Gönderen Konu: 1. SINIF'a baslayan cocuklarin Anneleri varmi ?  (Okunma sayısı 3559 defa)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
1. SINIF'a baslayan cocuklarin Anneleri varmi ?
« : Eylül 30, 2009, 09:28:52 öö »
Biz bu dönem 2009-2010 yeni okullu olduk. Baska Annelerde varsa, burda sevinclerimizi ve problemlerimizi paylasmak isterim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 1. SINIF'a baslayan cocuklarin Anneleri varmi ?
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2009, 10:08:44 öö »
Manolya Koray´a basarilar dilemek istedim. Umarim tüm okul hayati boyunca severek isteyerek gider okula ve hep cok basarili olur.
BAska okula baslayan cocugumuz var mi bilmem ama ben yazdiklarini severek takip ederim biz de yakinda okullu olacagiz Henüz 4 yasinda Tuana ama temmuz dogumlu oldugundan erken gitme ihtimali var yani seneye anaokulunda son senesi olabilir.
Türkiye de yeni bir sisteme gececeklerdi MAnolya ilk sinif daha oyunla cocuguny aisna uygun yapilacakti ne oldu biliyor musun?Pilot okullarda yapiyorlardi tv de görmüstüm.Cocuklar bebeklerini götürüyordu falan.Bir degisiklik var mi?
Tekrar basarilar dilerim Koray´a.

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2009, 12:59:37 ös »
Biz varız, Nil 'de 1. sınıfa başladı.

Allah çocuklarımıza zihin açıklığı versin. İnşallah başarılı, mutlu bir okul hayatları olur.

Çok zor karar verdik, gitmeli mi, gimemeli mi?

Sınıfında 2002 yılının Ekim, Kasım, Aralık doğumlu çocukları var. Tam 1 yaş büyükler Nil'den.

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
  • Mutluluk veren mutluluk alir
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2009, 01:28:04 ös »
Cocuklarimiza basarili mutlu bir okul baslangici diliyorum. Ben de Burak´in ilk basladigi günü hatirladim. Eylül 2002´de oglum okullu olmustu ve ben ondan cok daha heyecanliydim. Günler öncesinden istahim kesilmisti (kolay kolay kesilmez aslinda). Cok güzel, duygu dolu unutulmaz bir gün olarak hatirliyorum ve simdi 8. sinifa gecti. Ama inanin cok cabuk geciyor yillar. Mert de besinci sinifta su an. Inanamiyorum bazen, bu cocuklar benim kücük ogluslarim mi diye ama Allah ömür verirse daha kimbilir neler görecegiz. Herkese mutluluklar dilerim  :)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2009, 08:53:41 ös »
tesekkür ederim Nil iyi dileklerin icin.Demeki Tuana'da seneye okullu olacak. pilot proje hakkinda hic bir fikrim yok. TV izlemedigim icin ve gazetede gözüme carpmadi hic. Bizim okulda öyle bir uygulama oldugunu zannetmiyorum. Cogu özel okullar gibi bunlarda diger özel okullari ile yaris icersinde. Kac cocuk SBS'den basarili cikacak mantigi. Koray'a okulda neler yaptiniz, benimle paylasmak istermisin sorusunda aldigim cevap. Cizgi film izledik oluyor. Saskina döndüm. Bazi dersler oturmamis olsabile bu olmamasi gerek, okulda cizgi filmin ne isi var? Bugün iletisim defterine yazdim, yarin umarim bir cevap gelir. Biraz rahatsiz oldum bu konundan ama bakalim.
civcivim sizede basarilar dilerim yeni okul hayatinizda. Koray'da ekim 2003 lü ve sitedeki cogu arkadasi bu sene ilkokullu oldu ve bir kacta zaten gecen sene basladigi icin, Koray'da yolladik. Zaten bize hazirmis gibi geldi. Bugün Ödevlerini bitirdikten sonra cok güzel gecti bugün evde dedi. Tesekkür ederim dedi. ödevlerini iyi yaptigin icin kendini iyi hissediyorsun, degilmi diye sorunca. Evet cevabi geldi.
adamet, lütfen bizimle bir tecrübeli anne olarak mutlaka tecrübelerini paylas. Bizler bu konuda cok toy'uz.
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2009, 08:54:46 ös Gönderen: manolya »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2009, 08:55:10 ös »
HAyir Manolya yanlis ifade etmisim sanirim düsüncemi kafam karismis hizli yazarken. Bu yil anaokuluna gidecek seneye de gidecek yani 2 yil var ama bizim anaokulunda simdiden konusu basladi sen biliyorsundur "Vorschulprojekte" "Vorschulgruppe" yani türkcesi okulöncesi projeleri okulöncesi grubu denen calismalar var anaokullarinda bizimkinde bir de okulöncesinin öncesi senesinde yapilanlar sandwich gubu deniyor ne büyük ne kücük cocuklarin oldugu grup.Tuana yi da aldilar ögremenler bana bilgi verirken simdiden Tuana nin okula baslama durumu ile ilgili bilgiler veriyorlar.Bana cok ylanis geliyor ama sesimi cikarmiyorum.Cok güzel seyler yapiyorlar cocuklarla ama yorumlarini begenmiyorum, Tuana simidden hazir hic sorunu olmaz erken gönderseniz bile kendini ifade edisi algilamasi vs ile diye ancak 2 sene önceden bunu söylemek yorumlamak yanlis geliyor.Ayrica ilkokula programlanmayi sevmiyorum. Biz daha oyun cocuguyuz:) Sürekli o sekilde konusu gectiginden ben bile kendimi okul konusuna hazir hissedip yazmisim buraya:)
Cok iglimi cekmisti kac sene önce seyretmistim o habeir ben hala merak ediyorum ondan birkac sefer sordum burada.eminim uygulayamamislardir.Ilkokulda cizgi film konusunda da sadece pes! diyecegim malesef Manoyla.BEn de merak ettim ne cevap vereceklerini.
Nilüfer demek okullu oldu Nil.Si veli olarak cok zor karar veriyorsunuz bana da sormustun hatta fikrimi ama inan sen veli olara k degil ben buradaki anaokulundaki ögretmenlerine acikliyorum ayni bilgileri yani eger ögretmenler emin olamiyorsa anne baba olarak kararsiz kalmak emin olamamk cok dogal. Gecen gün bana tuana nin ögretmeni sordu tuanaiy erken yollamayi düsünüyor musunuz yoksa buna karsi misiniz diye.2 yil var daha diye sastim kaldim uzun uzun acikladim simdiden böyle bir yorum yapilamayacagini.Umarim Nil cok cok basarili bir ögrenci olur ve biz de buradan üniveristede sececegi bölüme karar verme asamasini bile takip ederiz:)
Adalet cok heyecanli bir konu evet.Ailenin hayatinda önemli bir dönem, yepyeni bir dönem. Biz de tasinma konusund abile oradaki ilk okul nasil arkadaslari hangi okula gidecek cok uzaga gitmeyelim diye düsünüyoruz. Simdiden tunay ve Timur ile ayni okula denk gelsin diye plan yapiyoruz.Kücük ogluslarinin basarilariyla hep gurur duyman dilegiyle.
Manolya burada ilk 2 yil not olmadigi icin ve cocuklar daha cok oyunlarla daha yasina uygun konular islenerek yapildigindan burada cocuklar genelde severek gidiyorlar okula.Türkiye´de not sistemi eskisi gibi hala snairimd egil mi?

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2009, 10:29:34 öö »
Sanirim Hazirlik sinifi gibi birsey olacak sizinki ve oyun ile hazirliyorlar. Bizde anaokulda hazirlik olarak gecti. Cizgi calismalari yaptilar.  Tabii koray isyan ediyormus bazen, serbest oyun istiyorum diye.. ::) Cizgi film konusunda.. cevap aynen suydu: sosyal etkinlik dersler oturmadi ve cocuklar 20dk cizgi film izleyebilir!  ???? üzücü ama öyle. Tenefüste cikarmiyorlarmis bile, alismalari icin mi bilmiyorum, esim öyle diyor. 10 birinci sinif var ve 20 cocuktan düsünülürse 200 cocuk bir koridorda kosusturuyor ve Koray'a cuma günü biri carpmis ve burnu kanamis. Türkiyedeki okul olayi beni yoracaga benziyor...Not konusunda 1-5 kadar ve birinci sinifta 2.dönem not vereceklermis. Korayda henüz okulu seviyor. Anaokulunuda burada okudugu icin, binayi ve cogu cocuklari tanimasi ona güven hissi veriyor ama oyun iceriklimi ders? pek emin degilim...

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2009, 08:03:20 öö »
Manolya 10 tane 1. sınıf mı var okulunuzda, çokmuş :o :oBizim okulumuz devlet okulu, 4 tane 1. sınıf var. Sınıflar 30 kişi, öğretmenimiz seneye emekli olabilirmiş. İlk günler oyun oynuyorlardı ama şimdi tamamen derse yöneldiler. Ama çok sıkıcı geçtiğini düşünmüyorum. 3-4 sayfa çalışmış oluyorlar günde, son saatler Nil'in sıkıldığı son saydadan açıkça belli oluyor çünkü öğretmenin yamış olduklarıyla alakası olmuyor çizdiklerinin. Dersler konusunda istekli, zorlanmıyoruz fazla.

Dün akşam sadece babası markete gidecekti, yemeğimizi yedik ödev yapmaya başlamamız gerekiyordu. Ağlamaya başladı bende gitmek istiyorum ama ödevimi de yapmam gerek diye. Sabaha kalınca zorlanıyoruz biraz. Gitmedi markete, birde ödev yaparken aralarda komik şeyler yapıyorum, yada ssöylüyorum. Fazla kasılmıyor böyle olunca.

Anasınıfından 5 tane arkadaşıyla aynı sınıfta, buda artı oldu bizim için.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2009, 05:52:49 ös »
ben yalnıs biliyormusum 6 tane sınıf mıs. ;) ödev yaparken yanındamı kalıyorsun nilüfer? Ben bir rutini oturtum gibi umarım böyle devam eder. Eve gelince eller yıkanızor sonra üst bas degistrip, birseyler atıstırıyor, sonra odasına gidip kapıyı kapatıp ödevlerini yapıp gelip gösteriyor. Bir tek hata veya yazı cok iyi olmadıysa hatayı bulmak istemiyor veya düzeltmek. ilk basta cok irdelemeyip ögretmene bıraktım. Gecen gün bir ara verip kendi hatasını buldu. Sonra hep beraber ellele tutusup sevinc gösterisi yaptık ve sevindi. o gündür iyi gidiyor.

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2009, 08:00:02 öö »
Manolya ilk zamanlar hep yanında duruyordum ödevini yaparken. Öğretmenimiz böyle istemişti, Nil hatayı ilk yaptığında müdahale edebilmek adına. Şimdi genelde yalnız yapıyor ama sürekli gelip kontrol etmemi istiyor.

Okuma çalışması yapıyoruz sürekli, birde boş sayfaya söylediklerimi yazma çalışması. Şimdilik iyiyiz. Birde okuduğumuz kitaplardan sürekli öğrendiği kelimeleri, heceleri bulup gösteriyor okumaya çalışıyor.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2009, 10:40:51 öö »
bize bastan ögretmen yalniz yapsin demisti, banada en mantiklisi o idi. Sonucta hatayi kendisi görmeliydi. Biz bu domuz gribinden dolayi bir hafta evdeydik. Okula gitmedik. Koray grip asisi oldu, bagisiklik sistemi düsebilecege icin bu dönemde evde gecirdik. Ona ragmen evde ders calismasi cok hosuma gitti. Hic itraz falan duymadim. Motivasyon yüksek. Umarim böyle devam eder bu konuda anne olarak arastirmalarimi yapiyorum. okulcagi ve motivasyonunu kaybetmemek icin nelere dikkat edilmesi gerekiyor diye. Koray cok komik Ela Lale al yerine Ela gül al diyip duruyor. Tavana bakip camdan bakip okumaya calisiyor. yeni kelimeleri hecelemek iyi fikirmis.

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2009, 11:35:58 öö »
Ankara' da da okullar domuz gribi nedeniyle 1 hafta tatildi, sadece 1 okulda ve 1 öğrenci de görüldüğü için tatil edildi. Biraz abartıldı diye düşünüyorum, sadece o okulu tatil edebilirlerdi. Normal grip aşısı mı oldu Koray?

Birde hep aynı harfler kullanıldığından tekerleme gibi cümleler. Çok gülüyoruz biz.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #12 : Kasım 03, 2009, 12:42:46 ös »
siz ankaradamisiniz? Bizim okulda 5 vaka olmus. Bir taneside Koray'in sinifinda. Cocuk hala okula gelmemis. Koray cok endiseliyim dün hala hastaymis dedi. Koray'a normal grip asisi yaptim bu sene ilk defa. Ben gazetedeki kelime bulma bulmacalar var. Oradan bir kac harf seciyoruz ve sirayla bulmaya calisiyor. Mesela bütün A lar sonr I ler falan. benim icin Konsantrasyon calismasi, onun icin oyun ;)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2009, 04:59:13 ös »
bugün okula uğradım. D Gribi yine gündemdeymis. Eskisehirde okullar tatil edilmis. Istanbul icinde bekleniyormus. Tam okumayı cözerken 1. sınıf icin kötü bir durum. Koray ilk sınav oldu. iki kelimeyi yalnıs yazmıs ama mutluyuz.

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2009, 10:32:09 ös »
Bırda da durum aynı, hergün çevremde birilerinin dg olduğu haberini alıyorum. Çok endişeliyim, okuldan yazı geldi aşıyla ilgili ama yaptırmak istemiyoruz. Küçük bebeğimiz olduğu içinde çok korkuyorum.

Nil'de ilk sınavını oldu, hiç hata yapmadığı 2 kelime de hata yapmış. Bizim için güzel bir sonuç tabiki.