Gönderen Konu: geç kalmışız  (Okunma sayısı 606 defa)

Çevrimdışı eqea

• Yeni Üye
  • *
geç kalmışız
« : Temmuz 24, 2009, 04:49:09 ös »
merhaba nil hanım kızım ece temmuz 26 da 36 ayı dolduracak ama hala tuvalet eğitimini almadı. dah önce birkaç kez denedik ama tuvalete gitmekten sıkılıyor, sık sık altına kaçırıyor. birkeresinde 1,5 ay uğraştık ama sonuca ulaşamadık. çişini tuvalete yapıyor ama kakasını yapamıyor. ayrıca 7 aylık bir kardeşi var. pdr öğr. bir arkadaşımızla görüştük geç kaldığımızı söyledi. şimdilik beze dönüp kreşe başladığında eğitimi orada almasını önerdi. ama kızım bu konuda çok hasssastır, tuvalete giderken yada bezini değiştirirken benden başkasını kabul etmez. ayrıca kreşe yeni başlayacağı için tanımadığı insanların altını değiştirmesinden çok rahatsız olacaktır. bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda kafam çok karışık yeteri kadar yanlış yaptığımızı düşünüyorum. bu hataları nasıl telafi edebiliriz? tuvalet eğitimini geç alması ne gibi sorunlar doğurur? külot şeklindeki bezlerden alıp baskı yapmadan istediği zamanlarda tuvalete götürsem ara ara sormaya devam etsem faydası olurmu? çünkü çok sıkı bir kontrol olduğunda kızım kendini daha çok çekiyor. bir şey daha söylemeden edemiyeceğim. evde olmadığımızda dışarda olduğumuz zamanlarda tuvalete gidelimmi sorusuna olumlu yanıt veriyor. gün boyunca kuru kalıyor bunun nedenini de çözemedim. yeni tuvaetleri denemek hoşuna gidiyor galiba. 

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: geç kalmışız
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2009, 09:32:37 ös »
Merhabalar
ben arkadasinizin düsüncesine katilmiyorum. Tuvalet egitimine gec kalmaktan cok erken baslamis olmalisiniz. Erken baslanan ve cocuk hazir olmadan ailenin istegiyle yapilan zorlamalarda sizin bahsettiginiz durum ortaya cikar.
1,5 ay ugrastir cümlenizden de zorladiginiz belli oluyor.cocuklar hem fiziksel hem de gelisim acisindan hazir olmadiklari zamanlarda onlara yapilan baskilar sürekli tuvaletin varmi diye sorulan sorular ters tepki yapar ve cocuk tuvalete oturmaktan ya kacar  ya abir süre istendiginden yapar ama tam olarak hazir olmadigindan gerid önüsler yasar.
Kizinizi hic zorlamayin.Sadece birlikte tuvalete gidin sizinle birlikte gelsin, bu konuda oyunlar oynayin.Kiziniza zaman verin pozitif sekilde yaklasirsaniz eminim kisa sürede kiziniz da tuvaletini söyleyecektir.
Lütfen bu konudaki diger soru ve yanitlar disinda eger bulabilirseniz kitaplari da okuyun. Tuvalet egitimi konusunda okuyacaginiz kitaplar isinize yarayacaktir.Baski yapmamanizi zaman birakmanizi  öneririm.
BAska sorularinizi olursa sorabilirsiniz

Çevrimdışı eqea

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2009, 11:05:03 öö »
çok teşekkür ederim yanıtınız için. yaklaşık bir hafta önce kızımı tuvalete götürmek istedim gelmeince 7 aylık olan kardeşine hadi eren biz gidelim deyince; anne bende gelicem dedi önce kardeşi oturdu ve tesadüfen çişini yaptı, arkasından ablası yaptı. derken 3-4 gün içinde öğrendi tuvaleti gelidğinde koşarak pantolonunu indirip lazımlığa oturuyor, lazımlığını temizliyor pantolonunu çekiyor. gözüm sürekli üzerinde onu farkettiğim gibi yanına gidiyorum temizliğimizi yapıyoruz. ama kendi kendine bunu yapması pek hoş olmuyor. tamam lazımlığı temizliyor ama kendisini değil. bu konuda ona hiç eleştiri yapmadım aksine destekledim acaba ne yapmalıyım bana hber vermesini söylüyorum ama vermiyor zamanla çağırır diye düşünüyorum siz ne dersiniz. ayrıca kitap konusunda çok haklısınız ben kitap okumayı özellikle çocuk gelişimi üzerine kitaplar okumayı çok severim tuvalet eğitimi konusundada kitaplar okudum internetten araştırdım ama galiba kardeş kıskançlığı bu konuda bizi zorladı.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2009, 08:49:54 ös »
size haber vermeden tuvalete oturup laimligini temizlemesini pozitif görmelisiniz. Bir süre sorna ilk baslardaki kadar dikkatli olmayacaktir. Bu konuda onu övmenizi öneririm. KEndi basina bunlari yapabilmesi cok güzel.Yalniz kardesini kullanmamanizi öneririm. Kardesiyle arasindaki rekabetin artmasinave onu kendisine daha cok rakip görmesini kiskanmasina neden olursunuz.Kardesinin yerin bebeklerini oyun icind etuvalete götürmeyi deneyin.
Sevgiler