Gönderen Konu: aranıza yeni katıldım  (Okunma sayısı 621 defa)

Çevrimdışı süheyla

• Yeni Üye
  • *
aranıza yeni katıldım
« : Ekim 16, 2009, 04:22:59 ös »
merhaba nil hanım.sizi izmir karsıyakada;saglık ocagındaki annenizin hemsiresi hatice derya benimde ablam oluyor
onun tavsiyesi üzerine sizinle tanışmak istedim.benimde 20.02.2006 doğumlu bir oğlum var
bebekliğinden 1 yıl öncesine kadar cok cok uysal zeki sevecen laf dinleyen paylaşımcı bir çocuktu
ama byüdükçe tam tersi hareketler yapmaya başladı bizi böyle alıştırınca şuan yaptığı yaramazlıklar
beni dinlememesi bana agır gelmeye başladı,dövmemek için kendimi çok zor tutuyorum ama arada elim kayıyo
çünkü misafirim geldiğinde veya gittiğimde büyük küçük çogu çocukla anlasmıyor ve paylaşımcı degil buda beni üzüyo şubat ayında okula vermeyi düşünüyorum ama herkes daha çok şımaracagını söylüyo ve el becerisi yok ama zeki ve cogu seyden cabuk sıkılıyo ona boyama makas kitap hersey almama ragmen pek hevesi yok bende sıkmıyorum onu cogu seyi konusarak anlatıyorum ama bana cevap vermeye baslamıs yapma dediğim seyleri yapıcam dio böyle gitmesini istemiyorum ne yapabilirim

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: aranıza yeni katıldım
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2009, 08:09:08 ös »
Merhaba hosgeldiniz sitemize.
Oglunuz bücük bir ihtimalle her yasiti gibi bir "Inat dönemi" gecirmis ya da geciriyor ve bu dönem de siz belki de her cocugun gelisimi geregince böyle bir döneme girecegini bilmediginiz icin dogru tepkileri verememis olabilirsiniz. Cocuklar inat dönemine girdiklerinde daha cok SINIRLAra kurallara ihtiyaclari oldugu kadar anlayisa da ihtiyac duyuyorlar.Bu dönemde dengeyi saglayip olusacak inatlasmalari öncedne görüp engellemek cocugu bu kriz durumlarindan cikmasi icin degsteklemek cok önemlidir. eger bu tür zamanlarda onunla inatlasmis, ya da asiri serbest birakip her dedigini yapmasina izin vermisseniz simdi aranizdaki pozitif iletiismi tekrar saglamak da zorlabilirsiniz.Ancak tekrar pozitif bir iletisim kurmak, kurallar ve SINIRlARla sevgi ve anlayis temeline dayanarak hem cocugunuz icin hem de sizin icin huzurlu bir ortam yaratmak imkansiz degildir.
Öncelikle oglunuzun degismeye basladigi dönemde baska degisikliler oldu mu onu etkileyecek? Yeni bir kardes, tasinma, bir sevdigini kaybetme gibi..
EN iyisi bana birkac örnek vermeniz. Örnegin dün söyle yapti ve söyle tepki verdim gibi aciklamalar.Ben de verdiginiz bu bilgiler dogrultusunda sorunun kaynagini anlamaya calisiü sizin tepkileriniz konusunda önerilerde bulunabilirim.
Krese anaokuluna yollamanizi kesinlikle öneririm. Sosyal gelisim icin en önemlisi cocugun sosyal bir ortamda cocuklarla bulunmasidir ki bu en kolay anaokulu kres giib ortamlarda olur. Eger bir cocuk baska cocuklarla cok SIk birlikte oynamadiysa onlarla nasil iletiism kuracagini bilmiyorsa böyle misafirliklerde ya cok cekingen davranacaktir ya da agresif.Bu nedenle cevrenizin dediklerine bakmayin güvenebileceginiz egitimini begendiginiz bir okula yazdirin oglunuzu eger imkaniiz varsa.Oglunuz okulda kurallara uymayi ögrenecek yasitlariyla iletisim kurmaya calisacak ve gerek motorik gerekse zeka gelisimi ve tüm gelisim basamaklari acisindan ilerleme kaydecektir.
Öncelikle evdekis orunun kaynagini bulmaya calisalim diger sorularinizi da yanitlarim.
Sevgi ve selamlarimla
Nil

Çevrimdışı süheyla

• Yeni Üye
  • *
Ynt: hoşbulduk
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2009, 12:33:51 ös »
merhaba nil hanım güzel bilgileriniz için tesekkürederim .inanın sizin bilgilerinize çok ihtiyacım var
22 yasında anne oldum ilk çocugum yazınızdaki gibi kardeş ve ortam değişikligi yok hersey aynı galiba
dediğiniz gibi ben bu inat döneminde sorunu çözemedim bende inatlastım ama onun dediği olmasın sımarmasın die düsünüyodum küçük bir örnek oyuncaklarını dagıtınca eskiden toplardı bu ona aitti simdi ise topla dediğimde toplamıcam sen topla veya suyu masanın üstünde git iç diorum sen getir dio.onu genellikle arkadaslarının ortamına cok sokarım cok alışkın ama simdi ortamlarında oyuncak paylasmaz yediğini vermez genelde dövüserek oynamak ister birbirlerini incitirler yani bu tür seyler.aslında babamızda cok şımartıyor gibi babamız beni dinlemiyo ben kural getirdiğimde baba oğul dinlemiyoruz ondan olabilirmi çünkü böyle konularda anne babanın lafı bir olmalı basit örnekler veriyorum mesela dediğim gibi oda toplama ben topla diorum o hayır diyince babada tamam oğlum toplama dio ben tabagındaki bitcek diorum o yemezse baba yemeyebilirsin dio cocuk sımarıyo ama baba yokken o tabagını bitirebilir ama babamız destek cıkınca istediğini yapıyo.kres konusunda bilgileriniz üzerine karar verdim subat ayında kesinlikle vericem ben ev hanımıyım cocugumla iyi ilgilenirim diodum ama yetersiz olduğumu farkettim.en ufak bir problemimde artık danısacagım sizler varsınız tesekkürederim

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2009, 09:43:08 ös »
Tekrar merhaba,
rica ederim zaman buldukca yanitliyorum sorulari nezaman ihtiyaciniz olsa sorabilirsiniz sorularinizi.
Ben üyelerimizden örnek ve ayrinti isterken bir istegim de sorunun kanagini kendileri görebilmeleri ki genelde öyle de oluyorSizin durumunuzda oldugu gibi aslinda en üyük problem anladigim kadariyla esinizle ayni cizgiden gitmemeniz. Bir cocugun egitiminde karakter olusumunda ailedeki tüm bireylerin ayni tutarlilikta olmalari gerekiyorBuna anneanne babaanne dedeler dahil.Cocuklari anneanne babaaneler egitmez onlarin evlerinde farkli kurallar olabilir ancak onlar bile anne babanin egitimine uygun davranmalari gerekir.Aksi takdirde cocuk sINIRLari daha cok zorlar, kafrisikliktan dolayi kendisini güvende hissetmez. Kesin cizgilerle belirlenmis kurallar tepkiler cocugun kendisini güvende hissetmesini saglar.Ayrica cocuklar anne ve babanin farkli tepkilerini cok iyi kullanirlar ancak bunun sonucunda mutlu olamazlar tam tersine davranis bozuklugundna tutun da hircinliga kadar bir sürü sorunlari olabilir.
En önemlisi esinizle oturup bu konuyu konusmaniz.Benim yazdiklarimi da okutabilirsiniz.Birlikte oglunuzun davranislarini konusup özellikle bücük problem yaratan örnegin oyuncak toplama, yemek vs gibi konularda nasil davranmaniz gerektigini konusmalisiniz. Öncelikle ikinizde egitim tarzinizi gözden gecirip bir orta yol bulmalisiniz.
Daha sonra birlikte oglunuzun davranislari karsisinda nasil tepkiler vereceginizi yaklasik hangi kurallara ihtiyac duydugunuu konusup karar verin.Sonrasinda d abunlair anlayacagi sekilde oglunuzla konusun. Örnegin istemediginiz bir davranisini neden onaylamadinizi ve bundna sonra böyle bir durumda ne yapmaniz gerektigini ve bu kuralin nedenini onunla konusun. Ev icinde bu kurallara herkes uymali.Ancak oglunuz bir inat dönemindeyse ayrica bu inat dönemiyle ilgili yazilari kitaplari da okumalisiniz ki ona nasil yaklasacaginizi anlayabilesiniz.
2 yas sendorumu denilen ki bazen 1,5 yasinda bazen 3 yasinda da cikabilir ve inat dönemi diye de bilinen bu dönemdeki her cocuk gibi davraniyor oglunuz ancak anne ve babanin farkli tepkileri annenin hayirina babanin evet demesi ya da tam tersi nedenlerle daha zor geciyor olabilir sizde bu dönem.
Birinizin hayir dedigine digeirniz karsi bile olsa onun yaninda evet dememeli.Öncelikle onun olmadigi bir zamanda bunu tekrar aranizda tartisabilirsiniz.Ayrica hayiri diyen hep ayni kisi ise örnegin siz bu sefer cocuk babanin arka cikmasiyla anneye daha hircin davranabilir.Cocuklar annem benim iyiligim gelisimim icin annem bana SINIr koyuyor diye düsünemez bu nedenle mutlaka öncelikle esinizle bu konuyu görüsün.
Oglunuzun hareketleri konusunda bir sorunuz oldugunda örnekle aciklayin ki tepkilerinizi daha rahat yorumlayayim bu sorunuzd aoldugu gibi.
Böyle dönemlerden gecen ilk ve tek anne degilsiniz merka etmeyin.HEpimiz ayni dönemleri yasiyoruz.Dogru yaklasimlariniz sayesinde bu dönemi de atlatacaksiniz.
Sevgilerimle
Nil

Çevrimdışı süheyla

• Yeni Üye
  • *
Ynt: tesekkürler
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2009, 09:21:15 öö »
      Tesekkürederim esimede okutucam kacgündü internetimiz bozuktu inanın yazdıklarınız derler ya ilaç
gibi geliyo bazen ne yapacagımı sasırıyorum aslında oğlumu çok iyi yetiştirmek istediğimdenmidir bilmiyorum ama çogu seyde istediğim gibi yürümüyor inşallah bundan sonrası daha iyi olucak.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2009, 09:53:31 ös »
Merhaba Süheyla Hanim
cocuklarimiz icin elimizden geleni yapsak da bazi dönem hersey ters gidiyor gibi gelebilir size. cocuklar farkli gelisim evrelerinden egciyorlar ve her cocuk gelisimine ailes ve cevresinin tepkilerine göre bu evreleri farkli atlatiyor.Sadece annenin yaklasimi yeterli olmuyor cocuga bazen anneanne babaanne ve dedelerin tepkileri bile davranis bozukluklarina neden olabiliyor.Önemli olan hep birlikte bir cizgiden gidebilmek .
Sorunuz oldugunda yazabilirsiniz.
Sevgiler