tesekkürler Nil. Ben bu yıl Koraya bakınca gecen seneye göre ne kadar olgun lastığını fark ettim. Sanırım bu yıl okuma yazmaya başlasaydı sanırım Selinde onla birlikte cözecekti. Hastalığından sonra sakin bir kıza dönüştü ve odasında boya ve Korayın eski yazı defterlerini alıp ödev yapıyor.
Benim her zaman hedefim cocuğumu sıkmadan calışma motivasyonunu yüksek tutmak. Bunun icin okul başlamadan beraber oturup günlük plan hazırladık. Yurtdışında cocukların serbest oyunun okulcağındada önemi her zaman vurgulanıyor. Burada ise artık yavaş yavaş geliyor. Anaokullar artık masa başından kalkacamış, bu cok güzel bir haber. Okuldan geldimi Koray bir saate yakın serbest oynuyor, zaten sitenin cocukları sürekli evimizde ama ders saatinde herkes gidiyor. Bazen okul arkadaşi annesi calışıyor diye beraber yapıyorlar, bir birlerine destek oluyorlar, bu cok hoşuma gidiyor. TV/PC konusunda hayatımızdan cıkaramayız bu imkansız ama haftada bir güne indirmeninde başarısını yaşıyorum. Kesinikle itrazı yok, zaten zamanı yok arkadaşlarıyla oyun ve legoları onu yeterince meşgul ediyor. Köşe yazısı " Hadi korku filmi başlıyoru" yazdığımda ne kadar umutsuzdum oğlum hakkında ama ikimizde birlikte büyüdük, ben onu anladım oda beni, şimdi hic bir sorun yok. 10dk erken cıkıp serviste kitap okuyor?! Şaşkınım. Okulu diğer okullara göre cok ağır değil. Bu mutluluk vericimi yoksa gelecek icn kaygı vericimi bilmiyorum? Türk müfredatı bana göre cok ağır. Bir kelimenin zıt anlamları eş anlamlarını sanırım ben 4 sınıfta öğrendim.