Gönderen Konu: babaanne ve büyükbaba...  (Okunma sayısı 359 defa)

Çevrimdışı funda-tuana

• Deneyimli Üye
babaanne ve büyükbaba...
« : Ekim 05, 2009, 02:13:46 ös »
Merhaba Nil abla,

bir kaç soru sormak istiyorum.
biliyorsun artık Çanakkaleye taşındık kayınvaldemlerle 10 dk yürüme mesafesi uzaklıkta oturuyoruz. Tuana artık 3 yaşında sayılır ( kasım 16, 2006 doğumlu). Buraya taşınmamız ile birlikte bazı sorunlarımız oldu haliyle alışma zarfında, bir kısmını aştık sadece Tuana Babanne ve Büyükbabaya çok düşkün, onlarda torunlarına öyleler, uzakta iken bize ziyarete geldiklerinde istedikleri gibi şimartıyorlardı tuanayı bende bişey demiyordum alışkanlıkları falan hep değişiyordu ama özlüyorlar, şimartsınlar sorun değil ben onlar gidince eski düzenime geri döndürebiliyordum tuanayı. Şimdi ise sürekli burada babanne ve büyükbaba şimartmalar her zamanki gibi idi ilk zamanlar, bunun sonucu tuana onları ısırmaya saç çekmeye bağırmaya söz dinlemeye başladı ( sadece onlara yapıyor) çok hırçın olmaya başladı, onlarla eşim ile birlikte konuştuk, bu böle olmaz yeri geldiğinde tuanaya neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylemeli olduklarını açıkladık. Onlarda sağolsunlar bizim dediklerimizi dikkate alıp yanlış davranışlarda uyarmaya başladılar tuanayı ama bizim cadı onları hiç ama hiç takmıyor, dinlemiyor artık beni ve babasını da dinlemiyor sadece ben biraz sert baktığımda toparlayabiliyor. anlayacağın şimarıklık hat safada.

Kızımın bu davranışlarını nasıl değiştirebiliriz? Biraz karışık yazmış/anlatmış olabilirim, açıklanması gereken şeyler varsa ???

Birde ben burada Kuran Kursuna başladım. Kayınvaldem de aynı kursta aynı sınıftayız. Tuanayı da götürüyorum yanımda saat 9.00 - 12.00 arası hafta içi.
Tuana çok seviniyor okula gidiyoruz diye ona da yanımda kitap defter falan götürüyorum, oyuncak götürüyorum. Ancak ara ara sıkıldığında Babannesine sinifta dersin ortasında " Babanne gel evcilik/komşuculuk oynayalım diye bağırıyor".  ;D Kızım sınfta babanneyle oynayamazsın dediğimde, belki henüz anlayamıyor ve ağlamaya başlıyor. bütün ders dağılıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Yardımların için şimdiden teşekkürler Ablacım.

Liebe Grüsse  :)
Funda
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2009, 02:14:28 ös Gönderen: funda-tuana »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: babaanne ve büyükbaba...
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2009, 10:09:08 ös »
MErhaba Funda´cim
demek artik Tunceli´de degilsiniz.AIlenizin yakiniza gelmeniz tabiki cok güzel.Yapacaginiz en önemli sey esinle oturup tuana ya karsi daha dogrusu ev icinde gecerli olacak kurallarinizi belirlemek. En kücük ayrintisina kadar .Özellikle sorunlu buldugunuz size göre simarik davrandigi davranislari karsisinda nasil br davranis sergileyeceginizi ikiniz de konusmali aynis keilde tepki vermek icin anlasmalisiniz.Sonra Tuana ile bu kurallarinizi konusmali nedenlerini anlatmalisiniz.Söyle oldugunda böyle yapamamiz gerekiyor cünkü.eger birimiz böyle yaparsa ... diye de sonuclariyla acikca anlayacai sekilde konusmalisiniz.Sonra bu kurallari belirlediginiz davranis sekilerini büyükanne ve büyükbaba ile konusmalisiniz onlarda ayni tepkileri vermeliler.eger hepiniz ayni cizgide tutarli kalirsaniz bir süre sonra Tuana da eskisi gibi degisir.
Simartilan cocuklar SINIrlari hissedemeyen cocuklar cok hircin oluyorlar senin örneginden de anlasiliyorki "cocuklarin kurallara ihtiyaci vardir"
Onun yasinda bir cocuk icin hergün 2 saat öyle bir ortamda yani büyüklerin birseyler ögrendigi bir ortamda oturmak kolay degil.Oyun oynamak istemesi cokdogal. BAska bir cözüm bulup hergün sizinle orada beklemek zorunda kalmamasini saglamalisiniz.Onun yasinda bir cocuk onu ilgilendiren ilgisini ceken onun icin hazirlanmis bir program icin bile 45 dakika hic ses cikarmadan oturup dinleyemez bu nedenle onun tepkisini normal buluyorum.
Sevgilerimle ablacim