merhaba,
çocukları 1. sınıfa başlayan anneleri umarak geldim bu sabah buraya. paylaştıkça işin püflerini bulacağımıza eminim. dün mamayı nasıl yapsak, uyku saatleri ne olmalı diye konuşurken bugün bambaşka bir boyuta geçtik. işin gerçeği şu ki, ben çocuklarımı forumlarda büyüttüm

nil'cim bunun en etkili faktörüdür. işte yine başım sıkıştı, yine geldim

biz (ikizlerim) 1. sınıfa başladık. okula başladıklarında 6 yaşı bitireli 2 ay olmuştu, acaba seneye mi versek diye hiç düşünmedik zira 3 yıldır anaokuluna gitmişlerdi zaten. 1. sınıfa ilk başladıklarında çınar yine çizgi çalışmalarını ve nokta birleştirmeyi görünce isyan etti zaten "yine mi bunlar!!!" diye. neyse akabinde harflere geçildi ve tempo başladı.
defne ve çınar ayrı sınıftalar, öğretmenlerinin ikisi de iyi referanslı eğitimciler (o öğretmenlere yazdırabilmek için ne kapılar aşındırdım o da ayrı bir yazı konusu). ikisi ayrı sınıfta olunca haliyle eşit gitmiyorlar, biri diğerinden bir iki gün önde olabiliyor, bu da ders çalışırken en çok beni zorluyor.
defne, süper başladı diyebilirim, hep bir ödev, görev bilinci olmuştur onda zaten ve ilk başlardaki konular zaten bildiği şeyler olduğu için öğretmeni tarafından farkedildi, desteklendi, ancak konular biraz ilerlediğinde o hıza alışamadığından bocalıyor ve umutsuzluğa düşüyor. bu durum beni ciddi geriyor. geçen gün "t" sesini kaynaştırmayı beceremediği için, bayram paralarını cebine koyup evi terk etmeye kalktı, ben bu evde yaşamak istemiyorum, o okula gitmek istemiyorum artık dedi.
şimdi öğretilen okuma sistemi benim çok yabancı olduğum bir konu, kendim bilmiyorumki çocuğa nasıl öğreteyim! e,l,a,t ve şimdi de i sesine geçtik. e, l ve a seslerinin kullanıldığı kelimeleri yazma ve okumada hiç bir sorunumuz yok. ama bu "t" sesi beni öldürecek, imdat! talat (kaldıki türkçede talat diye bişi de yoktur o tâlat'tır.) atlet, atla... ne kadar çalışırsak çalışalım beceremiyorum/z.
yine gelip yazacam..