Merhaba hosgeldiniz sitemize.
Oglunuz bücük bir ihtimalle her yasiti gibi bir "Inat dönemi" gecirmis ya da geciriyor ve bu dönem de siz belki de her cocugun gelisimi geregince böyle bir döneme girecegini bilmediginiz icin dogru tepkileri verememis olabilirsiniz. Cocuklar inat dönemine girdiklerinde daha cok SINIRLAra kurallara ihtiyaclari oldugu kadar anlayisa da ihtiyac duyuyorlar.Bu dönemde dengeyi saglayip olusacak inatlasmalari öncedne görüp engellemek cocugu bu kriz durumlarindan cikmasi icin degsteklemek cok önemlidir. eger bu tür zamanlarda onunla inatlasmis, ya da asiri serbest birakip her dedigini yapmasina izin vermisseniz simdi aranizdaki pozitif iletiismi tekrar saglamak da zorlabilirsiniz.Ancak tekrar pozitif bir iletisim kurmak, kurallar ve SINIRlARla sevgi ve anlayis temeline dayanarak hem cocugunuz icin hem de sizin icin huzurlu bir ortam yaratmak imkansiz degildir.
Öncelikle oglunuzun degismeye basladigi dönemde baska degisikliler oldu mu onu etkileyecek? Yeni bir kardes, tasinma, bir sevdigini kaybetme gibi..
EN iyisi bana birkac örnek vermeniz. Örnegin dün söyle yapti ve söyle tepki verdim gibi aciklamalar.Ben de verdiginiz bu bilgiler dogrultusunda sorunun kaynagini anlamaya calisiü sizin tepkileriniz konusunda önerilerde bulunabilirim.
Krese anaokuluna yollamanizi kesinlikle öneririm. Sosyal gelisim icin en önemlisi cocugun sosyal bir ortamda cocuklarla bulunmasidir ki bu en kolay anaokulu kres giib ortamlarda olur. Eger bir cocuk baska cocuklarla cok SIk birlikte oynamadiysa onlarla nasil iletiism kuracagini bilmiyorsa böyle misafirliklerde ya cok cekingen davranacaktir ya da agresif.Bu nedenle cevrenizin dediklerine bakmayin güvenebileceginiz egitimini begendiginiz bir okula yazdirin oglunuzu eger imkaniiz varsa.Oglunuz okulda kurallara uymayi ögrenecek yasitlariyla iletisim kurmaya calisacak ve gerek motorik gerekse zeka gelisimi ve tüm gelisim basamaklari acisindan ilerleme kaydecektir.
Öncelikle evdekis orunun kaynagini bulmaya calisalim diger sorularinizi da yanitlarim.
Sevgi ve selamlarimla
Nil