yine bu sayfada olduğuma inanamıyorum..ama kendim ettim kendim buldum...şimdi de sıkıştım....çünkü tükettim sabrımı...
biz geriye döndük....tam kuruldu düzen derken.....herkeste tersi olur...çocuk düzensizlikten düzene geçer biz geri sardık.....ama bir kaç aydır böyle...ben şimdiye kadar dayandım niyeyse..yok taşınmaydı, yok tatildi yok hastalıktı...kendi kendine uyuyan çoçuktan, pışpışla, ninniyle uyuyan, okulda gördüğü için ayakta sallanmayı talep eden, gece uyandığında illa beni yanında isteyen, sırtımı dönüp hiçbirşey yapmadan dursam bile odasından beni çıkartmayan, çıkınca deli gibi bağıran bişeye dönüştü...
uykuya gitmede son derece direniyor ki okulda uyuduğu için hiç istemesemde uyku saatini 22 ye çektim 21 den...ki iyice uykusu gelsin diye..çünkü 9da gittiğimizdede yatağa 10da uyuyor...bir çocuğun hala saat 10da ayakta olması bence çok ters olsada bunda sanırım gündüz uykusunun payı var...mecbur kalıyorum yada okulda uyutulmamasını istemem gerek..onada kıyamıyorum.....soru bir- kıymalı mıyım? gece vakitlice yatsın diye gündüz okulda uyumamalı mı...
iki- ritüellerimiz var ve her bir adımı geciktirmeye çalışıyor...her gece aynı şeyler olduğu halde yapmamaya ya da elinden geldiğince oyalanmaya çalışıyor...pijama giydirmek, diş fırçalatmak bir eziyet...ve çok uzun sürüyor tüm işlemler..bazen kızarak giydiriyorum çoğunca oyunla, aman baba giymesin biz giyinelim, hadi hemen giyinip bebek oynayalım gibi bazende rüşvetle..hadi bunu giy sana şunu vericem yarın şunu yapıcam gibi..ki en sevmediğim yöntem de bu...oyunla giydirmektende sıkıldım artık..yani ne zaman anlayacak bunun bir iş olduğunu..her gece yapıyoruz işte be çocuğum..daha beni niye yoruyorsun..................aynı şeyleri sabah kreşe gitmeden önce giyinirkende yapıyor..
hatamı biliyorum...ninniyle uyutuyorum artık pışpışı bıraktık zor olsada...ama ninniyi o uyuyana kadar söylüyorummm..çünkü çoğunlukla söylerken bende uyuyorum..

yani 2 kere söyleyip yanından o uyanıkken kalkıp gidemiyorum...bir an önce uyusun ağlamasın istediğimden tabi....odasından çıkınca "yırtmak" kelimesinin tam olarak ne anlama geldiğni anlıyorum.....ama bırakmalıyım "yırtsın" değil mi....................
bu arada hala yatağının kenarlarını çıkarmadım, çıkarırsam hiç başedemem diye de düşünüyorum ama babamızda açalım yatağı uykusu gelince girsin yatsın diyor..bende oh ne ala memleket ..siz izmirliydiniz değil mi yani azıcık rahatsınız galiba....diyorumm..
ama acaba yanlış mı diyorum..........................açalım mı kapayalım mı....(soruya bak dedin duydummm)
şimdilik bu kadar
ama bitmedi
birde gece uyanıp "yırtmalar" var...sabah üj-bej nöbeti mesela...ya hiç girmiycem odasına..bağırıp bağırıp 1-2 saate uyuyacak....ya girip girip çıkıcam ki sabaha kadar sürecek................Nil benim hep çok uykum var..bu dürdane artık ağlasın bağırsın istemiyorum yaaa......sanırım ben artık eski burcu değilim çok sabırsız ve huysuzum.....sakinleştirici istiyorummmmmmmmm......