Gönderen Konu: babasıyla iletişim  (Okunma sayısı 838 defa)

Çevrimdışı ecrin

• Yeni Üye
  • *
babasıyla iletişim
« : Aralık 10, 2009, 01:18:03 öö »
merhaba nil hanım nerden başlayacağımı pek bilemiyorum eşim kızım7 aylık iken iş değişikliği nedeniyle bizden ayrılmak zorunda kaldı genellikle hafta sonları veya 2 haftada bir yanımıza geliyor kızım küçükken bu problem olmuyordu en azından babayla iletişim açısından fakat bu son zamanlarda iletişim pek kuramıyorlar babasını oyunlarına dahil etmiyor babası oynama çalışsada kızım istemiyor olmaz annemle oynayacağım diyor yada onunla oynamaya başlıyor 2-3 dak.sonra ağlıyor yok o böyle olmayacak ,elleme ,oyuncağımın yanına oturma v.s gibi sürüyor bende bu süre zarfında diyoluğuna ve oyunlarının dışında tutmaya çalışıyorum kendimi fakat bu durum beni çok üzüyor ben napabilirim nasıl bir yol izlemeliyim ki kızım kısıtlı olan zaman zarfında en azından babasıyla iletişim kura bilsin eşim kızı çok seviyor her baba gibi ama oda bir süre sonra çaresiz kalıyor ve beni istemiyor diye düşünmeye başlıyor çünkü eşim eğer ki evde kalma süresi 3-4 olunca kızım 2. günün sonunda babasına git demeye başlıyor giderkende gitme diye ağlıyor ben her seferinde gitmesi gerektiğini babasının uzakta çalışamassa bazı şeyleri alamayacağımızı anlatıyorum ve ikna oluyor.Bana bir çıkış yolu gösterin nil hanım nasıl yapmalıyımki babasıyla doğru zaman geçire bilsin ve iletişim kursun.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: babasıyla iletişim
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2009, 12:34:32 öö »
Kizinizin babaisna gösterdigi hircinlik onu istemedigi icin degil yine gitmesinden korktugu icindir. Babasiyla sadece hafta sonlari da görüsse hergün telefonla görüsmeli, eger imkan varwsa görsel olarak da örneign web cam araciligyla ile görüsebilmeliler, gün icin de sürekli babasini da konusmalariniza dahil edebilirsiniz.Ancak her ne olurs aolsun sürekli baba ya da anenden ayri yasayan cocuklar bu tür hircinliklar gösterebilir.ababyi cezalandirmak siteyebilir.Birakip gittig icin ona karis hircin olabilir.Baba onunla iletisim kurmaya devam etmelidir. Onuns evebilecegi birlikte oynayabilecegi oyunlar oynamayi teklif edebilir.Kiziniz babasinin onunla zaman gecirmeyi sevdigini ve bunun onun icin önemli oldugunu hissedecek ve zamanla babasiyla gecirdigi bu zamanlari daha yogun gecirmeyi sevecektir.
Babaisnin evde oldugu zamanlarda ritualleriniz olmali.ancak bu sayede kiziniz acaba babam nezaman gidecek acaba hemen gidecek mi korkusuyla hircinlik yapmadan babasinin evde oldugu zamanin tadigini cikarir.Örnegin babanin eve geldigi günlerde hep belli seyler yapilabilir.Örnegin birlikte kahvalti sonrasinda birlikte havuza gitme eve gelme birlikte kitap okuma yata vs gibi. Her hafta sonu rutin faliyetler kizinizin birlikte gecirilen zamanda kendisini güvende hissetmesini saglayacaktir.Babam gelecek yüzmeye gidecegiz( ya da tiyatroya ya da birlikte boya yapacagiz vb.) gsonra birlikte ... sonra babam gidecek haftaya yine gelecek ve ... gibi sriasiyla bir adim sonrasinda ne olacagini bilmek cocugun babasi yanindayken bile ne zaman gidecek acaba korkusuyla zamani korkuyla gecirmesini engeller.

Çevrimdışı ecrin

• Yeni Üye
  • *
Ynt: babasıyla iletişim
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2009, 10:23:00 ös »
cevabınız için teşekkür ediyorum Nil hanım