Gönderen Konu: 2. SINIF veliler  (Okunma sayısı 340 defa)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
2. SINIF veliler
« : Eylül 28, 2010, 01:58:11 ös »
Bu okul telaşı beni su son günlerde cok yordu. Yok kitap yok defter yok malzeme listesi. Okul başladı ama bizim eksikler hala var.
Bütün cocuklara başarılar dilerim ve umarım burada yeniden iyi güzel paylasımlara devam ederiz.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 2. SINIF veliler
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2010, 09:11:19 ös »
Ben de basarilar diliyorum tüm cocuklarimiza.
Tuana temmut dogumlu oldugu icin 1 yil daha anaokulunca kalma sansi var ve benim calistigim okula basladiktan sonra 1 yil daha anaokuluna devamina karar verdik.Kardesleriyle ayni grupta olmak benim bazi günlerde olmam ona cok iyi geldi ve duygusal anlamda hazir olmadiigni düsünüyorum.Bu nedenle okul konularinda ancak gelcek yil paylasimda bulunabilecegim.
Ama takip ediyorum:)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2010, 07:56:19 öö »
tesekkürler Nil. Ben bu yıl Koraya bakınca gecen seneye göre ne kadar olgun lastığını fark ettim. Sanırım bu yıl okuma yazmaya başlasaydı sanırım Selinde onla birlikte cözecekti. Hastalığından sonra sakin bir kıza dönüştü ve odasında boya ve Korayın eski yazı defterlerini alıp ödev yapıyor.

Benim her zaman hedefim cocuğumu sıkmadan calışma motivasyonunu yüksek tutmak. Bunun icin okul başlamadan beraber oturup günlük plan hazırladık. Yurtdışında cocukların serbest oyunun okulcağındada önemi her zaman vurgulanıyor. Burada ise artık yavaş yavaş geliyor. Anaokullar artık masa başından kalkacamış, bu cok güzel bir haber. Okuldan geldimi Koray bir saate yakın serbest oynuyor, zaten sitenin cocukları sürekli evimizde ama ders saatinde herkes gidiyor. Bazen okul arkadaşi annesi calışıyor diye beraber yapıyorlar, bir birlerine destek oluyorlar, bu cok hoşuma gidiyor. TV/PC konusunda hayatımızdan cıkaramayız bu imkansız ama haftada bir güne indirmeninde başarısını yaşıyorum. Kesinikle itrazı yok, zaten zamanı yok arkadaşlarıyla oyun ve legoları onu yeterince meşgul ediyor. Köşe yazısı " Hadi korku filmi başlıyoru" yazdığımda ne kadar umutsuzdum oğlum hakkında ama ikimizde birlikte büyüdük, ben onu anladım oda beni, şimdi hic bir sorun yok. 10dk erken cıkıp serviste kitap okuyor?! Şaşkınım. Okulu diğer okullara göre cok ağır değil. Bu mutluluk vericimi yoksa gelecek icn kaygı vericimi bilmiyorum? Türk müfredatı bana göre cok ağır. Bir kelimenin zıt anlamları eş anlamlarını sanırım ben 4 sınıfta öğrendim.
« Son Düzenleme: Ekim 20, 2010, 07:58:13 öö Gönderen: manolya »

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2010, 03:30:46 ös »
merhaba,

manolya kaygılarını ve çocuğun üzerinde gördüğün gelişmelerin sana hissetirdiği mutluluğu paylaşıyorum. benim kızlarım bu yıl 1. sınıfa başladı, çınar'dan yana çok sıkıntı olmadı ancak defne başlarda çok panik oldu o olunca biz de panik olduk. demişsin ya çocuğumla beraber ben de büyüdüm diye sanıyorum biz henüz doğduk dünyaya alışma evresindeyiz :)

harfleri öğrendikçe, gazetede ya da bir broşürde tanıdıkları sesleri ve hatta kelimeleri görüp, okuyup şaşırdıkça işin idrakına varıyorlar, mutlu oluyorlar. türk müfredatı, ödev yoğunluğu malesef var.. her daim oyun oynayan çocukken birden bir ton sorumluluk almak, şaşırtıyor onları ama alışıyorlar..

koray'a, kızlarıma ve diğer tüm çocuklara başarılar dilerim ben de..