nil hanım merhabalar.Kolay gelsin.
oğlum 11Ekim 2005 doğumlu geçen yıl kardeşi doğacağı için yarım gün anaokuluna başlatmıştık sizin de tavsiyenizle, okulun en küçüklerinin olduğu sınıftı hepsi ekim doğumluydu çocukların ve 5 çocuktular sınıfta.
bu yıl tekrar kayıt için gittiğimizde ekim doğumlu oldukları için 4 yaş gurubuna tekrar gitmelerini önerdiler. bu sınıfta 2005 ekim kasım aralık ve 2006 ocak şubat doğumlu çocuklar olacakmış. Bu durumda 3 yıl daha anaokuluna gitmesi gerekecek geçen yıl da eklenirse 4 yıl oluyor.
Sizce büyüklerle mi küçüklerle mi ilk okula başlaması daha mantıklı olur ilerisi için. öğretmeni pek aydınlatıcı bilgi veremedi neden 4 yaşa uygun yada neden 5 yaşa uygun değil diye sorduğumda.
4 yaşı tekrar okursa çekincem 1 yıl kaybedecek olması öğrenim hayatında. ali tuna ayrıca gerek konuşmalarıyla gerekse oyunlarıyla olsun yaşından olgun bir çocuk tabii bu bana böyle geliyor da olabilir.örneğin 60 sayılık yapbozları tek başına hatta bazen 100 sayılık yapbozları da yanında bir büyük eşliğinde yapabiliyor sıkılmadan. hafızası oldukça kuvvetli,uzun cümleler kurarak konuşuyor birinden duyduğu eski bir kelimeyi örneğin yerinde doğru anlamıyla kullanabiliyor.Bu ara sayılara harflere ilgi duyuyor hatta ileride sıkılacağını düşünmesem okumayı bile öğreneceğini düşünüyorum.Tabii bunlar benim gözlemlerim.Bu nedenle potansiyelini köreltmiş olur muyuz diyorum.
bir de eski arkadaşları başka sınıfta olacak onlar sorgulamadan kabul etmişler 4 yaşa gitmesini ben mi çok irdeliyorum bilemiyorum, ayrıca kardeşi oldu yeni 4 aylık, bunlar da etkiler mi psikolojisini.
diğer yandan motor becerilerinde sıkıntı yaşayabilir büyüklerle giderse, örneğin yemeğini çok rahat kendi yiyemiyor bazen altına kaçırabiliyor ve çok mahcup olabiliyor.Bunları göz önünde bulundurunca kararsız kalıyorum. dediğim gibi okulu da özel bir anaokulu olasına rağmen pek yardımcı olamadılar. Neden 4 yaş dediğimde büyük olsun lider olsundan başka açıklama yok.
sizin fikrinizi alabilir miyim bu konuda, süremiz de çok kısıtlı haftaya okula başlaması gerekiyor.yoksa bir iki hafta 5 yaş gurubunu deneyip olmazsa 4 yaşa geri mi aldırsam. bunun sakıncası olur mu.Bir pedagogun görmesinde fayda olur mu, değerlendirebilir mi kısa sürede.
çok teşekkür ederim cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum bu güne kadarki yardımlarınız için de çok teşekkür ediyorum.