Gönderen Konu: tırnak yemeyle 2 yaş sendromu arasında ilişki var mı?  (Okunma sayısı 1501 defa)

Çevrimdışı tulip

• Yeni Üye
  • *
tırnak yemeyle 2 yaş sendromu arasında ilişki var mı?
« : Aralık 17, 2009, 10:36:25 öö »
merhaba;
oğlum 27.ayında 2 yaş sendromunu tam anlamıyla yaşıyoruz,yapmam gerekenleri de mümkün olduğunca uyguluyorum.yalnız ,yaklaşık 2 aydır tırnak yeme sorunumuz var,babadan görerek öğrendiğini düşünüyorum fakat bu sinir ve ağlama nöbetlerine de bağlı olabilirmi diye de aklıma takılıyor.çünkü bazen yeterli sabrı gösteremediğim oluyor(inatlaşma gibi).
asıl sorunum tırnak yemeye karşı tutumum nasıl olmalı bilemiyorum.bazen ilgisini dağıtıyorum,bazen gıdıklayıp yoğruşuyoruz(budefada ilgiye alışır ters tepki mi yapar diye düşünüyorum),birde eline kuru üzüm vermek istedim bana -ben tırnak yiycem-dedi.işim çok mu zor ,ne yapmalıyım.teşekkür ederim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: tırnak yemeyle 2 yaş sendromu arasında ilişki var mı?
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2009, 01:03:29 ös »
Cocuklar butür davranislari baskalarinda görerek yapmaya baslyabilir, sonrasidna cevrenin de etkisiyle kalici olabilir.Ancak 2 yas cocugun bir cok yönden duygu patlamasi yasadigi bir dönem oldugundna kendisini rahatlatmak icins ectigi bir yol da olabilir.
cocugu tirnak yemekten vazgecirmeye calismadan önce tirnak yemenin altinda yatan nedeni bulmak ve buna göre cocuga destek olmak gerekir. bu nedenin ortadan kalkmasi da tirnak yemeyi ortadan kaldiracaktir.Cocuklar psikolojik nedenlerle tirnak yemege basladiklari gib  bazen siz de oldugu gibi cevresinde gördügü kisilerden görerek de baslayabilirler.
Tasinma, ailede kavgalar, sevdigi birisini kaybetme gibi üyük olaylar disinda cocugun okuldaki arkadasinin baska bir cocukla oynamaya baslamasi bile cocugun etkilenmesine neden olabilir.
Ancak 2 yas döneminde cocuk basta da söyledigim gibi duygu patlamasi yasadigindan kendiisni rahatlatacak metotlar secer.Sizin kiziniz da anyi nednele baslamis olabilir.Kesinlikle  uyarmamalisiniz. Dikaktini baska yöne cekmek ise yarayabilir ancak bir süre zaman vermenizi ve görmemezlikten gelmenizi öneririm.Bir süre sonra vazgececktir.
EN önelisi babaisnin kizinizin yaninda kesinlikle tirnak yememesi gerekiyor cocuklar anne babayi örnek alir davranislarini olumlu olumsuz taklit ederler.Aksi takdirde kizinizda tirnak yeme aliskanligi kalici olabilir.