Merhaba Nil Hanim,
Size daha once de bir konuda danismistim oglum Deniz hakkinda. Sanirim yine yardiminiza ihtiyacim var.
Deniz subatta 4 yasini bitiriyor. 19 aylik bir kizkardesi var. 1 yasinda yuvaya basladi, bu yil da okul oncesi egitime basladi.
Sorunumuz Deniz'in bir turlu kardesine alisamamasi. Baslangicta alisir dedik, ona daha cok ilgi gosterdik, babasi ile her zaman ona ozel zaman gecirdik ama ne yaptiksa bosuna. Bir donem cok agresifti simdi daha iyi ama son zamanlarda da hicbir ozel esyasini, oyuncagini paylasmama problemimiz var. Kardesi neyi eline alsa aninda elinden aliyor. Baska bir oyuncagi tutsa bu sefer de aldigini atip oburunu istiyor. Simdiye kadar kardesi kucuktu pek bir sey demiyordu ama artik o da elindekini birakmiyor, bagiriyor. O zaman da Deniz itmeye, zorla almaya basvuruyor.
Konusuyoruz, anlatiyoruz, oglum bu oyuncagi kardesin oynuyor sen digerini al bak ev oyuncak dolu, vs. ne desek faydasiz. Elinden almasina izin vermiyoruz, agliyor kendini yerden yere atiyor. Sinirlerim harap bagirmaya basliyorum artik. En sonunda o oyuncagi kaldirip hicbirine vermiyorum ama bu da cozum degil cunku aninda bir diger oyuncak icin sorun tekrarliyor. Artik o hale geldi ki kardesini izleyip elindekileri almaktan oyun oynayamaz hale geldi. Bu durum sadece kardesi ile saniyordum ama gecen gun kuzeni ile oynarken de ayni seyi yapti.
Okulda ogretmenin dedigine gore cok uslu, sakin bir cocuk. Gerek yuvada olsun, gerekse okulda hic sorunu olmadi simdiye kadar (sirasini beklemesi, oyuncak secimi, vs). Aslinda disaridakilere karsi oldukca utangac ama evde farkli.
Artik cok sabrim kalmadi. Her gun okul sonrasi eve geldigimizde basliyor show. Tavsiyelerinize acil olarak ihtiyacim var. Simdiden cok tesekkur ederim.
Sevgi ve selamlarimla,