Gönderen Konu: 1. SINIF'a baslayan cocuklarin Anneleri varmi ?  (Okunma sayısı 3542 defa)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Ynt: 1. SINIF'a baslayan cocuklarin Anneleri varmi ?
« Yanıtla #30 : Mart 01, 2010, 09:09:58 öö »
Nila tavsiyen icin tesekkürler. Is bankasına bir bakayım, hic dikkatimi cekmemis simdiye kadar. Benim aldığım ince el yazısı kitapların iceriği Koraya pek hitap etmiyor. Okuyor ama 2. kez kesin eline almıyor. Tenten'in comic maceralarını buldum.

Burcu müfredatda öyle yazıyor. El yazısını kabul ediyoruz, cünkü sorgulasakta kim cevap verecekki ? Cevap: müfredat öyle istiyor. Kızgınlığımızla bas basa kalırız. Eğitimde yasayan onca problem varken.. dikkati baska yere cekiyorlar. Bakın bir seyler değistirdik, cok calışıyoruz...

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #31 : Nisan 30, 2010, 07:54:59 öö »
sevgili 1. sınıf anneleri dönemin bitmesine az kaldı. Kimsede yazmadığına göre sorunlar ve paylasım azaldı. Ne mucizevi birsey bu okumak. Düne kadar okumayan cocuklarımız artık o kitap bu kitap okumaya basladılar. Cok mutluyum. Kisisel gelismeleride ne kadar ilerlediklerini fark ettim. Önceleri henüz 6 yasında erken mi diye düsünürken, simdi görüyorumki iyi bas edebildi. Artısı ile eksileriyle. Problemlere bas etmesi, sorun karsısında cözümlerini sayması ve arastırma ruhunu gelistirmesi. Okul saatini gelip sorumluluğunu bilmesi ve ödevini tek basına yapabilmesi, ama cok uğrastırdı beni ya neyse... simdi simdi meyvelerini almaya basladım.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #32 : Mayıs 03, 2010, 09:11:43 ös »
Negüzel birsey bir annenin emeginin karsiliginda cocugunun basarisini görmesi meyvelerini aliyorum diyebilmesi.Ne mutlu sana Manolya.

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #33 : Haziran 01, 2010, 10:45:41 öö »
Evet nerdeyse bitirdik, az kaldı. Çocuklarımız gerçekten çok yoruldular, çok çabaladılar. Çok aşama kaydettiler, kızımla gurur duyuyorum. Nasıl altından kalktı bu kadar yükün hala şaşkınım. Tabi benden de giden gitti, hayatımın en zor yıllarından biriydi. Tatlı yorgunluk diyeyim yine de.

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #34 : Ekim 09, 2010, 09:38:37 öö »
merhaba,

çocukları 1. sınıfa başlayan anneleri umarak geldim bu sabah buraya. paylaştıkça işin püflerini bulacağımıza eminim. dün mamayı nasıl yapsak, uyku saatleri ne olmalı diye konuşurken bugün bambaşka bir boyuta geçtik. işin gerçeği şu ki, ben çocuklarımı forumlarda büyüttüm :) nil'cim bunun en etkili faktörüdür. işte yine başım sıkıştı, yine geldim :)

biz (ikizlerim) 1. sınıfa başladık. okula başladıklarında 6 yaşı bitireli 2 ay olmuştu, acaba seneye mi versek diye hiç düşünmedik zira 3 yıldır anaokuluna gitmişlerdi zaten. 1. sınıfa ilk başladıklarında çınar yine çizgi çalışmalarını ve nokta birleştirmeyi görünce isyan etti zaten "yine mi bunlar!!!" diye. neyse akabinde harflere geçildi ve tempo başladı.

defne ve çınar ayrı sınıftalar, öğretmenlerinin ikisi de iyi referanslı eğitimciler (o öğretmenlere yazdırabilmek için ne kapılar aşındırdım o da ayrı bir yazı konusu). ikisi ayrı sınıfta olunca haliyle eşit gitmiyorlar, biri diğerinden bir iki gün önde olabiliyor, bu da ders çalışırken en çok beni zorluyor.

defne, süper başladı diyebilirim, hep bir ödev, görev bilinci olmuştur onda zaten ve ilk başlardaki konular zaten bildiği şeyler olduğu için öğretmeni tarafından farkedildi, desteklendi, ancak konular biraz ilerlediğinde o hıza alışamadığından bocalıyor ve umutsuzluğa düşüyor. bu durum beni ciddi geriyor. geçen gün "t" sesini kaynaştırmayı beceremediği için, bayram paralarını cebine koyup evi terk etmeye kalktı, ben bu evde yaşamak istemiyorum, o okula gitmek istemiyorum artık dedi.

şimdi öğretilen okuma sistemi benim çok yabancı olduğum bir konu, kendim bilmiyorumki çocuğa nasıl öğreteyim! e,l,a,t ve şimdi de i sesine geçtik. e, l ve a seslerinin kullanıldığı kelimeleri yazma ve okumada hiç bir sorunumuz yok. ama bu "t" sesi beni öldürecek, imdat! talat (kaldıki türkçede talat diye bişi de yoktur o tâlat'tır.) atlet, atla... ne kadar çalışırsak çalışalım beceremiyorum/z.

yine gelip yazacam..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #35 : Ekim 10, 2010, 08:31:46 ös »
Merhaba Vildan cim.
Bu anlattiklarin ögretmenin sisteminden kaynaklaniyor gibi geldi bana. Sizler veli olarak tabiki evde derslerine destek vereceksiniz okulda ögrenecekler. Tekrarlama ve ev ödevleri tabiki velinin yardimci olmasi gereken bir konu ama böyle daha ilk oku 1. sinifin ilk aylarinda anneyi bile zorlayacak bir ögretme sistemi olmamali diye düsünüyorum. Ya sen gereksiz yere kedine ve kizlara stres yapiyorsun ya da ögretmenleriniz bir yerlerde yanlis yapiyor.Mutlaka bunlari ögretmenlerinize acik acik anlatmali fikrini almalisin.
1. sinifin ilk aylarinda böyle cocugu hirslandiracak yapamadigi icin bu derece hayal kirikligina ugratacak bir metoduun olmamasini umarak ögretmeninizin yardimci olabilecegii düsünüyorum.Cocuklarinizi gereksiz hirslandiran bir aile olmadiginizi düsünerek seni tanidigim kadariyla yaziyorum ama tabiki cocugun karakterindeki hirsta etkili oluyor.
Tuana 2011 temmuzda 6 yasia girecek 3 yil anaokuluna gitmis olacak ama ben bir yil daha anaokulunda kalmasina karar verdim. Ögretmenleriyle ortak kararimiz.Zate burada cocuklar nekadar uzun kalabilirse anaokulunda okadar kalmali diye düsünüyorlar ben de tuana nin hazir olmadigini düsünüyorum.Evet zeka gelisimi acisindan hazir harfleri bilyior hecelemeyi deniyor bildigi kelim,eleri kedisi harflerini sayiyor ama duygusal gelisimi henüz hazir degil.Motorik gelisimini de yakaladik sükür sosyal gelisiminde de cok büyük ataklar yapti ama duygusal ve sosyal gelisimi icin 1 yil daha anaokulu iyi gelecek.Senin kizlarin gibi hayla kirikliklarina henüz hazir degil.Senin anlattiklarini yasayacagimizi tahmin ettim. 3.4. günde ben okula gitmek istemiyorum diyecegini düsündüm. Okul bahceleri artik malesef cok olaylarin oldugu yerler haline geldi.1-2 sinif büyük cocuklardan birisi birkez sist dese  erstesi gün okula gitmek istemeyecektir cok hassas diye bu karari verdim.1 yil gec okula gitme sansi olanlarin kafasinda soru siareti olsun diye yaziyorum ama her cocuk farkli tabiki.Haziran temmuz agustos eylül dogumlu cocuklar 1 yil gec gitme sansi olmasi büyük bir sans.
Vildan daha rahat olmaya calis cocuklarada yansiyyacaktir.

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #36 : Ekim 10, 2010, 11:42:55 ös »
dün çok sıkılmıştım işin açıkçası nilcim, sabah kalktığımda defne mutsuz görünüyordu, ödev yapmam lazım canım istemiyor filan diyordu, daha kahvaltı bile etmemiştik, ben de yatağa çekilip ne yapayım derken yazdım bu üstteki yazdıklarımı. dün hem ben hem babası ayrı ayrı konuştuk defneyle, sakin olması gerektiğini, zamanla hepsinin olacağını vs. biraz sakinleşti, kahvaltı, kardeşiyle oyun derken tekrar gelip, hadi anne çalışalım dedi. okulda öğrendiklerini tekrar ettik, anlamadıklarını anlattı, şu an itibariyle sorunumuzu kısmen çözdük (tekrarlamamasını umuyorum). defne hırslı bir çocuk, ikiz olmanın getirdiği birşey bu aynı zamanda, bir rekabetle doğdu, şimdi o rakipler daha da fazla. beni üzen konu hiç bir zaman ay bu çocuk öğrenemeyecek mi acaba olmadı, defnenin kendini yıpratmasına üzüldüm ben. aslında öğretmeniyle de konuştum defnenin, üstüne gitmeyin dedi, e gitmiyoruz zaten, şurada okul açılalı ne kadar oldu, üstüne gidilecek bişi de yok.

2011 de tuana 6 yaşı bitirecek değil mi? biz de 6 yaşı bitireli 2 ay oldu, tam 7 sayılmayız. ben anaokul tekrarını hiç düşünmedim çünkü çınar anormal sıkılmıştı, hatta geçen yıl sabah 9:30 gibi bırakıyordum öğlen 12:30 da alıyordum, günün 3 saati okula gidiyorlardı. defnenin öğretmeni de sürekli izin mizin alıyordu, boş kalıyordu çocuklar canımı sıkmıştı çok. devam edemezdik gerçekten. onlar da kendilerini birinci sınıfa çok hazırlamışlardı. herneyse başladık zaten :)

zormuş akademi nilcim :) sabırlıyız, öğrenecez ailecek.
öperim :-* :-*

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #37 : Ekim 20, 2010, 07:42:02 öö »
Hayırlı olsun vildan. Hemde iki tane! Bir birlerine gaza getirip ödevlerini yaparlar ama gercekten ilk yıl cok önemliymiş, nasıl başlarlarsa öyle gidiyor. Plan yaparak ve sıkmadan motive etmek gercekten cok önemli. Sana sabır sabır ve sabır diliyorum, seneye bu zaman biraz olsun daha rahatlamış olursun. Hem kızlar sanırım erkeklere göre cok daha sorumluluk sahibi.