Nil Hanım merhaba,
Daha ufacıktan beri sizin yönlendirmelerinizle bugüne getirdiğim büyük oğlum Uğur bu yıl ilkokula başladı.
Off of ne zormuş ilkokul. 3 yıldır yuvaya gidiyor zaten çok sorun yaşamayız diyordum ama yine de yaşıyoruz. Yazı yazarken parmakları ağrıyor

Okumaya çalışırken kıpır kıpır, ya susuyor ya tuvaleti geliyor ya da gözüne bir şey kaçıyor

Böyle rahat rahat anlattığıma bakmayın ilk 15 gün kabus gibiydi. En zoru kendimi 1. sınıf velisi olmaya alıştırmamdı. Almanyada nasıl bilmiyorum ama Türkiyede çocuklar eğik bitişik yazı ve ses temelli cümle dedikleri benim çok yabancı olduğum bir sistemle öğreniyorlar. Bende bir sinir bir sinir. Oğlum haydi demekten dilimde tüy bitiyor. O ödevler bir türlü bitmiyor. 45 dakikada 5 tane lale yazılabilir mi. İnanın yazılır.
Biraz biraz düzelme var. Ama en çok düzelme de bende. Bir gün oturdum öğretmenin verdiği ödevi baştan sona yazayım dedim. Parmaklarım ağrıdı. Hiç de güzel olmadılar. Hepsi eğri büyrüydü. O günden sonra bir sabır geldi ki üstüme sormayın. Artık parmaklarım ağrıdı dediğinde ağrımıştır ya gel biraz ara verelim diyorum. Her harften sonra parmakları ağrıyordu. Artık 3-4 satır yazabiliyor. Bir de okuması gereken metnin masanın üzerindeki kitapta olduğunu anlasa kolay okuyacak. Ama o sanki laserle duvara ya da tavana yansıtıyorlarmış gibi ya duvara bakarak okumaya çalışıyor ya da tavana

Kusura bakmayın vaktinizi aldım ama başlangıç olmazsa sorunu tam ifade edemeyeceğim diye korktum.
Nil Hanım Uğur duymuyor. Evet beni babasını anneannesini ve öğretmeni ile konuştum onu da duymuyormuş. Ama müzikleri duyuyor. Okuduğum kitapları duyuyor. Kardeşini duyuyor. Kısacası istediğini duyuyor istemediğini duymuyor.
Uğur’cuğum diye başladığım söze, uğur uğur uğur artık 5. y da 6. sında uğuuur diye bağırduğımda sanki uykudan uyanıyor gibi efendim anne diye sakin sakin bir cevap verişi var ki anlatamam. Oğlum daha önce seslendim duymadın mı? Duydum anne peki neden cevap vermedin.

Anne balinaların nesli neden tükeniyor gibi bir cevap.:

Nasıl anlıyor ya da hissediyor bilmiyorum ama uğur deyişimden onun çok hazetmediği bir talebim olacağını anlıyor ve duymuyor.
Sizce neden? Ve nasıl düzelir???
Sevgilerimle,
Nilgün