Gönderen Konu: karar veremiyorum  (Okunma sayısı 1522 defa)

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
karar veremiyorum
« : Haziran 16, 2009, 12:29:35 ös »
öncelikle af buyurun bu konu hak. hala yazdığım için konu şu:kızım azrayı başlayacağı okulamı yoksa kreşin 6 yaş grubunamı yazdırmak. tam kararımı veriyorum pat söylenenler düşünceler  acaba deyip verdiğim kararın yalnış olmasından korkuyorum. neticede harekete geçmem lazım karar verme  konusunda.
kreşimizden gerçekten memnunum kızımda alıştı ve seviyor. ama okul değiştirme konusunuda kabul ediyor büyüdüm artık gerçek okula gideceğim diye  heveslide
karar verdik. okulumuzu seçtik. nitekim kreşin psikoloğuyla yapılan toplantıda  karar askıda kaldı. bize 6 yaşın önemli olduğunu  eğitimde devlet okullarının yarım gün olup yemekti kurallar dı şarkılardı derken yarım günün egitim yapmadan birşeyler öğrenmeden geçtiğini ve çocukların 7 yaşında  zaten okulun kantini  yemekhanesi tuvaletini kullanalım derken  şimdiden o telaşın içine girmelerinin  onları yorabileceğini o nedenle en iyisi kreş ve tam güne dayalı ana okullarında yetişmesi gerektiğini söyleyince kararımız yön değiştirme yoluna girdi simone  hanıma sormak istiyorum.devlet okulunda çalışan bir ana okulu öğretmeni olarak. sistem nasıl işliyor. yarım gün okul  kalan yarım gün babaannemi yoksa tam gün kreşmi. mutlu olmasını düşünürsek kızım okulda mutlu.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: karar veremiyorum
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2009, 09:18:18 ös »
"Yemekti kuraldi sarkilardi derken" diyen kisinin bir psikolog olmasi cok sasirtici.GErcek düsüncesinin böyle olmadigini umuyorum ben cünkü okul öncesi egitimde "sarkilar kurallar, vs." dir zaten egitim. Cok sasirdim ve sadece bu cümleyi sayfalarca elestirebilirim ama biz simdi sizin sorunuza dönelim.
Birakin okul degistirmeyi cok mecbur kalmadikca sinif degistirmek bile cocuklar icin cok zor ve eger gercektne gerekmiyorsa yapilmamali. Hatice Hanim sunu aklinizdan cikarmayin, anaokulu ya da okul öncesi egitim okula baslamaan önce cocugun sosyal bir ortama alismasi, tüm gelisim alanlarinda yeterince desteklenecegi bir ortamda bulunmais acisindan önemlidir.Kiziniz memnun oldugunuz bir okulda ve ilk okula basladiginda zaten yeni bir dönem baslayacak.Arkadaslarindan ögretmenlerinden alisik oldugu ortamdan ayirmamanizi öneririm.Benim cekincem genelde Türkiye´deki egitim sisteminden uzakta olan birisi olarak hemen öneride bulunma konusundaydi ancak eger bulundugunuz okuldan memnunsaniz ögleden sonra da kizinizla ilgilnecek birisi olduguna göre 1 yil icin okul degistirmeseniz daha iyi olur. Kararinizi verirken okul yöneticilerin duruma  ticari yaklastigini da aklinizda bulundurun. Olayin pedagojik boyutu kizinizin  ilk okulda zaten yeni bir ortama yeni kurallara yeni arkadaslara ögretmenlere yeni bir dünyaya alismak icin zamana ihtiyaci olacagi ve gereksiz yere 1 yil önce anyi stresi kiziniza yasatmamaniz.
Tabiki karar sizin.
Sevgi ve selamlarimla

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2009, 09:15:51 öö »
ilgi ve anlayışınız için teşekkür ederim fikirleriniz doğrultusunda sağlıklı karara varacağımızdan eminin.   tekrar teşekkürler. kararımı verince size neticeyi anlatacağım
sevgi ve selamlarımla

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2009, 03:09:18 ös »
sevgili nil hanım azrayı nihayetinde ana okulun a yazdık.  hiç bir problem yaşamadık .. oh ne güzel derken haftasonu ben servisle gitmeyeceğim beni siz alın diye hüngür hüngür ağladı. azranın okul ile ev mesafesi 45 dk. çocuklarla didişe didişe geliyorlar  didişmek derken oturup emniyet kemerleri takılı ama  yok çantama elledi yok böyle dedi  ufak tefek olan şeyler  sıklıdığını bizi özlediğini enson lara doğru kendisini bıraktıklarını vs. ,,, bizde çalışmak zorunda olduğumuzu saatlerin bize uymadığı için onu alamayacağımızı anlattık ama servisdeki hakan abisiyle ve servis ablasıyla konuşup  problemi cözeceğimizi söyledik  pazar akşamı bana ve babsına hakan abiyle konuşmayın ben sorunu cözeceğim dedi nasıl çözmeyi düşünüyorsun dediğimde  istediğimiz yerde oturabiliriz serbest ben ve deniz en arka sırada otururuz herzamanki gibi devam eder  sakın konuşmayın diye ısrarla tembihledi. öyle ciddi ciddi konuştuki bizlerle ... biz  tedirgin olduk acaba küçük dünyasından neler geçiyor  neden konuşmamızı istemedi bişeylermi olmuştu veya bizi tekrar sınamayamı  kalkıştı servisle gitmeyeceğim okula gitmeyeceğim diye konu başlattı bizim kararlılığımız neticesinde vazmı geçti  bu akşam üstü servisabisi ve ablasıyla konuşmayı düşünüyorum ortamı nasıl diye bakayım diyorum.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2009, 09:50:58 ös »
Merhaba Hatice Hanim
servis calisanlariyla konusabildiniz mi? Tutarli kalmaniz cok iyi ancak gercekten bir sorun olup olmadiigni da anlamak gerekiyor.Umarim sorunu cözebilmissinizdir.
Sevgi ve selamlar

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2009, 12:59:33 ös »
selam nil hanım ;
servisle konuşunca ortamında farklılık göremedim sonra azra bana servis şöförü hakan abinin elinde  yara olduğunu ve bu yaradan çok korktuğunu kırmızı et çıkıntısı gibi olduğunu o yüzden korktuğunu  gitmek istemediğini anlattı servis şöförünün elinde kırmızı et beni varmış meğerse  durumu anlatmaya azraya bazı kişilerin doğuştan böyle şeyleri olabileceğini aynısının sende bende hepimizde olabileceğini örneklerle anlatmaya çalışsamda arada anne çok korkuyom aama diye söylendiğinde söylediklerini kulak arkası edip konuyu geçiştiriyorum (bilmem doğru yapıyormuyum)
ikinci olarak okula çoğu zaman gitmek istemiyor tatili dört gözle bekliyor  seviyormusuun dediğimde okulu öğretmenini arkadaşalrınıda seviyor. seviyorsa neden gitmek ona zor geliyor. okuluna gidip erken almak istediğimde bekle boyamı bitireyim annecim birazçık daha oynayayım birazdaha beklermiiisn deyip gelmek bile istemiyor napcam bu çocuğu
geçenlerde çok yağmur yağmış azranın okula gidip gitmemesi konu olmuş sanırımbuda duymuşmu ortalığı yıktı okula gitmemek için  telefonda konuştuk  nasıl ağlıyor anne nolur sadece bugün gitmeyeyim diye gitme tamamdedim ama akşama bukonuyu özellikle konuşacağım çok kızdım deyip göndermedim akşam konuşacağız bakalım tepkisi ne olacak.bana okula gitmeyeyim  sende işe gitme baraber vakit geçirelim diye arada yokluyorağlıyor bende kızıp böyle bir şansımızın olmadığını iyi koşullarda yaşam için çalışıp okula gidilmesi gerektiğini birde bazen mendilci çocukları örnek verip korkutuyom onlar gibimi olmak istiyorsun diye bir arkadaş annelerin işe gitme konusunda zorunluluk durumu olduğunu çocuğa aksettirirsen çalışma hayatından soğur diye bişeyler söyledi.bu konuda kızımı nasıl ikna edebilirim ne demelim nasıl anlatmalıyım lütfen engin bilginize ihtiyacım var.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2009, 11:09:17 ös »
Merhaba Hatice Hanim,
kizinizin okula gitmek istememesinin üstünde durmamanizi öneririm. anlattiklariniza göre aslinda severek gidiyor ama siz süreklis eviyor musun mutlu musun bugün gitse mi gitmese mi diye yorumlar yaptikca her cocuk gibi gitmeme ihtimali sevmeme ihtimali oldugunu düsünüp cani istemedigind ebunu kullaniyor olabilir.Önemli olan orada kalmasi ögretmenlerinin orada mutlu olduugnu söylemesi ki sizin anlattiklariniza göre halinden de memnun.
Benim kizim da hafta sonu nezaman yarin gidecegim mi okula aaa keske yarin hafta sonu olsaydi diyor zaman zaman ama hic duymamazliktan geliyorum. Sabah da kosarak gidiyor.
Yara konusunda korkmus oldugu icin servise binmek istememesinin de zamanla degisecegini düsünüyorum. Butür konular cocugun zamanla alismasiyla atlatacagi konular yani biirisnin görünüsü engeli yarasi gibi cocugun daha önce bir tecrübesinin olmadigi ama zamanla kabullecenegi konular. Zamanla baska yerlerde de gördükce et benlerindne korkmamayi a ögrecenektir. Tuana da kac haftadir carsiya gitmek istemiyor megerse pandomim satacilari vardi gösteri yaparak para toplayan onlarin yüzleri bembeyaz yavas yavas hareket ediyorlar tuana ya el salliyorlar diye korkmus. Simdi evde yüzüne beyaz boya crem süyüyorz benim karnavalda okulda giydigim palyaco kiyafetini cikardim biraz da pandomim sanatcilarinin resimlerine bakacagiz netten gerisi zamanla Tuana nin alismasina kaliyor.
Sevgiler:)

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2009, 01:26:49 ös »
teşekkürler   nil hanım dediğiniz  gibi. o kendince mutlu  .her çocuk gibi sadece isteği anne babasıyla daha çok vakit geçirmek. bende  elimden geldiğince ilgili olmaya çalışıyorum sorunları fazla dinlememek lazım.  zamanla herşeyi kabulleniyorlar.   şuan  . iyiyiz . çocuklar iyi oldular mı  anneler daha iyi oluyor o kesin
sevgi ve saygılarımla........