"Yemekti kuraldi sarkilardi derken" diyen kisinin bir psikolog olmasi cok sasirtici.GErcek düsüncesinin böyle olmadigini umuyorum ben cünkü okul öncesi egitimde "sarkilar kurallar, vs." dir zaten egitim. Cok sasirdim ve sadece bu cümleyi sayfalarca elestirebilirim ama biz simdi sizin sorunuza dönelim.
Birakin okul degistirmeyi cok mecbur kalmadikca sinif degistirmek bile cocuklar icin cok zor ve eger gercektne gerekmiyorsa yapilmamali. Hatice Hanim sunu aklinizdan cikarmayin, anaokulu ya da okul öncesi egitim okula baslamaan önce cocugun sosyal bir ortama alismasi, tüm gelisim alanlarinda yeterince desteklenecegi bir ortamda bulunmais acisindan önemlidir.Kiziniz memnun oldugunuz bir okulda ve ilk okula basladiginda zaten yeni bir dönem baslayacak.Arkadaslarindan ögretmenlerinden alisik oldugu ortamdan ayirmamanizi öneririm.Benim cekincem genelde Türkiye´deki egitim sisteminden uzakta olan birisi olarak hemen öneride bulunma konusundaydi ancak eger bulundugunuz okuldan memnunsaniz ögleden sonra da kizinizla ilgilnecek birisi olduguna göre 1 yil icin okul degistirmeseniz daha iyi olur. Kararinizi verirken okul yöneticilerin duruma ticari yaklastigini da aklinizda bulundurun. Olayin pedagojik boyutu kizinizin ilk okulda zaten yeni bir ortama yeni kurallara yeni arkadaslara ögretmenlere yeni bir dünyaya alismak icin zamana ihtiyaci olacagi ve gereksiz yere 1 yil önce anyi stresi kiziniza yasatmamaniz.
Tabiki karar sizin.
Sevgi ve selamlarimla