Gönderen Konu: EMZİĞİ BIRAKMA  (Okunma sayısı 608 defa)

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
EMZİĞİ BIRAKMA
« : Kasım 12, 2009, 10:26:45 ös »
Nil merhaba,

Zeynep'le ilgili bir sorum var, çocuklarda evde biliyorum ama acil değil sorum. Hemen cevap yazman gerekmiyor.

Zeynep nerdeyse doğduğundan beri emzik kullanıyor, emme güdüsü çok fazla olduğu için beni tüm gün emdiği için başlamıştık. İyide oldu rahat ettik. İlerde bırakması daha zor olur diyerekten emziği bırakmasını sağlamak istiyorum. Ama önce sana danışmak istedim. Nik emzik kullanmamıştı o yüzden bu konuda tecrübesizim. Ayrıca Zeynep artık anne sütü de almıyor. Uyurken emiyor, birde araba da falan çok ağlayınca veriyoruz.

Nasıl kesicez emzik olayını, birdenbire mi yoksa emziğe devam edip daha ileri bir yaşta mı kesmeliyim. Geçen gün deneme yaptım emziksiz uykuya daldı, geceleri ağlamasını durduramazsam vermelimiyim mesela? Aklıma bir sürü şey geliyor, etkilenir mi emziği birden bırakmamızdan?

Teşekkür ederim, sevgiler. :-*

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: EMZİĞİ BIRAKMA
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2009, 11:57:27 ös »
Nilüfer´cim emzik konusund afarkli görüsler var ama ben cocuklarin emziklerindne hic rahatsiz olmayan pedagolardanim ancak tek bir sartla bütün gün agzinda emzik olmayacak. Konusma gelisimini etkilemeyecek cocugun pasif olmasina yani olaylara hemen tepki vermesine engel olacak kadar SIk olmayacak. Bunun disinda cocugun ihtiyaci oldugu sürece verilebilir.Gece hic bir yardimsiz uyumasi kesintisiz uyku icin cok önemli eger emziksiz uyuyorsa tabiki verme ama agladiginda sakinlestirmek icin uykusuna devam edebilmek icin verebilirsin.Simdidn nasil biraktiracagim diye düsünmeden önce daha fazla kullandirmamaliyim diye düsünebilirsin yani tüm gün agzinda emzikle dolasmasini engelledigin sürece bu konuyu dert etme.
Özellikle 2 yas sendorumunda cocugun sakinlesmeye ihtiyaic oldugunda cok kullanilir emzik.Yin de bu konu senn ve Zeynep´in birlikte alacaginiz bir karar.
Tuana da emzigi severdi ilk 2 yil sadece uyurken aldi kalkar kalkmaz emzigi yatagindayken bana veriyordi 2 yas deöneminde kardesleri geldiginde cok fazla kullandi her ihtyaic duydugunda verdim.Sonra "Büyüme istegi" motivasyonu sayesinde yine sadece geceleri almaya basladi ve ben en son emzikleri eskidigidne artik onun agzina göre emzik kalmadigini alamayacagimizi büyüdügü icin diger emziklerin bebekler icin oldugunu anlattim hep.Anaokula baladiginda gece de olsa emzik kullanmadigindan büyük cocuklar icin büyük emzik yok dedim ve anlastik emzikler eskiyip yirtildiktan sonra birakacakti. Benim de "katkimla" emzikleri birer birer yirtildi.Bir tanesini eline aliyordu bir tanesini agzina.En son emzigi de yirtilinca cok üzüldü 2 gün üzgündü ama hemen alisti. Simdi de Timur ayni durumda hastalik nedniyle daha SIk verdim birkac gün icinde emziklerimizi yine sadece uykumuz gelince ya da yoruldugumuzda verecegim. Birakmayi da zamna birakiyorum.:)
Sevgiler hepinize.

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
Ynt: EMZİĞİ BIRAKMA
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2009, 12:17:59 ös »
Nil'ciğim çok teşekkürler, içim rahatladı inan ki. Bu bende çok fazla sıkıntı yaratan bir durumdu. Üst üste hastalandığı için emziği biraz daha fazla kullandık bu aralar. Ama senin dediğin şekilde ilerleyeceğim ve bir sorun yaşamayacağımızı umut ediyorum. Çok teşekkür ederin ilgin için.

Sevgiler kuzucuklara ve sana. :-* :-* :-* :-*