Merhaba Nil Hanım;
Tatilimiz bitti, tekrar aranıza döndüm:)
Kızım Ayda 14 ayı geçti. Normalde günde 2 uyku uyuyordu ama yazlıkta 2 çocuğun düzenlerini denk getirebilmek için Ayda'nın uykusunda değişiklik yapmak zorunda kaldım. 2. uykusu bazı günler güme gidiyordu ve uykusuz kalıyordu. Ya Ayda'yı 2 uyku uyutup Koral ve Ayda ile öğlenden sonra aktivitesi yapamayacaktık ya da Ayda'yı tek sefer uyutup ikisi ile birlikte bişeyler yapacaktık. Ben de 13 aylıkken Ayda'nın gündüz uykularını teke indirdim. Yani 1 uzun öğlen uykusu uyuyor. Başlangıçta zorlandı, hatta hala 10:30- 11 gibi uykusu gelmiş oluyor ama 12 gibi uyutuyorum (2-3 saat uyuyor). Gece de 11-12 saat uyuyor.
Bu şekilde çocuğu zorlamış mı oluyorum. Yani bu kadar küçükken tek uykuya geçirmek yanlış mı? Koral 2 yaşından sonra kendiliğinden tek uykuya geçmişti. Ayda ise mecburiyetten geçti:)
İkinci sorum da Koral'ın uyku düzeni ile ilgili. Koral bazı günler öğlen uykusu uyumuyor bazı günler de 1-2 saat uyuyor. Bugün okula tekrar başladı. Orada 5 yaş grubunu uyutmadıklarını söylediler (Koral 4 yaş 4 aylık). Bu yaşta öğlen uykusunu kaldırmak doğru mu?
Sevgiler...
Ayla