Gönderen Konu: Köln'den merhaba  (Okunma sayısı 658 defa)

Çevrimdışı Nilki

• Yeni Üye
  • *
Köln'den merhaba
« : Eylül 11, 2009, 12:08:43 öö »
Merhaba,

Ben 33 yasindayim ve 14 aylik ikiz erkek bebek annesiyim: Isimleri Mavi ve Yaz. Arastirmaci Psikologum  ama su an full-time anneyim. 2 sene oncesine kadar Istanbul'da oturuyordum. 2 sene once Kolne geldim. Kocam Alman. Esas 2. dilim Ingilizce ama burada hafta ici hergun 9 aya yakin VHS'de Almanca kursuna gittim. Iste, simdi birazcik konusuyorum yani..

Aslinda Internette oyun gruplari arastiriyordum, Kolnde ve civarinda. Hic haberi olan var mi?
Sizler nasilsiniz? Nerelerdesiniz? :)

Sevgiler,
Nil 

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Ynt: Köln'den merhaba
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2009, 09:34:26 öö »
merhaba aramiza hosgeldin..

ben hediye 25yasindayim bende almanyada yasiyorum ama köln de degil :) ama kölnde yasayan arkadaslarimiz var belki sana yardimci olabilirler...
benimde iki kizim var DAMLA 4yasinda ve DILAY 2haftalik...

iyi paylasimlar ve sIkI dostluklar dilerim...

sevgiler

Çevrimdışı Leyan

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2009, 11:56:20 öö »
merhaba ben Aygül 32 yasindayim ve bende kölnde yasiyorum.

hosgeldin aramiza...
benimde 2 cocugum var, kizim Leyan 5 yasinda oglum Noyan Tayga 21 aylik.
bu arada benim esimde alman.

almanca oyun grubumu ariyorsun???
ben kizimla türkce oyun grubuna gittim ve cok hosumuza gitti.
almanca oyun grubu olarakta 2 yasindan itibaren "kleine kindergartene" götürdüm.

bu linke bakarsan, türkce oyun grubuda yaziyor, agnesviertelde Aysen hanim veriyordu kurslari.
ve baska oyun gruplarida var.
http://www.familienbildung-koeln.de/
kölnün 5 semtinde var familienforum.
ben agnesviertelde türkce oyun grubuna, vogelsangdada kleine kindergartene götürdüm.

sevgiler

Aygül

*(12/2006)

[

Çevrimdışı Nilki

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2009, 07:21:39 ös »
Merhaba Damla, Merhaba Aygül,

Cevaplariniza tesekkurler. Damla, iki kizini da allah bagislasin. Dilay 2 haftalik ise daha yeni dogum yapmissin sayilir yani, tebrik ederim ve Allah kolaylik versin.

Aygul senin de, ne guzel bir kiz bir oglan, allah bagislasin. Kolnde neredesin? Ben Neumarkt tarafindayim. Verdigin linki inceliyorum, cok tesekkurler, cok faydali olacaga benziyor. Turkce oyun grubu ariyorum, orda da dedigin gibi var, cok sagol. Alman bir ikiz oyun grubu var uyesi oldugum zaten, pek gidemesem de :( Ikizlerle disari cikmak zor oluyor da.   

Çevrimdışı Leyan

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2009, 08:06:22 ös »
Merhaba Damla, Merhaba Aygül,

Cevaplariniza tesekkurler. Damla, iki kizini da allah bagislasin. Dilay 2 haftalik ise daha yeni dogum yapmissin sayilir yani, tebrik ederim ve Allah kolaylik versin.

Aygul senin de, ne guzel bir kiz bir oglan, allah bagislasin. Kolnde neredesin? Ben Neumarkt tarafindayim. Verdigin linki inceliyorum, cok tesekkurler, cok faydali olacaga benziyor. Turkce oyun grubu ariyorum, orda da dedigin gibi var, cok sagol. Alman bir ikiz oyun grubu var uyesi oldugum zaten, pek gidemesem de :( Ikizlerle disari cikmak zor oluyor da.   
sagol Nilki  :)
ben vogelsangda kaliyorum (ehrenfeldte yakin)  :)
simdi baktim, sanki kurslar dolu gibi ..bence bi ara sor..veya Aysen hanimin mail adresi vardi bende bulursam, iletebilirim.
yanlis hatirlamiyorsum,sadece bi cocuga ödüyordun galiba, kardes ücretsizdi galiba ama emin degilim.

iyi aksamlar

*(12/2006)

[

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2009, 08:35:55 ös »
Merhaba Nil Hanim
hos geldiniz.HEm adasiz hem de ikizlerimiz var ne güzel.BEnd e arastirmayi cok severim meslek olarak secsem cok mutlu olurum eminim:)
Köln den katilan arkadaslar ile görüsüp ihtiyaciniz olan bilgileri almaya baslamissiniz zaten.Ikizlerle evin disina cikmak zor oluyor demissiniz , ben Tunay ve Timur dogduktan 10 gün sonra onlarla yalniz cikmay abasladim bir de kizim var.Ancak buradaki oyun gruplarini begenmedigim icin o strese degmez diyerek simdiye kadar gitmedim. Kizimla cevrediki uzak yakin bütün oyun gruplarina gitmistim.ZAten birkac komsu cocugu geldiginde oyun grubumu evimizde bahcemizde oluyor.Ama sizin ikiz oyun grubuna üye oldugunuzu okuyunca özendim acikcasi öyle bir gruba katilmayi isterdim hatta burada ikiz bulusmasi oyun grubu düzenlemeyi bile düsünmüstüm. SIz Köln d eoldugunuz icin sosyal imkanlariniz daha fazla burasi kücük bir yer.
Katilimlarinizi tecrübelerinizi bekliyoruz.