Gönderen Konu: Nil ; yardım...  (Okunma sayısı 543 defa)

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
Nil ; yardım...
« : Temmuz 07, 2009, 02:44:34 ös »
Nil ve arkadaşlar Selam hepinize..
umarım herkes iyidir,sevgiler yolluyorum..
Biliyorsunuz Denizalp 'in  babasından ayrıyım.Çok şükürki çocuğumuzu hırpalamadan mutsuz etmeden karşılıklı fedakarlıkla bu yaşına kadar getirebildik.ailelerimizinde desteği ile oğluş huzurlu büyüdü.
ancak çanlar çalıyor bana Nil...... ???
Babamız yeniden evleniorr...buay sonunda hemde süremiz kısa.Kendisine dair hiçbi olumsuz,kötümser hiisim yok benim derdim çocuğumun psikolojisi.
Babası hiçbişey dğeişmiycek dior ama ben bir anne vede kadın olarak değişimin farkındayım.eskisi gibi olmayacağı aşikar sonuçda yeni bir düzen ve yeni bir hayat var.
denize bu durumu nasıl izah etmeliyim? abla die tanıştırmış babası.e deniz bizim düğün cdmize arada bakan bi çocuk.. evde hala biizm gelin damat resmimiz felan var odasında..babannesi ananesine soruyor eskiye dair şeyler herkes güzelce doğruyu anlatıyor.bildiği tek gerçek aynı evde yaşamadığımız ... herhaftasonu çok yoğun görüşüyolardı baba oğul e şimdi sürekli birlikte olamayacaklar. bu geçişi en az hasarla nasıl atlatıcaz?
babası düşünsün demem gerekir ancak o kadar düşünen bi adam olsa boşamazdım. ehi.hi. ;D
Nikaha da katılsın istiyor babası bende uygun görmüorum? doğrumu yaptığım?
ayrıca herhafta göndermelerde bitsin yavaşdan geçişlerle 15 güne felan düşüreyim diorum ,gözüm arkada kalıcak aksi halde..
eskiden babannesinde kalıyordu baba ile birlikte ama şimdi yeni eş yeni ev tedirgin oluyorum.
ben bu işlere hazırlıklıydım güyaa ancak gerçekleşince napcamı bilemedim yaf. ::)
sevgiler.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Nil ; yardım...
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2009, 07:16:29 ös »
Merhaba Ayse,
önce Denizalp´in yönündne bakalim olaya. BAbasi ynei birisiyle evleniyor.Eger babasini görme zamanlari ortada hicbirsey yokken (yani olmus gerceklesmis can SIKIIC bir durum) azaltir kisaltirsan Denizalp "Babam artik beni sevmiyor görmek istemiyor cünkü o kadinla evlendi" diye hissedebilir ki bu suan icin hem sizin icin hem Denizalp icin en zor durum olacaktir.
Cocuklar bir degisikligi kabul edebilriler ancak hayatlarinda diger alanlar yolunda devam ederse daha az zorlanirlar.Babasinin evlenmesinden kisa bir süre sonra haftalik görüsmeleri 15 günlük görüsmelere indirirseniz bu  az önce bahsettigim negatif hissyati olusturacaktir Denizalp´ta.Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta Denizalp´in babasini ayni SIKLIKta görmeye devam etmesidir.Tabiki evlendiktem sonraki haftalarda babasinin tatile gidecegini aciklayabilirsiniz bunu kabul edecektir ancak döndüktens onra yine ayni sekilde onunla zaman gecirecegini bilmelidir.
Eski esinin yeni bir düzeni olacak esine de zaman ayirmasi gerekecektir ama eminim bugüne kadar basariyla gerceklestirdiginiz ve Denizalp icin cok önemli olan seviyeli iliskiniz böyle devam edecektir.Esinin yeni esinin de anlayisiyla bu kabullenme  dönemini tekrar ileride birlikte degistirebilirsiniz ama bu degisim hemen nikah sonrasi olmamalidir.
Diger bir konu da Denizalp´in babaannesini de ziyaret etme imkanin olmasi.eger babaanneleriyle hala düzeyli bir iliskiniz varsa Denizalp´in babaynne dede ziyaretlerini de birakmamasini öneririm.Artik babasinda kaldigi icin birden babaannelerini göremeyecek olmasi da onu etkilyebilir.
Denizalp in artik babasinin birisiyle evlenecegi ve nikahinin olacagini kabullenmesi acisindan onlarin nikahina gitmesi dogru olur.Hala sizindügün cd nize bakmasi odasind afotografinizin olmasi yanlis degil ancak artik babaisnin yeni bir hayatinin oldugu ve yanindkai kisinin sen degil de baska bir kadin olmasinin onu sevmesini degistirmeyecegini anlayacaktir.Ilk basta zorlanabilir ama eski düzeninizi bozmamaya calisirsaniz bu gecis dönemini daha kolay atlatacaktir.Bu senin icind e gecerli yeniden evlenmen halinde ayni noktalara dikkat etmeniz gerekecektir.
Senin acindan bakamamiz gerekirse suan ortada olmayan bir problem senin gözünü korkutuyor.Bir anne olarak bunu anlayabiliyorum ne hissettigini tahmin edebiliyorum ancak herhangi olumsuz bir olay olmadan önce "Olabilir" endisesiyle görüsleri kisitlaman nikaha gitmesini onaylamamak hems nein hem Denizlap icin durumu daha cok zorlstirir.Eminim ynei esi tanidikan sonra bir kadin olarak bazi hislerin olusmutur ama simdilik herseyi zamana birakmani ve herhangi bir olmsuzluk yasamadan kafani soru isaretleriyle doldurmamani öneririm.eger ileride yeni es tarafindna bir rahatsizlik olursa yine birlikte bu konuya cözüm getirebilirsiniz.Yeni es icin hic de kolay bi durum olmayacaktir. Ancak o da herkesin iyi niyetli ve tamamen Denizalp´i düsünerek hareket etmesiyle durumu kabul edecektir(en azindan böyle olmasini umuyoruz:) )
Sen önclikle ynei es ve yne durum konusunda Denizalp in yaninda asla ve asla negatif konusulmamasini saglamalisin. Sen onlara güvenir görünürsen Denizalp de kendini güvende hissedecektir.Zamanla da gelisecek olaylara göre tekrar konusuruz (yazisiriz:) )

Sevgiler

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2009, 07:35:45 ös »
Nil harikasın..
çok başka bi pencere açtın önüme..çok haklsıın bekleyip görmem gerek öncelikle..sadece nikaha gönderme konusunda tereddütlerim var o kararı veremeyebilirim. çünki aile bi telaş içerisinde olucaktır baba zaten ilgi gösteremez ogün ancak amca ve babannede telaşlıdır ,e benim ailemdende kimse katılmayacak doal olarak törene. bu durumda ben denizalpi çok merak ederim.denizinde yaşı henüz küçük kendini idare etmek anlamında. Ancak babanın yeni eşine dair daha somut ve net bir tavır takınacağım ve denizin bunu anlamasını sağlamaya çalışacağım.
Babamızada yansıtıyorum haliyle ben endişelerimi..oda benden zaman istedi aslına bakarsan..denizalpe bu arada yeni aktiviteler bulup babaya bu zmanı kazandırmayı düşünüorum.sonrası içinde hakkımızda hayırlısı olur işala. yeni eş makul,anlaşması mümkün bir insan olursa ben zaten uyumlu olurum.ama tanımadığım biri için haliyle rahatsızlık içindeyim.
herneyse çok tşk. ederim. insanın senin gibi bir dostunun olması ne büyük şans...
sevgiler.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2009, 07:46:08 ös »
Dedigim gibi zamana birakip soru olursa da endislenmek yerine yeni cözümler araman hem kendini yipratmani engelleyecektir hem de Denizalp´in huzursuz olmasini.
Tesekkür ederim herzaman diyorum bir sorunuz olursa ben hep buradayim :)
sevgiler