Gönderen Konu: yine miii  (Okunma sayısı 639 defa)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
yine miii
« : Eylül 10, 2009, 02:11:32 ös »
yine bu sayfada olduğuma inanamıyorum..ama kendim ettim kendim buldum...şimdi de sıkıştım....çünkü tükettim sabrımı...
biz geriye döndük....tam kuruldu düzen derken.....herkeste tersi olur...çocuk düzensizlikten düzene geçer biz geri sardık.....ama bir kaç aydır böyle...ben şimdiye kadar dayandım niyeyse..yok taşınmaydı, yok tatildi yok hastalıktı...kendi kendine uyuyan çoçuktan, pışpışla, ninniyle uyuyan, okulda gördüğü için ayakta sallanmayı talep eden, gece uyandığında illa beni yanında isteyen, sırtımı dönüp hiçbirşey yapmadan dursam bile odasından beni çıkartmayan, çıkınca deli gibi bağıran bişeye dönüştü...
uykuya gitmede son derece direniyor ki okulda uyuduğu için hiç istemesemde uyku saatini 22 ye çektim 21 den...ki iyice uykusu gelsin diye..çünkü 9da gittiğimizdede yatağa 10da uyuyor...bir çocuğun hala saat 10da ayakta olması bence çok ters olsada bunda sanırım gündüz uykusunun payı var...mecbur kalıyorum yada okulda uyutulmamasını istemem gerek..onada kıyamıyorum.....soru bir- kıymalı mıyım? gece vakitlice yatsın diye gündüz okulda uyumamalı mı...
iki- ritüellerimiz var ve her bir adımı geciktirmeye çalışıyor...her gece aynı şeyler olduğu halde yapmamaya ya da elinden geldiğince oyalanmaya çalışıyor...pijama giydirmek, diş fırçalatmak bir eziyet...ve çok uzun sürüyor tüm işlemler..bazen kızarak giydiriyorum çoğunca oyunla, aman baba giymesin biz giyinelim, hadi hemen giyinip bebek oynayalım gibi bazende rüşvetle..hadi bunu giy sana şunu vericem yarın şunu yapıcam gibi..ki en sevmediğim yöntem de bu...oyunla giydirmektende sıkıldım artık..yani ne zaman anlayacak bunun bir iş olduğunu..her gece yapıyoruz işte be çocuğum..daha beni niye yoruyorsun..................aynı şeyleri sabah kreşe gitmeden önce giyinirkende yapıyor..

hatamı biliyorum...ninniyle uyutuyorum artık pışpışı bıraktık zor olsada...ama ninniyi o uyuyana kadar söylüyorummm..çünkü çoğunlukla söylerken bende uyuyorum.. :-[ yani 2 kere söyleyip yanından o uyanıkken kalkıp gidemiyorum...bir an önce uyusun ağlamasın istediğimden tabi....odasından çıkınca "yırtmak" kelimesinin tam olarak ne anlama geldiğni anlıyorum.....ama bırakmalıyım "yırtsın" değil mi....................
bu arada hala yatağının kenarlarını çıkarmadım, çıkarırsam hiç başedemem diye de düşünüyorum ama babamızda açalım yatağı uykusu gelince girsin yatsın diyor..bende oh ne ala memleket ..siz izmirliydiniz değil mi yani azıcık rahatsınız galiba....diyorumm..
ama acaba yanlış mı diyorum..........................açalım mı kapayalım mı....(soruya bak dedin duydummm)
şimdilik bu kadar
ama bitmedi
birde gece uyanıp "yırtmalar" var...sabah üj-bej nöbeti mesela...ya hiç girmiycem odasına..bağırıp bağırıp 1-2 saate uyuyacak....ya girip girip çıkıcam ki sabaha kadar sürecek................Nil benim hep çok uykum var..bu dürdane artık ağlasın bağırsın istemiyorum yaaa......sanırım ben artık eski burcu değilim çok sabırsız ve huysuzum.....sakinleştirici istiyorummmmmmmmm......

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: yine miii
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2009, 08:57:06 ös »
Ehm biz de Izmir´liyiz ama hic de "rahat" insan degilmdir.Ama bu konunun babalarla bir baglantisi var. Babalar "daha rahat" bakiyor olaya. Serdar da soruyor tuana nezaman hadi iyi geceler deyip gidip yatacak artik diye:))
Burcu´cum bir bakip cikacaktim ama mesajin dikkatimi cekti ve cokk hizli okudum bazi noktalari atlamis olabilirim yine de kisaca sakinlestiriciyi düsük dozajda da olsa vermek isterim:)
Birinci konu bu dönem bizde de oldu ve inan bana "Geciyor" :) Tuana da aynis ekilde yataga gidene kadar tümmmm basamaklari öyle bir yavaslatiyordu ki artik  ben bile sakin kalamamaya basliyor ve "Tuana artik acele edecegiz" demeye basliyordum. Sonra degisik yollarla bu dönemi "dayanilabilir" kildik ki her cocuga ve güne göre degisik yollar denenebiliyor.Okudugumuz kitap sayisini ikiye cikardik kitabi asagida veya oturma odasinda degil de yatakta okumaya basladik. Ki yataga gitmek icin can atsin diye cünkü kitap okuyacagim dersen seninle heryere gelir.Normalinde istemedigi hiccc birseyi katiyen ama katiyen yaptiramayacagin bir cocuk cünkü. Oun icin diyorum her cocuga göre farkli yöntemler bulunabilir. Ninni bölümü biz de de uzadi ama ben ona da cözüm bldum yaninda ninni söylersem sonra ayrilmak istemiyorsun ben artik kitap okuyup iyi geceler diledikten sonra senin kapinin önünde ninni söyleyecegim dedim ve öyle yaptik. Tuhaf gelebilri ama kapiyi kapatip söyledik Tuana da memnundu hayatindan. O Gitmeeeee daha uykum yokkkk dönemini böyle atlattik önce sevdigi kismi yani kitap okumayi yataga tasidik sonra ninnileri uzakttik sonra ninileri disariya tasidik:)
Önce bir karar alin nezaman ne yapacaksiniz bunu Bade´ye de söyleyin önce kitap okuyacagiz sonra ninni sonra ben disariya cikacagim ama biz buradayizs eni duyuyoruz diye. SIk SIk iceriye gidip biz buradayiz simdi uyku vakti gibi klasik ama dogru sözleri söyleyip cikabilirsiniz.Baslarda cok aglayabilir karsi cikmak icin ama eger düzeninizi tekrar kurmak istiyorsa biraz dayanmalisinGündüz uykularini biraktirip ya da azaltip gece daha rahat dalmasini saglayabilirsin. 2 yasindan sonra cocuklar ögle uykusu yapmak zorunda degildirler.Ihtiya duyuyorsa yapabilir.Böyle bir sorun varsa önce gündüzleri kisaltabilir sonra kaldirabilirsiniz.
ANlamaidm Burcu okulda yakta sallanan cocuk mu görmüs.?Nasil yani okulda cocuklari ayakta mi salliyorlar?ÖYle birsey varsa mutlaka konusmalisiniz böyle birsey yapamazlar diger cocuklar tabiki ayni sekilde isteyeceklerdir.Ozaman evde sen hayir sen büyüdün kendi kendine uyuyabilirsind ediginde ögretmenlerinin yaptigiyla nasil bagdasacak ayni cizgide olmasi gereken egitim. Yazamiyorum acikcasi önce evet salliyorlar ya da hayir tabiki demeni bekliyorum :/
Burcu´cum hamilelikten dolayi cok yorgun oldugunu cok uykunun geldigini cok iyi biliyorum biraz da SIk disini.Hamielligin bu ilk aylarini atlatinca ve bu zor dönem gecince bebek dogana kadar Bade ile daha güzel zaman gecirirsiniz. Imkanin olursa dogumdan önce bir süre evde kalip Bade ile daha cok zaman gecirebilirsin bebek gelmeden önce. ancak böyle dönemler bebek gelince de tekrar olabilir önemli olan o ne derse desin onu yeni bir uykyua dalis teknigine alistirmaman. Bir gece aman hemen uyusun diye yaptiginda ikincisinde de bu gece yorgunum pispislayayimd a aglamasin dediginde aklina sunu getir "evet bu aksam kolay olacak ama daha sonra aylarca her gece sorun yasayacagiz".
Yorgunluktan pek toparlayamadim yine yazarim.
Kolay gelsin

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2009, 07:27:15 ös »
bu gece başladık Nil önerilerin doğrultusunda.....sadece ninni de karar kıldık...kitap BAde için çok cazip bir konu değil çünkü Tuana kadar düşkün değil kitaplara ve işi uzatma noktasında kitapları çok güzel kullanıyor...kapının dibine çektiğim bir minderin üzerinde söyledim en sıkıcı halimle ninniyi nerdeyse sadece sırtımı görür vaziyette......yani istiyorum ki"aman anne, söylemesen daha iyi, hadi git sen de ben uyuyım" desin diye sanki..bugün okulda uyumadığı için (neden bilmiyorum) çok kolay uyudu eski saatinde 21 de uyudu.., eve geldiğinde ayakta sallanıyordu zaten..öğlenleri uyumayınca akşamüstelri sersem gibi oluyor..neyse bu gece böyle geçti...onun uykusuzluğu işimi kolaylaştırdı sadece...daha dinç olduğunda ısrarcılığı başgösterecektir....
evet Nil, böyle bir tepki vereceğini biliyordum okulda ayakta sallama konusunda...haklısın kesinlikle olmamalı..bu konuyu ve daha pek çok meseleyi uzun uzun konuştuk geçen gün 3 okul hocasıyla birlikte...rahatsızlıklarımın hepsini oldukçada sakınmadan dile getirdim...hiç profesyonel olmadıklarını, ilkesiz davrandıklarını söyledim...
inan şu anki koşullarım uygun olsa hemen başka bir okula geçerim, ama ancak bir sene sonra hakkımız olan iyi bir okula çok uygun bir ücret karşılığı geçebiliyoruz..yaş sınırı var şimdilik..
sallama konusunda da bir çocuğu salladıklarını (hatta sizin Luka mıydı, onun gibi bir arkadaş bu) (biraz zarar ziyan veren biri yani, sorunlu) onuda sallamazlarsa diğer çocuklarında uyuyamayacağını söylediler...bende gönderin o zaman bu çocuğu dedim..demek ki siz baş edemiyorsunuz..onun ihtiyaı olan sizler değilsiniz, daha özel ilgiye, başka kurumlara ihtiyacı var demek dedim...ama işte başka şeyler varmış, falanmış filanmış şimdi kafanı daha fazla şişirmek istemem. en sonunda biz o çocuğun olmadığı sınıfa geçtik....ama BAde sallanarak uyuma bilincine erdi..ama şimdi okulda öyleysede evde de böyle uyunuru hep konuşuyorum...ikna oluyor..
yorgun argın yoruyorum iyicene seni de...ama bak siftahımız sayende iyi başladı..teşekkür ederiz.......

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2009, 11:11:53 ös »
Burcu´cum yazamadim son günlerde sonra yine bu konuya devam ederiz ama merak ettim nasil gidiyor uyku düzeniniz?

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2009, 11:05:12 öö »
bende sen bu aralar yoğunsun şimdilik yazmayayım diye yazmıyordum..şimdi bişey yazsam kendini cevap vermeye mecbur hissedeceksin gibi...rahatsız etmiyeyim, sonra nasıl olsa çk şişiricem kafanı başka sorularla diye...ama madem sordun aık anlatayım.. :)
gece kapı önüne terfi ettim...sizin kapı önü ninni söylemece taktiğindeyiz...kız kolay uyuyor eğer gündüz uyumadıysa okulda....uyuduysada biraz geç yatırmam gerekiyor...tek sorun ben ona ninniyi söylerken benimde uyuya kalıyor olmam... :-\ onun için o uykuya tamda geçmeden önce ninniyi kesemiyorum, söylüyorum ha söylüyorum, bu arada o dalıyor ihtimalen ve arkasından bende farkında olmadan yere koyduğum minderin üstünde sızıyorum... ??? birisini uyutmaya çalışırken uyanık kalmak çoook zorrr......... :-X

gece hikayemiz böyle, en azından tek birşey yapıyoruz -tam yapıyoruz :(-
sorunumuz bazen gece yarısı uyandığında da ya da sabaha karşı, benden gene ninni talep etmesi...söylemeden geçiştiriyorum ama ısrar ediyor, bende yarım yamalak bişeyler geveliyorum bazen hemencik uyuyor..ya da otur sen orda diyor bana..yanımda kal durumu bu uyanmalarda ortaya çıkıyor..gece yarısı ninni olamz deyip hiç söylememliyim dimi....