Gönderen Konu: günlük yazdırmıyor ve boyama yapmıyor  (Okunma sayısı 391 defa)

Çevrimdışı tugcenin annesi

• Genç Üye
  • **
günlük yazdırmıyor ve boyama yapmıyor
« : Ekim 20, 2009, 07:17:02 öö »
tekrar merhaba
kızım tugce anaokuluna basladı .5 yasında.bazı seyleri yapmak istemiyor.
mesela ögretmenimiz hergun cocugunuz eve gelince okulda neler yaptıgımızı anlatsın sizde cocugun agzından yazın dedi.ama benim kızım yazdırmıyor ..
yeni gunluk aldım cicili kzı cocuklarına belki hevesle yazarız dedim ama malesef...
ve hergun evde bir boyama yapıp okula goturmeleri gerek.biz bir kere goturduk.ögretmenimiz begendigi için yıldız atmıs kitabına ..vayyy niye yıldız atmıs kitabı kirlenmmiş..
anlatsamda kzıım basarılı oldugun için atmıs desemde bir daha boyama yapıp goturmuyor.
ögretmenimizlede konustum .o da tugceyle konustu ..ama fazlada sıkmak istemiyor ,okula zor alıstık ve daha anasınıfı diye..
kızıma nasıl yardımcı olabilirim ?pek okulda olanlarıda anlatmaz .cok az o da isterse..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: günlük yazdırmıyor ve boyama yapmıyor
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2009, 10:01:16 ös »
Bence kiziniz hakli. Evde zorla cani istemedigi halde okulda olanlari anlatmak zorunda degil hic bir cocuk.Okul öncesi yasta da ev ödevi dogru degil mecbur birakmak dogru degil.Yildiz bir cok cocuk icin ödül olabilir ama demek ki kiziniz kitabinin boyanmasini istemiyor.Cocugun ihtiyac ve istekleri göz önünde bulundurulmalidir bu tür calismalarda.Pedagojik acidan kizinizi zorlamanizi dogru bulmuyorum.
Kizinizla konusma ortami yaratip onunla sohbet etmeniz cok güzel eger isterse okulda olanlari anlatabilir.Aslinda yöntem birza ters ögretmenler kisaca size birseyler söyleyipy azabilirler okulda yaptiklair ile ilgili siz de bunlardan yararlanarak kizinizla sohbet edebilirsiz kizinizi konusmaya tesvik edebilirsiniz.
Sevgiler

Çevrimdışı tugcenin annesi

• Genç Üye
  • **
Ynt: günlük yazdırmıyor ve boyama yapmıyor
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2009, 02:05:08 ös »
nil yine içimi rahattlattın .ne diyeyim cok sagol.
şimdi artık boyama yapıyor ve yıldız atmasını istiyor kendisi ögretmeninden .
günlük içinde aslında haklısın .zaten zorlamıyor ögretmenimizde..