahatladım acıkcası :)

ve son olarak seneye 6 yaş sınıfına gitmek yerine ilkokula gitmek isteyen oğluş için ne yapabileceğimizi konuştuk..pedagogumuz da bize Nisan gibi 5 yaş sınıfı ile kaynaştırma yapmak istediğini söyledi..böylece seneye onlar 6 yaş oldugunda Göktürk yadırgamayacakmış..(alacagı aynı egitimin onu nasıl etkileyeceğine gözlemledikten sonra karar verip bizi yönlendirecek) hatta bütün sınıfları bir arada tutmak istediğini,cocukların bu şekilde cok daha güzel şeyler ögreneceğini ama sistemin buna cok olanak vermediği için üzüldüğünü söyledi.. aklıma hemen sen geldin :) Nil gibi düşünen bir pedagog buldum dedim içimden..nasıl mutlu oldum anlatamam..

senin fikirlerin,yönlendirmelerin o kadar rahatlatıyor ki beni,senin gibi düşünen birisi çıkınca karşıma boynuna sarılasım geldi Nil :)

bir nefeste yazdım valla umarım anlatabilmişimdir :) şimdilik beni cok üzen sorunlarımızın en azından birazını çözdüğümüz için huzurluyum..gerisini de ertelemek biraz rahatlamak istiyorum hoş yapabilirmiyim bilmiyorum ama deneyeceğim..

çok teşekkür ederim herşey için..zaman ayrıman,sorunlarımızı okuman bize bilgi vermen nasıl kutsal birşey biliyorsun dimi.. :) öpüyorum kuzucuklarını..görüşmek üzere..
« Son Düzenleme: Kasım 07, 2009, 06:50:37 ös Gönderen: kaoss »