Gönderen Konu: eve gelen yardımcı ile değişen kızım  (Okunma sayısı 541 defa)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
eve gelen yardımcı ile değişen kızım
« : Ekim 23, 2009, 08:57:39 öö »
Nil merhaba,
Hamileliğimdeki sorunlar nedeniyle, fiziksel olarak olarak çok elverişli olmasa da evimize yatılı yardımcı bir hanım aldık. Gelen hanım sevecen akıllı sorumluluk sahibi.
Nevra onu sevmediğini, hanımın güzel konuşamadığını gitmesini istediğini söylüyor(bana). Ancak kadın o kadar anlayışlı ki, Nevrayı hiçbir şeye zorlamıyor, sadece o isterse yanına gidiyor. Birlikte resim yapıp hamur oynuyorlar ama özbakımı ile ilgili, yemek giyinme tuvalet gibi, konularda yardım almıyor ondan. Daha alışmadığını, zamana ihtiyacı olduğunu söylüyor Nevra. Biz de bunun normal olduğunu düşünüp bir baskı yapmıyoruz.

Esas sorun, artık yemekleri benim hazırlamadığımı iş yapmadığımı bildiği için, giyinme yemek yeme ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını benim karşılamamı istiyor ki, nevra yaklaşık 18. ayından beri kilotlu çorabını  bile giyer, yemeklerini kendisi yer. Bunlara yardım etmek sorun değil ama bunlardan çok zevk alırdı ve kendisiyle gurur duyardı. Sabah eşimle de konuştuk bu konuda neler yapabilriz sence?

sevgiler

banu
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2009, 09:14:13 öö Gönderen: banu75 »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: eve gelen yardımcı ile değişen kızım
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2009, 09:35:52 ös »
Banu´cim umarim önemli bir sorun yoktur hamileliginde fazla hareket etmemen mi gerekiyor?
Cok dogal bu tepkileri Nevra´nin.Herseyin yolunda oldugunu anlayipy eni düzene alismasi zaman alacak. Bugüne kadar herseyi birlikte yaptigi annesnin bir takim seyleri yapamamasi onu endiselendiriyor olabilir.Hala senin onu sevdigini ona yardim ettigini bilmek emin olmak istiyor.Bu dönem uzun sürebilir hatta kardes oldugunda devam edebilir de ama siz onun her isini yalniz yapmasini övdügünüz, desteklediginiz biraz espri ile yaklastiginiz da cabuk da gecebilir.Degisik hikayeler uyduruabilirsin.Birden kendisi yemek yemegi birakan giyinmeyen bir cocugun nasil herseyi unuttugunu sonra da zorlandigini arkadaslarinin karsisinda kötü duruma düstügünü iceren hikayeler anlatabilirsin.
Bizde de tüm gün yardimci vardi evde ben hamileyken. Tuana bakiciya cabuk alismisti ama bizim bakici Tuana ya bebek gibi davraniyordu Tuana ben büyügümmm diye sinirleniyordu ama bizde de dogumdan sorna benzeri sorunlar yasandi. Orta yol bulmaya calistim. Kiyafetini ben giydirmedim ama snaki onund edigi oluyormus gibi "PEki ozaman kilotlu corabini ben giydireyim gerisini sen hallet" gibi yardim önerilerinde bulundum. PEki ozaman, hmm oldu ozaman la baslayan cümlelerde kendi istedigi oluyor izlenimi edindiginde hosuna gidiyordu. Bir dönem Tuana da herseyi benim yapmami istedi. Bakiciyla birlikte attigi her adimda yanlarinda durdum. Ozamanlar 2 yasindaydi ve bircokseyde yardim gerekiyor ama ben her saniye yanlarinda durdum ki "Artik annem benimle ilgilenmiyor ve bu yabanci kadin ilgileniyor annem beni sevmiyor" diye yanlis düsüncelere kapilmasin diye. Bebekleri hic konuy apmadim karnimin büyük olmasindan dolayi belimin cok agridigni ve belim tutulmamasi icin kardesleri dünyaya geldikten sonra onunla yine rahat rahat kosup oynayaym diye dikkat ettigimi anlattim. Yani bebeklere birsey olmasin diye seni kaldirmiyorum seklinde anlamasini  engelledim. Bir süre sonra yardimciyla herseyi yalniz yapmayi kendisi tercih etti. Ilk baslarda sankiy ardimci sadece benim fiziksel olarak yapamayacagim seylerde yardim ediyormus gibi oldu ve ben sürekli o yardim ederken bile Tuana ile göz temasinda bulundum ."hala buradayims enin icin buradayim ve seninle ilgileniyorum" sinyallerini verdim. Bu zor dönemi bu sekilde atlattik.Ancak her cocugun karakterine göre farklis ekilde farkli yogunlukta ve uzunlukta sürebilir bu hircinliklar.
Yemegini yidirmeye baslarsan yeni aliskanliklari cabu kabul edecektir.Bununy erine onun klendi basina yemesinin büyük olmasinin nekadar özel ve güzel oldugunu vurgulamalisiniz.Tab politik davranip hm peki ozaman ilk kasigi ben vereyim sonra sen dvam edersin gibi.
Rahat bir hamilelik dilerim.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2009, 07:47:40 öö »

Nil aslında Nevranın hayatında son bir ayda çok büyük değişiklikler oldu. Yine iyi idare ediyor.

Eşimin babasının bir aydır hastanede. Nevra en az haftanın bir günü babaanne ve dedeyle kalırdı. Dedesini göremiyor, babaannesini ise haftada bir birkaç saat görüyor. Eşim iki yeni inşaat yapıyor ve babası olmadığı için bütün herşeyle o ilgileniyor.

Öğlen yemeklerini beraber yiyemiyoruz, akşam yemeklerine bile yetişemiyor. Akşamları da babasını ziyarete hastaneye gidiyor. Dün    Pazardı ve sadece birlikte kahvaltı yapabildiler.
Dün akşam yemeği yemeye çalışırken Nevrayla oyun oynamaya çalıştı ve hastaneye gecikmeyi ve uykusuz kalmayı göze alıp Nevrayla oyun oynadı.
Kısaca tüm hayatımız alt üst olmuşken üç yaşındaki bir çocuğun bu kadar reaksyon göstermesi çok normal sanırım.

Çok teşekkür ederim bilgiler ve  örnekler için. En iyi vaka örneğiyle öğrenen benim için anlaşılması çok kolay oluyor açıklamaların.

Hamilelik artık iyi çünkü hiçbir şey yapmıyorum.

Bu arada kardeş ilişkileriyle ilgili Türkçe hiç kitap yok. Elindeki vaka örneklerinden çarçabuk bir tane yazsan da, yardıma ihtiyacı olan tüm ebeveynler faydalansa..

sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2009, 10:04:15 ös »
Banu´cim Nevra´nin tüm düzeni bozulmus gibi görünüyor.Bir cocuk icin kolay olmayan bir dönem.Bu tepkileri de cok dogal.Sen evde herseyn yolunda oldugu sinyallerini verebilmek icin hepy aninda olursan daha kolay atlatir.Yardimciniza da alisir.
Sevgiler