Gönderen Konu: kendini savunma  (Okunma sayısı 418 defa)

Çevrimdışı özgem

• Yeni Üye
  • *
kendini savunma
« : Haziran 18, 2009, 02:35:36 öö »
selam Nil hanım
iyiki varsınız sizi çok seviyorum :-*
benim şimdiki sorunum apartmanımızda 4 yaşındaki oğlumun 2 tane arkadaşı var
biri kız 7 yaşında diğeri 6 yaşında erkek
ben oğlumu sizin yazılarınızı okuyarak büyütüm ve çok faydasını gördüm
bizim site çocuklar için çok güvenli bütün günlerini dışarıda oynayarak geçiriyor çocuklar benimde her zaman oğlumu takip etmem mümkün olmuyor
son bir kaç gündür apartmanımızdaki 2 çocuktan dayak yiyor  
2 gün önce 6 yaşındaki erkekle kapışmışlar anne ben elini tutyorum ama o bana tekme atıyo bende onun yüzünü tırmalıyorum diyor
yani bu kapışmalar sonucunda  kurban olan benim oğlum ama diğer tarafın yüzünde tırnak izi olduğu için oğlumun üzerine kalıyor diğer çocuk annesini görünce ağlamaya başlıyor önce o vurdu diye yalan söylüyor ben nasıl davranıcağımı şaşırdım
bugünde kız olan arkadaşı  oğlumu dövmüş  oda yüzünü sıkmış yine kabahat benim oğlana kaldı kendinide  ifade edemiyor diğer arkadaşları büyük hemen kendilerini savunuyorlar göz göre göre yalan söyleyebiliyorlar

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: kendini savunma
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2009, 08:37:55 ös »
Merhaba,
ben de size motive eden sözleriniz icin cok tesekkür ederim.Cocuklardan zaman bulup siteye yazamadigim icin üzülüyorum bu sözleriniz moral oldu :)
Cocuklar kendilerini savunmayi oyun arkadaslariyla iletisim icerisindeyken ögrenecekler tabiki.Anacak eger bir esitsizlik varsa, yas olarak diger cocuk büyükse ve sürekli ezilen siddet gören tek taraf oluyorsa müdahle etmek gerekiyor.Normal sartlarda anne babanin cocuklara karismamaalri ve arkadaslariyla halletmeleri gerekir ancak sizin de bahsettiginiz gibi diger cocuk siddet uyguluyor ve uyarilari dinlemiyorsa cocuga ve karsi tarafa nedenlerini anlatip o cocukla daha az görüsmesini saglayailirsiniz.
Ben bu tür durumlarda cocukla konusulduktan sonra diger cocuklarina nneleriyle konusulmasi taraftariyim.KArsi tarafta cocuklariyla konusup iletisimi düzeltmede yardimci olabilir.Eger hic bir degisiklik olmuyorsa oglunuza arkadssdiyla konusmasini ve eger bu davranislarindan vazgecmesse onunla oynamayacagini söylemesini siteyebilirsiniz.
Benim kizimin da anaokulunda bir arkadasi vardi.Cocuk kizim onun istedigini yapmazsa baskalariyla oynamazsa  asiri derecede siddet uyguluyordu.Aylarca hem cocuga hem ailesine sans verdim. Yaklasik 6 ay "Sosyal düsünerek" cocugun davranislarini degistirmeyi denedik.Kizim kendini savunmayi ögrendi hayir demeyi ögrendi ancak hem kizimin gelisimini engellemeye basladi hem ailesi oglunun davranislarini dogal buldu(evde kardesiyle vurarak oynamaya alisik dediler) yine de eve davet edip benim gözlemimde oynamalarinis aglayip ögretmenleriyle  de konustuktan sonra sinifta tüm faliyetlerde o cocukla ayrilmalarini saglaidm. Ögretmenleri de cocugun davranislarinid egsiiremdiler bana sürekli ne yapacaklarini bielemez durumda anlattilar.
Kizima bu sekilde "Sana baskalariyla oynadigin icin siddet uygulayan bir kisiye karsi cikmalisin eger siddetten vazgecmezse ondan uzaklasmalisin" diye ögretmis olduk. Hic kimsenin hic kimseye vurmaya hakki vardir.cocuk kendini savunmayi ögrendigi halde bir taraf diger tarafi eziyor siddet uyguluyor ve cocuk ve aile bu davranislari degsitirmiyorsa müdahele edilebilir.
Sevgilerimle

Çevrimdışı özgem

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2009, 08:13:28 ös »
cevabınız için çok teşekkür ederim :-*
lütfen kendinizi kötü hissetmeyin
biz annelere o kadar çok yardımınız desteğiniz oluyor ki ne kadar teşekkür etsek azdır
güzeller güzeli kızınızı ve 2 oğluşunuzuda öpüyorum
iyi akşamlar

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2009, 09:28:30 ös »
Güzel sözleriniz icin tesekkürler:)