Merhabalar. Kızım 2 yaşında. 23 aylıkken kreşe başladı. Kreşe başlayana dek ben çalışırken annem baktı; ben öğretmen olduğum için yaz tatilinde birlikteydik ve tatil sonu kreşe başladı. Kreşe gitmesine evde çok sıkıldığı için karar verdik. Kreşleri dolaştık; bir kaç saat kalmasını denedik; çok hoşlandı. Zaten çok dışadönük, eğlenmeyi seven; yaşıtlarına ilgili bir çocuktu. Bu yüzden kreşe başlarken zorluk çekmedik. 1 ay geçti; hala kreşini çok seviyor; orda yapılan resim, oyun, yemek vb. etkinliklere isteyerek katılıyor;bırakırken de alırken de gayet mutlu ve normal davranıyor; ama tırnak yemeye başladı son günlerde. Nedenini bulup çözmeye çalışıyorum. Kreşe başlamadan 2 ay öncesinde memeden ayırdım; o süreçte de zorlanmadık; açıkladım ona artık büyüdük gibi sözlerle; sorun olmadı. Ama bu süreçte gelişim dönemi gereği inatlaşma, gereksiz sinirlenmeler, ağlamalar başladı. Bu davranışlar evde zaman zaman yaşanıyor hala; biz anne baba olarak her zaman sabırlı olamıyoruz. Acaba bu inatlaşmalarıyla eşlik eden bir davranış mı bu tırnak yeme olayı?