Merhaba Nil,
Uzun zamandır kafama takılan bir durum hakkında sormak istiyorum. Nil 6 yaşında artık biliyorsun. Çok dağınık, aradığı hiçbir şeyi bulamıyor. Odasına çok fazla müdahale etmek istemiyorum ama hergün mutlaka toplamak zorunda, oyuncaklarını çok fazla dağıtmışsa toplaması gerekiyor, arkadaşı gelmişse ve oyunları bitince toplaması gerektiğini sürekli anlatıyorum. Çoğunlukla aşdığım cevap şöyle:
- Anne çok yorgunum biraz sonra toplasam olur mu?
Tekrar hatırlatıyorum, bu böyle akşam toplarım, yarın toplarım diye devam ediyor, en son nokta çok yorgunum diye ağlıyor. Aradığı şeyi bulamayınca aramadım, anlasın düzenli olmanın neden gerekli olması gerektiğini diye ama bulamayınca alternatiklere yöneliyor, yada vazgeçiyor aramaktan. Toplamasına yardımcı da oluyorum ama nafile hiçbir düzelme yok. Odası bazen çöp ev gibi oluyor, arkadaşlarının verdiği minicik kağıtları, yolda bulduğu taşları bile atmak istemiyor. Atmasın tamam ama ortalıkta da olmasın değil mi? Zeynep 'te artık emeklemeye başladı, kızım kardeşin için çok tehlikeli bu minik parçalar sakın yerlerde bırakma diye anlata anlata dilimde tüy bitti inan. Odasındaki masaların üstü hiç boş değil dolu dolu dolu. Odasının düzenine karışmayayım kendi istediği gibi olsun diyorum ama birkaç gün sonra dayanamıyorum.
Çok mu şey istiyorum, erken mi davranıyorum lütfen yardım et. Nasıl öğrenecek düzenli olmayı. Bende öyle çok dağınık bir anne değilim ki beni örnek alıyor desem.
Şimdiden teşekkürler...