Gönderen Konu: 3 YAŞINDAKİ OĞLUMDA ZEKA GERİLİĞİ Mİ VAR  (Okunma sayısı 1958 defa)

Çevrimdışı betican

• Yeni Üye
  • *
3 YAŞINDAKİ OĞLUMDA ZEKA GERİLİĞİ Mİ VAR
« : Ekim 17, 2009, 11:09:41 ös »
Merhabalar,
Benim tam 36 aylık bir oğlum var. 36 aylık olmasına rağmen yaşıtlarıyla karşılaştırınca düzgün konşmuyor yani düzgün cümle kurmuyor. Ayrıca diğer çocuklar gibi nasıl, neden vs. sorular sormuyor. Evde yalnız benimle büyüdü.Hiç akranı yada arkadaşı olmadı, eşim ve benden başka kimsemiz de yok , ondan mı oldu diye düşünüyorum.Sürekli olarak anlatıyorum bir haftadır, o da sürekli benim söylediklerimi tekrarlıyor. Soru soruyorum soruyla karşılık veriyor. Cümleler kuruyor, ama devrik cümleler, kendinden ben diye konuşmuyor, duygularını tam olarak söylemiyor
Ama bunun yanında 20 ye kadar sayıp, 100 e kadar onar onar sayıyor, üçgen ,kare vs. tanıyor, renklerin çoğunu biliyor. Bundan 10 gün kadar önce çocuk hastalıkları doktorumuza gittiğimizde konuşmasının  geri olduğunu ve beni hiç dinlemediğini söyledim. O da bana norolojik gelişimi geri kalmış dedi, çocuğa bir şurup yazdı. Ben aldım kullanmaya başladım. Bu ilacı kullan 2 ay sonra tekrar gel, eğer hala aynıysa çocuk psikoloğuna göndericem dedi.
Bu arada kreşe yazdır dedi.Ben de 1 hafta önce haftada 3 gün 2 şer saat oyun grubuna yazdırdım. ,
Oranın yöneticisine oğlumla ilgili bilgi verirken bu durumuda söyledim, o da çocuk pedagoğu olduğunu ve bu ilacın otistik ve zeka geriliği olan çocuklara, ancak noroloji yada çocuk psikoloğu tarafından çeşitli testlerden geçtikten sonra verileceğini söyledi.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Bana ilacı bırakmamı, oğlumu bir hafta gözlemleyeceğini, daha sonra çeşitli zeka testleri yapacağını ve ondan sonra eğer bir sorun varsa çocuk psikiyatrına yada norolojiye göndereceğini söyledi.BU arada gittiği günlerdeki gözlemlerinden şu anda normal bir çocuk gibi olduğunu söyledi. Ancak ben önümüzdeki 3 4 gün içinde bekelyecek sabrı bulamıyorum.Lütfen bana bir yol gözterin, çünkü çıldırmak üzeryim.
ACAB oğlum zeka gerisi mi yada otistik mi anlamadım.Çok korkuyorum.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 3 YAŞINDAKİ OĞLUMDA ZEKA GERİLİĞİ Mİ VAR
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2009, 08:37:21 ös »
Merhaba,
endise ve korkularini anlayabiliyorum ama pedagonuzun söyledikleri dogru.Hic bir test yapmadan surup vermek ki naisl bir surup onu da anlamadim cok yanlis.Birza daha sabredin yapilacak testleri bekleyin. Cocugunuz sadece sizinle büyüdügü icin eger yeterli konusulmadiysa kitap okumaydiysa, yeterli konusma imkani yaratilmadiysa konusma gelisimind egerilik olabilir bu da anaokulu yada kresle kisa sürede cözülür.Eger imkaniniz varsa hergün yarim gün yollamaya calisin ki arkadasliklar kurabilsin. Oyun grubu da önemli tabiki ama sizin durumunuzda hergün düzenli olarak gitmesini öneririm.
Pedagogunuzun verecegi sonuclara göre tekrar yazabilirsiniz ama endiselenmemenizi okul ortamind aoglunuzun gelisiminde ilerleme kaydedecegini tahmin ediyorum.
Sevgiler

Çevrimdışı betican

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2009, 10:04:05 ös »
Nil Hn.

Cevabınız için teşekkürler. Ben de imkan olsa yarım gün yollamak istiyorum.Ama şu an çalışmadığım ve iş aradığım için imkanlarımız kısıtlı. İş bulduğum anda zaten tam güne dönecek mecburen. Hem bugüne kadar benden hiç ayrı kalmadığı için kaldıramayacağını düşündüm. Bu süre zarfında alışacağını düşünüyorum.
Dediğiniz gibi Çarşamba günkü değerlendirmeleri bekliyorum.İnanın içimi çok rahatlattınız. İnşallah sonuçlar güzel çıkar.Bu arada ben size oğlumun soruya soruyla karşışık vermesi ve nasıl düzelebileceğini, ve kendinden ben diye bahsetmemesi kendine ismiyle hitap etmesi konusunda bilgi ve yardım alabilirmiyim?

Sonuçlara göre size tekrar bilgi vereceğim.

Teşekkürler.

Çevrimdışı betican

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2009, 12:36:27 öö »
Merhabalar,
Ben oğlumla ilgli bazı gelişlmeleri ve endişelerimi size danışmak istyorum.Oğlumu 15 gün önce haftada 3 gün 2 saat oyun grubuna başlattım.15 günün sonunda merkezin sahibi pedagog bayan bazı zeka testleri uyguladığını, bunun sonucunda oğlumun büyük kas gelişimimn normal, küçük kas gelişiminin zayıf, bilgilerinin eksik ve de dikkatinin televizyon seyretmeye bağlı olarak çok uzun süreli olduğunu, dikkatinin başka uyaranlarla çok çabuk dağılabildiğini söyledi.Şöyleki bir oyuncağı aldığı zaman onunla çok uzun süreli oynayabilyor.ama br faaliyet yaparken çabuk skılıp yarıda bırakabiliyor.Bunun için orası veya başka bir yuvaya gitmesinn ve eğitimle bu durumun şimdiden düzeltilmesi gerektiğini, yoksa lkokul çağında, yerinde duramayan,ders dinlemeyen, sürekl şikayet edilen bir çocuk olacağını, ve bunun onun tüm eğitim hayatını etkileyeceğini söyledi.Ablamın küçük oğluda tam böyle olduğu için ben de devam etemye karar verdim, ve ortak yarım güne başlattık br hafta önce.
Oğlum öğlen 12'DE gidip, akşam 5'de evde oluyor.Onu bırakıp çıkmam için ancak o görmeden kaçmam gerekiyor,ki acaba bu ileride onda olumsuz bir davranış olarak geri döner mi, ayrıca ben çok üzülüyorum.Anlatınca da anne gitme diye ağlıyor, o yüzden bunu yapmamız gerektğini söyledi öğretmeni.
Bir de eski oğlumdan eser yok ortada, o heryeri karıştıran, sürenakli koşturan, yapma dediğimi yapan, hareketli çocuk yerine, sakin, sessz, kreşten gelince eline oyuncağını alıp, ya oturarak yada yatarak oynayan bir çocuk var.Hafta içi yoruluyor diye düşündük ki, öğlen uykusunu da kestik, kreş sahibi pedagog hanımın tavsiyesi ile.Zeka gelişimin yavaşlattığını söyledi 3 yaşından sonra.Bugün hafta sonu olmasına ve öğlen de uyutmama rağmen,yine sessizce oyanayan sürekli ya yatan yada oturan bir çocuk vardı.Teyzesinin de dkkatin çekti ve acaba çocuklara sakinleştirici falan mı vertiyolar dedi.Ben de br kaç kişiden duymuştum bu tip olaylar.Ve aklım çok karıştı.Şimdi çocuğu göndermeye korkuyorum.Çünkü bu kadar kısa sürede bu kadar değişmes beni korkuyuor.Szce bir hafta kadar göndermeyip biraz evde takp m etsem.Yoksa kreş sahbbne endişelerim anlatıp, hatfada 3 yarım güne indrmey m teklf etsem.
Br de eve gönderdikleri faaliyetlernde, 5-6 tane boyama var, onşlarda hep yardımla yapıldı yazıyor.Ben ıoğluma kreşten öncede sürekli yardımlaresim yaptıran , boya hyaptıran biryim. Sank oğlum hiçbşey öğrenmemeiş, bilg olarak bşey veremyolar gibi gelyor.Konuşması düzeld.Gayet güzel konuşabilyor ama hepsi bu.Acaba biraz falzmı acele edyorum.
Lütfen bana en kısa zamanda cevap vern, çünkü pazarrtes karar vermem gerekiyor.

Şmdiden çok teşkekkür ederim..