Gönderen Konu: 8 haftalık bebek uyku düzeni  (Okunma sayısı 976 defa)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
8 haftalık bebek uyku düzeni
« : Mayıs 12, 2010, 05:43:58 ös »

Nil merhaba,
Rana 8 haftalık. 6. haftadan itibaren gündüz uykularına sadece kucakta dalmaya başladı, işin kötüsü dalınca koyar koymaz uyanıyor. Tüm gün yaklaşık on onbeş kez aynı sahne yaşanıyor.
 2. haftasından itibaren burnu aktığı ve tıkandığı için kucağımızda olmaya normalden daha fazla ihtiyaç duydu.
Bu kıyaslama anlamsız biliyorum ama Nevra hiç böyle değildi ve ben uykusuyla ilgili birşeyler yapmak istiyorum.
Bu haftada ne yapılabilir ne yapılamaz, üç çocuk annesi bir pedagog ne der duymaya ihtiyacım var..

teşekkürler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 8 haftalık bebek uyku düzeni
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2010, 10:21:05 ös »
Merhaba Banu,
 Allah anali babali büyütsün tekrar.
2. ayda yapilacak tek sey sürekliy atagina koyup oksamayi ninni söylemeyi denemektir. Kendi kendine uykuya dalmaya tekrar alismasi icin her seferinde önce yatagina yatirip oksayip ninni söyleyip pispislemek ve kucagina lip sakinlestirdikten sonra tekrar tekrar aynasini yapmak yapabilecegin tek sey 2. ayda.Bebekler cok cabuk alisiyorlar kucakta uyumaya ama özellikle ilk 6 ay kucaga da cok ihtiyaclari var.
Kiyaslama ikinci cocukta kötü niyetle olmasa da bazen otomatik olarak yapiliyor.Her cocugun uykuya dalma konusundaki ihtiyaci farkli. Bazi cocuklar ilk haftalarda gaz sorunu hastalik ( sizde oldugu gibi) gibi nedenlerle daha co kucagta uyarlar ve bu nedenle ilk aylarda daha cok yuku sorunu olabilir. Tuana da cok gazli bir bebekti ilk aylar bende o nasil uyuyrsa öyle uyuttum 8. aydan sonra daha düzenli oldu uykusu.Simdi ihtiyaci oldugu kadar ten temasini vermelisin ama verirken de her seferinde yatagina yatirip uyutmayi denemelisin. Cok zaman alacaktir ama zamanla alisacaktir.
Tunay da hemen kucaga el tutmaya yani bir yaridmla uyumaya yatkin bir bebekti.Yanlardany astiklarla sicak su torbalariyla (icine ilik su koyarak) yatiriyordum. Kendisini güvende hissedip uykuya dalabiliyordu.  Timur sa burun tikanikligindan dolayi co SIk uyaniyordu ama daha kolay uykuya daliyordu.Bu hala böyle Tunay zor daliyor dalinca uzun uyuyor Timur cabuk uyuyor cabuk uyaniyor, demek istedigim cocugun uyku aliskanligi biraz da yapisiyla alakali ama aklinda olmasi greken sey sürekli denemen gerektigi. KEndi kendine uykuya dalmasi hem kendisi hem senin icin önemli. Ilk 6 ay özellikle cok fazla yakinliga kucaga ihtiyaci oldugu bebeklerin ihtiyaci olani vermelisin. Mutlaka her uyku saatinde de yatagina yatip pispislayarak uyutmayi deneyebilirsin.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
Ynt: 8 haftalık bebek uyku düzeni
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2010, 10:37:23 öö »

Nil çok teşekkür ederim.
Rana akşam uykusuna dokuzbuçuk gibi başlıyor. Aynı dediğin gibi yapmaya çalışıyorum. Yatağına koyup müziğini çalıyorum. Ağlarsa kucağıma alıp sakinleştiriyorum, sonra tekrar yatağına bırakıyorum.Gece emzirdikten sonra gazını çıkarıp yatağına bırakıyorum. Gece boyunca 3,5 dört saatte bir uyanıyor, beslendikten sonra rahatça uykuya geçiyor.
Gündüzleri yanımızda ve aydınlıkta yatıyor doğduğundan bu yana. Ne gaz sancısı ne akşam huzursuzluğu yaşamadık. Sıcak su torbaları kulağıma iyi geldi..

tekrar teşekkür ederim