Gönderen Konu: çaresiz kaldım :(  (Okunma sayısı 609 defa)

Çevrimdışı yasamladans

• Yeni Üye
  • *
    • şiirsel
çaresiz kaldım :(
« : Aralık 14, 2009, 04:51:40 ös »
merhabalar,
3,5 yaşında bir kızım var..aşırı sinirli,inatçı,hırçın ve hiperaktif..Bir saniye yerinde durmuyor..ve hep tehlikeli hareketler yapıyor..Uyarıldığında daha çok yapıyor..Yada sinirlenip geip vuruyor,ağlıyor..İnanın nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum..Genel anlamda her istediği olan ve üzerine titrediğimiz bir çocuk..Gözünün içine bakıyoruz ağlamasın diye..Sanırım o da bunu kullanıyor...Doğduğundan beri hep zor bir çocuktu zaten.Uyku problemleri olan bir çocuktu..Hala öyle 2 yaşından beri gündüz uykusu uyumuyor..Bana karşı aşırı duyarlı..babasıyla daha iyi ilişkileri var..Çoğu zaman oturup ağlıyorum hiç bir şey yapamadığım için..Lütfen yardımcı olun..Ona  nasıl yaklaşmalıyım..Bir tane kızım var ve onu bile doğru dürüst yetiştiremediğim için kendimi çok suçluyorum,kötü bir anne olduğumu düşünüyorum :(

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: çaresiz kaldım :(
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2009, 10:29:27 ös »
Merhab,
 kötü bir anne degilsiniz tabiki hepimiz böyle dönemlerden geciyoruz cocuklarimizla.Siz problemi kendiniz yazmissiniz zaten, her istediginin olmasi, aglamamasi icin gözünün icine bakmaniz.. Bir cocugun SINIRLARa ihtiyaci vardir. eger bu SINIRLAri hissetmez ise nereye kadar gidebilecegini dener sürekli.Daha fazlasini ister daha fazlasini ev yine daha fazlasini.Bunun sonu yoktur ve cocuk mutlu olmaz. cocuk kücük seylerden mutlu olmayi unutur önce ki bu cocuklarin dogasinda vardir sonra da büyük seyler de mutlu etmemeye baslar.Her istedigi olan cocuklar hircindir güvensizdir.Sanildiginin aksine her istediig olan gözünün icine bakilan cocuk mutlu degildir.Bu nedenle öncelikle SINIRLarinizi belirlemelisiniz.
Size yardimci olabilmem icin bana sorularinizi örneklerle sormali yazmalisiniz. Bu sekilde nerede yanlis yaptiginizi bulabilririz.

Çevrimdışı yasamladans

• Yeni Üye
  • *
    • şiirsel
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2009, 05:42:47 ös »
yanıtladığınız için teşekkür ederim..Örnek vererek anlatmamı istemişsiniz..Bir kaç örnek sıralıyorum...
Ben onun haricinde bir işle ilgileniyorsam buna kesinlikle izin vermiyor..Pc de bir işim varsa..Mouse!U çeker.Yada dur anne bir şeye bakıcam der..Hep kucağımda ve hep kıpır kıpır..Hiç bir şeye bakmama izin vermez..KOnuşunca anlamaz ve ağlamaya başlar ardından sinirini alamaz vurur..
Mesela bugün bir olay daha yaşadık.Mutfaktan süt aldı..Dur kızım önce yemek ye,getireyim dedim..Yemek getirene kadar zaten sıcaktı tabağa koyana kadar sütünü içiverdi..
Bir de kızdığı zaman ağzına tehlikeli şeyler sokmaya başladı..Yapma diyorum çok tehlikeli kızım kendine zarar verirsin diyorum bu kez saklanarak yapıyor..Her anımız bu şekilde..Srekli koltuk üstlerine tırmanıyor ve aşağıya atlıyor..Kumanda onun elinde,istediği zaman istediği kanalı açıyor :(Minibüse biniyoruz diyelim orada da öyle hiç durmuyor,sürekli bir şeyler istiyor.gittiğimiz yerlerde sürekli oyuncak istiyor..alınmayınca ağlıyor...ağlıyor..ağlıyor..alınınca iki dakikada sıkılıyor..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2009, 12:55:03 ös »
Merhaba yazdiklariniza göre yorum yapmam gerekirse söylenecek ilk sey kizinizin kurallara SINIrlara ihtiyaci oldugu. Kizinizin  davranislari ,aile tarafindan simartilmis her dedigi yapilmis cocuklarda görülen davranislardir.
Kizinizla ilgilenip ona zaman ayirmalisiniz ama kiziniz kedni kendisine mesgul olmayi, beklemeyi de ögrenmelidir.
Evinizde herkesin uymak zorunda oldugu kurallar olmalidir.Esinizle ayni cizgide olmalisini.Birinizin evet dedigine digeriniz hayir dediginde  ya da tam tersi hayirlariniz o agladi diye evete döndügünde kiziniz mutlu olmayacka tam tersi daha cok simaracaktir.Istediklerini elde ettikten sonra kisa sürede SIKILmasi da bunu gösterir.Mutlaka kizinizin uymasi gereken kurallar olmalidir.DIsariya cikmadan önce anlasmali nelerin alinacagini söylemelisiniz bunun disinda bir istegi oldugunda neden olmayacagini söylemeli nekadar aglarsa aglasin tutarli olmalisiniz.
Sizin tutarli olmaniz onun da kendisini güvende hissetmesini sakin ve huzurlu bir cocuk olmasini saglayacaktir. Tabiiki ilk zamanlarda protesto edecektir ama kizinizin psikolojik ve kisisel gelisimi icin her dediginin yapilmamasi cok önemli.
Sevgiler

Çevrimdışı yasamladans

• Yeni Üye
  • *
    • şiirsel
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2009, 08:43:10 öö »
çok teşekkür ediyorum size..Bunların aslında farkınayım ama işleme geçiremiyoruz..dediğiniz gibi ben hayır baba evet diyor..İpler kopuyor çoğu zaman..Ama daha dikkatli ve kararlı olacağım ...Sevgiler.