Gönderen Konu: herseye aglar oldu  (Okunma sayısı 702 defa)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
herseye aglar oldu
« : Aralık 24, 2009, 09:32:26 öö »
ablammmmmmmmmmmmmmmmmmmm
acil yardimina ihtiyacimmm varrrrrrrr...

damlam 360derece huy degistirdi...
cok agliyor herseye agliyor... yani bunu magsus yapiyor farkindayim cünkü bebekleriyle falan oynadigi zaman onlara herseye aglamayin ayip falan diyor,ama mesela ufak defek seylere agliyor...
kapiyi ben acacaktim
cay tabagini ben koyacaktim
sacimi neden ördün    vs vs böyle gereksiz seylere agliyor...
cok üzülüyorum bu haline...

vede asiri derece inat oldu mesela ben birseye yasakl koydugum zaman inadina yapiyor benim yasagimi dinlemiyor ben hayir dewdikce inadina elini uzatiyor sanki inadimi yapiyor beni
kale almiyor...   sali günü kuzenim vardi damlada bilgisayarla oynuyor annecigim lütfen yapma cocuklar onunla oynamaz git kendi laptopunu getir onla oyna dedim beni sanki duymuyormus gibi laptopu acmaya caliyor tekrarladim damlam yapma diye elini cektim inatla elini tekrar götürdü acmaya calyior eline bitane vurdum bende patliyacagim artik ablam
ondan sonrada yarim saat odada bagirdi ben ne yapayim anlamyiorum...
yada annecigim hadi yatagini topla diyorum niye hep ben herseyi ben yapmam lazim gibi cümlelerle geliyor bana...

bana anca sen yardim edebilirsin abvlacigim...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: herseye aglar oldu
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2009, 10:47:34 ös »
Hediye´cim daha önceki sorulairnda Damla´ya vurmaya devam edersen herseyi bir yana birak daha hircin agresif olacagini yazmisimdir eminim.Dayanamadim vurdum diyorsun ama sen Damla´ya siddet uyguladikca ki eline bi defa vurman da siddettir o kendisini daha cok haksizliga ugramis hissedecektir.Siddetin yanlisligini , kimsenin kimseye vurmaya hakki olmadigini bir yana birakalim Damla senin bu tepkilerinle )ki eminim sen de kendi tarafindna haklisin kücük bir bebek iki cocuk kolay degil) Damla nin "Kardesim geldi annem artik beni sevmiyor bana kiziyor vuruyor" seklinde algilamasini sagliyorsun.Bunlar suclama degil senin yazdiklarindan Damla nin davranislariyla ilgili yorumlarim.Damla simdi her hareketi hatta onun iyiligi icin düsünülerek yapilmis hareketleri bile bazen "kardesim geldi artik beni sevmiyorlar" seklinde yorumluyor.Senin yorgun olmanin yogun olmanin onun icinbir anlam ifade etmedigini unutma.Ben annemin sabrini zorluyorum o da bana böyle davraniyor diye düsünmüyor, kardesim geldi annem artik bana agresif davraniyr beni sevmiyor canimi actiyor diye düsünüyor.Yazdigin sözlerden de bu isyani cok belli oluyor.Yatagini toplamasinin cok güzel bir davranis oldugunu vurgulamiyor olabilir misin.Yani övmek ödüllendirmek yerine  "Zaten cok isim var bir de seniny atagini mi toplayacagim kendin toplamalisin" tarzind abir sinyal yolluyor olabilir misin?
HErseye aglamasi cok dogal sizlerin bilerek ya d abilmediginiz sergilediginiz davranislar, evde tüm olmasa da büyük bir ilginin bebek de olmasi bebekle ilgilenilmesi onu hircin yapiyor.Tuana ilk 1 hafta kardesleri her uykudan kalktigind abirden yere atmisti kendisini yere kapanip agliyordu.Hic nedensiz.Birden iki rakip oturma odasina geliyor benim kralligimi ele geciriyor diye düsünüyordu.Herseye aglayarak tepki veriyordu.Senind edigin gibi daha öncedens everek yaptigi seyleri örnegin boyadan sonra kalemleri toplamak gibi yapmak istemiyordu.Ona karsi hareketlerimi hic degsitirmedim.Kardesleri gelmeden önce nasilsam ki tahmin edersin bütün gece iki kücük süt canavarini doyuruyordum yine de ona karsi sesim hep yuyusakdi.Her yaptigini "seni anliyorum " diye ona hissettirerek yaklastim ona.Onunla birlikte hissettim tüm acisini kiskancligini.Eminim sen de biraz dikkat ederek kendine hakim olarak basaracaksin onu anlamayi ve onun davranislari karsisinda sakin anlayisli ama tutarli olmayi.
Laptop olayindaki gibi durumlarda ben bir defa söylerim kisaca nedenini aicklarim ikinci defasinda uyaririm tabiki yanind agözlerinin icine bakarak göz hizasinda eger davranisindan vazgecmez ise laptopu alip kaldiririm.Sakin kalarak onun protestosunu görmezden gelerek.Duruma göre de sakince hadi gel senin laptopunu alalim der elindn tutarim.Kisacasi senin tepkinin ona degil sadece onun oan ki davranisina oldugunu anlamasini saglamalisin.Inatlasmak sinirlenmek yerine ben kisa aciklamalardan sonra "davranisa" yönelirim.Bazen Timur  ve Tunay da da aynis ekilde davraniyorum.Kirilacak bir oyuncagi gözümün icine bakarak duvara vuruyor örneign birisi.Kisaca vurmamasi gerektigini söylüyorum kirilacagini.Tekrar devam ediyor Eger vazgecmezse oyuncagini alacagimi söylüyorum ki bu sözden sonra genelde alacagima keisn emin olduklarindna vazgeciyorlar ama sayet hala vurmaya devam ederse duvara sakince elinden alip oyuncagi rafa kaldirip  baska bir öneride bulunuyorum.Bak senin araban masanin altind aonu alsana gibi dikkatini baska yöne cekerim.Sakin olup direk davranisa tepki vermeyi ve inatlasmak yerine sakince olaa müdahele etmeyi dene böyle durumlarda.
Biraza daha sabir anlayis Hediye´cim.

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Ynt: herseye aglar oldu
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2009, 11:43:44 ös »
offff abla ya sen olmasan ben ne yaparim ya....

beni okadar duygulandirdin ki okurken cok kötü oldum ne kadar sey yalnis yapiyorum...

sana asla böyle bi hata ile gelmeyecegim söz ablacigim...

durumlardan haberdar edecegim seni...

allah razi olsun ablam