29 haziran 2003 doğumlu olan oğlum maalesef konuşamıyor. bir ay önce kreşe başladı. gelişimine etkisi olabileceğini düşünmüştük. oldu da. fakat kreşte yaşadığımız bazı sorunlar yüzünden bir haftadır oraya gitmek istemiyor.kreşin kapısında içeri girmemek için çırpınıyor ağlıyor çığlıklar atıyor. ağzı var dili yok durumlarını yaşıyoruz. anlatamıyor ki neler olduğunu neden gitmek istemediğini. tembelliğe alıştıran ben, hatalarımı çok iyi biliyorum. leb demeden leblebiyi anlayınca konuşmak için hiç zorlanmadı oğlum. şimdi de nasıl olsa ne istediğimi mimiklerimden,hareketlerimden,jestlerimden anlıyorlar diye düşünüp kendini hiç konuşmak için zorlamıyor.2 gün önce psikoloğa götürdüm. inanılmaz zeki buldu oğlumu ama ilk yapılacak şey ve de en önemli şey ipleri efe'nin elinden almak dedi bana. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.3 yaşındaki bir çocuk konuşuyor olmalı. ısrarcı bir tutum izlediğim için mi acaba beni cezalandırıyor ya da nedir.çünkü teyzesiyle konuşma denemeleri yapıyor,kelimeleri söyleyebiliyor. ama anne ve baba olarak konuşmasını istediğimizde asla ağzından tek kelime alamıyoruz. ne yapabilirim,tecrübelerinizi ve desteklerinizi bekliyorum.