Gönderen Konu: Annesine vuruyor...  (Okunma sayısı 582 defa)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Annesine vuruyor...
« : Ekim 12, 2009, 03:57:36 ös »
merhaba ablacigim...

benim bi arkadasim var kizi damladan 8ay büyük yani ocakta 5yasina girecek..kiziyla bazi sorunlari var kizi cok agresiv yaninda bi kac cocuk daha oldumu ilgi cekmek icin cok degisik hareketler yapiyor mesela tepiniyor ellerini isiriyor bagira bagira agliyor cimcikliyor diger cocuklari vuruyor vs.. annesinin en yakindigi sorun ise annesine vuruyor annesi bu durumda cogunlukla sabirli davraniyor izledigim kadariyla ama cok üzülüyor...
 sevgiler ablam

Çevrimdışı Beyzos

• Yeni Üye
  • *
Ynt: Annesine vuruyor...
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2009, 06:15:18 ös »
merhaba
beyza benim kizim,kizimin durumuna cok üzülüyom bi cevap yazarsaniz cok sevinirim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2009, 07:57:36 ös »
Merhaba hosgeldiniz forumumuza.
Sadece bu bilgiler dogrultusunda kizinizin neden böyle davrandigini ve ne yapmaniz gerektigini söylemem imkansiz.
Kiziniz nezaman hangi durumda agresif oluyor siz nasil tepki veriyorsunuz gibi aciklama yaparsaniz iyi olur.En iyisi de en son olan olaylardan örnek vermeniz. Örnegin dünm surada kizim söyle davrandi ben böyle tepki verdim. Son günlerde mi basladi bu agresif davranislar uzun süreden beri var mi? Kizinizi etkileyen olaylar oldu mu ailes icinde cevrede.Bu gibi aciklamalar verirseniz yardimci olmaya calisirim.
Sevgilerimle Nil

Çevrimdışı Beyzos

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2009, 10:48:16 ös »
merhaba
ben size soyle anlatyim,bu vurma huyunu yaklasik iki aydan beri bana uyguluyo.
daha fazla disardayken mesela alisverisdeyken orda istedigi birseye ben hayir onu alamassin
dedigimde,feryadini baslatiyor tepinmeye kendinin canini yakiyor sonrada bana vurmaya basliyor.
benim ona o andaki tepkim,o istedigini almakla onu susturmak.ama ne zamana kadar diye düsünüyorum.
eve geldimizde beyzaya sordugumda niye öyle yaptin diye,benden özür diliyor ve birdaha yapmicani söylüyor.
kendisininde üzüldügünü görüyorum.
fakat halan onun istedigi birsey yerine gelmeyince benden özür diledigini unutuyor ve yine bana vurmaya
basliyor.istedi bisey yerine gelene kader.
neolur bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2009, 09:49:09 ös »
Merhaba,
 yazdiklariizdan anladigim kadariyla kizinizin ihtiyaci olan "SINIRLAr ve Kurallar" tabiki arkasindan da sizin tutarli davranislariniz. Alisverise gitmeden önce onunla anlasin. Alisveristen ne alacaginizi ve ona ne alabileceginizi. Bu söz verdiklerinizin disina cikmayin. eger istedigi olmadigi icin agliyorsa ve dikkatini baska yöne cekmeyi de basaramiyorsaniz örnegin sohbetle espriyle ozaman aglamasini dikkate almayin.Alisveriste bile olsa ki siz Almanya´da yasiyorsunuz özellikle ALmanlar byöel seylere alisik ve cocugun istedigi olmadigindan aglamasina izin vermeyi tuhaf karsilamazlar.Daha da önemlisi cevre ne düsünürse düsünsün sizin tutarli olmaniz.
BAska zamanlarda da agladigi icin sözünüzden dönemniz hayirlarinizi evete cevirmeniz kiiznizin simarmasina nedne olacaktir.Simarik bir cocuk mutsuz olur.HEr istedigi yapilan aglayarak her istediginiy aptiran bir cocuk SINIRLAri hissedemez ve kendisini güvende hissetmez bir aidm sonrasini hesaplayamaz.Her sey elinde olan ipler elind eolan bir cocuk korkar cünkü henüz hersyi yönetmeye hazir degildir.Hircinlasir.Daha cok ilgi cekmeye calisir istekleri arttikca aile saskin tepkiler, endiseli ve kararsiz tepkiler verdikce cocuk daha da hircinlasir ve siz de oldugu gibi vurmaya isirmaya kendisiniy erden yere atmaya baslar.
en önemlisi cocugunuzun davranislari karsisinda tutarli olmali kurallar koymalisiniz.
Sevgilerimle

Çevrimdışı Beyzos

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2009, 09:11:37 öö »
cok tessekkür ederim ilginiz icin,
söylediniz gibi yapmaya caliscam.insallah bu sekilde biraz düzelir.
size ve ailenize hayirli günler diliyorum.