Gönderen Konu: Kreşe başladık; tırnak yeme davranışı başladı  (Okunma sayısı 376 defa)

Çevrimdışı gulakkara

• Yeni Üye
  • *
Kreşe başladık; tırnak yeme davranışı başladı
« : Ekim 24, 2009, 08:47:05 ös »
Merhabalar. Kızım 2 yaşında. 23 aylıkken kreşe başladı. Kreşe başlayana dek ben çalışırken annem baktı; ben öğretmen olduğum için yaz tatilinde birlikteydik ve tatil sonu kreşe başladı. Kreşe gitmesine evde çok sıkıldığı için karar verdik. Kreşleri dolaştık; bir kaç saat kalmasını denedik; çok hoşlandı. Zaten çok dışadönük, eğlenmeyi seven; yaşıtlarına ilgili bir çocuktu. Bu yüzden kreşe başlarken zorluk çekmedik. 1 ay geçti; hala kreşini çok seviyor; orda yapılan resim, oyun, yemek vb. etkinliklere isteyerek katılıyor;bırakırken de alırken de gayet mutlu ve normal davranıyor; ama tırnak yemeye başladı son günlerde. Nedenini bulup çözmeye çalışıyorum. Kreşe başlamadan 2 ay öncesinde memeden ayırdım; o süreçte de zorlanmadık; açıkladım ona artık büyüdük gibi sözlerle; sorun olmadı. Ama bu süreçte gelişim dönemi gereği inatlaşma, gereksiz sinirlenmeler, ağlamalar başladı. Bu davranışlar evde zaman zaman yaşanıyor hala; biz anne baba olarak her zaman sabırlı olamıyoruz. Acaba bu inatlaşmalarıyla eşlik eden bir davranış mı bu tırnak yeme olayı?

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Kreşe başladık; tırnak yeme davranışı başladı
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2009, 09:41:54 ös »
Merhaba,
 kizinizin tirnak yemesinin bir cok nedeni olabilir. Kres sizden ayrilma gibi nedenlerle suan kendisini rahatlatacak yöntemler ariyor olabilir. Gözlemlemeye devam edin. Önemli olan tirnak yeme konusuna dikkatini cekmeyin uyarmayin.Eger sürekli uyarirsaniz kalici olabilir. Tirnak yemeye basladiginda ona önerilerde bulunun, kucagima gelmek ister misin kitap bakalim gibi önerilerle dikkatini baska yöne cekmeye calisin. Tabi bu tür önerileri sadece tirnak yediginde yaparsaniz o da dogru olmaz bu sekilde sizin ilginizi cekebilmek icin tirnak yemeyi kullanabilir.
Bu dönem gecici olabilir. Bu dönemde bir cok cocuk parmak emem tirnak yeme gibi yollarla rahatlamaya calisiyor. Sakinlesme yöntemi olarak baska yollar denemesini saglayabilirsiniz. Kitap alip dinlenme müzi dinleme gibi önerilerle ihtiyac duydugunda rahatlamasini saglayabilirsiniz.