Gönderen Konu: acaba doğru zaman mı  (Okunma sayısı 1055 defa)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
acaba doğru zaman mı
« : Ağustos 24, 2009, 08:34:25 ös »
      Nilciğim,Elçin 31.05.2007 doğumlu.Şu sıralar sabah kalkınca çiş diyor tuvalete gidiyoruz ve yapıyor.Akşamlarıda yatmadan önce çiş var mı anneciğim diyorum.olunca lazımlığımıza yapıyor.Diğer zamanlar bezlenmek istemiyor ama bezlemeyincede altına  yapıyor.pek zorlamak istemiyorum.Hatırlattığımda lazımlığa yapıyor.ama diğer zamanlar sürekli değil ama ara sıra haber veriyor.üzerinde durup sürekli hatırlatmalımyım yoksa kendi isteğine mi bırakmalıyım  sence.Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: acaba doğru zaman mı
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2009, 08:59:07 ös »
Sordugunda tuvalete gidiyor ve yapiyorsa arada sorabilirsin. sÜrekli cisin var mi diye cocugu biktirmak dogru degil ama tuvaleti geldiginde tuvalete gidebilecegini anlatabilirisn. Bebeklerinizi tuvalete oturtabilirsiniz. tuvaletinin geldigini anlarsan sinyalleri degerlendirip cisin mi geldi tuvalete gidelim mi diye sorabilirsin.
Yavas yavas cisinin geldigini kendisi hissedip haber verecektir.Bu dönemde yapman gereken tuvaletinin geldigini anladiginda sana haber verebilecegi sonrasinda tuvalete gidebileceginizi anlatmak oyunlarla ögretmek.

Merdivenin ilk basamagina ciktigina göre yavas yavas tuvalet konusunda yeni adimlarla yukariya cikacaktir Gülsen cim :)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2010, 10:04:23 öö »
     Merhaba Nilciğim,

Aradan tam beş ay geçmiş.Bu süre içerisinde ara ara çişine haber verdi Elçin.Hiç zorlamadım.Bir haftadır hiç bez bağlamıyoruz.Alıştırma külotu giydiriyorum .Tuvaleti gelince söylüyor.Gece bir kez kaldırıp tuvalete götürüyorum,altına yapmasın diye.Sence hiç kaldırmasam mı.Artık geceleri normal külot giydirmeyi düşünüyorum.Birkaç gün daha alışsın diyorum.Senin anlayacağın teyzesi artık Elçin tuvaletini haber vermeye başladı.Maşallah her şey şuan yolunda.Daima böyle olur inşallah.Kendiside bu durumdan gayet memnun. 

Bu durumumuzu paylaşmak istedik…Sevgilerimizle…

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2010, 01:24:10 ös »
Herseyin yolunda olmasina sevindim. Gece konusunda farkli görüsler var ben gece de ayni gündüz oldugu giib cocuk tuvaletinin geldigini hissetmedigi sürece kaldirilmasinin ise yarayacagini düsünmüyorum. Önceleri ben de gece belli saatlerde kaldirabilirsiniz diyordum ancak sonrasind aokuduklarim yeni görüsler ve anne olduktan sonra fikrim degisti. Gündüz oldugu gibi cocuk tuvaletinin geldigini hissedip bu sinyal beyne gidip cocuk uyanmadigi sürece geceleri kaldirildiginda sadece denk geldiginde tuvaletini yapar. Ben Tuana da gece 3 yasina kadar hic zorlamaidm gündüz 2 yasinda birkati kend istegiyle ama gece bezi hep kuru kalmaya basladiktan sonra biraktim bezi. Hic kaldirmadim. Zamani geldiginde de ilk birkac gece uyandir cisim var diye sonra bir daha gece de kalkamdi ve sabah yapti tuavletini.
Yine de sen  kendi cocugunun aliskanligina göre devam et önemli olan cocugunu bu konuda zorlamaman.
Sevgilerimle :)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2010, 07:21:52 öö »
      Nilciğim merhaba.Demek ki herşeyin bir zamanı varmış ve o zaman gelince herşey halloluyormuş.Biz tuvalet mevzusunu sonunda aştık .Artık geceleride bez bağlamıyoruz.Yatmadan önce tuvalete gidiyoruz.Gece artık kalkmıyor Elçin hanım.Gündüz ara sıra oyuna dalıp kaçırması olabiliyor.Ama artık tulalete (Elçin böyle söylüyor) gidiyoruz teyzesi.

Sana çook çook  teşekkürler Nilciğim....
« Son Düzenleme: Şubat 23, 2010, 07:23:27 öö Gönderen: elçingülşen »