gecen haftaki rutin doktor kontrolümüzden sonra bir de çocuk gelişim uzmanı ile görüştük uzman kaana gelişim testi yaptı motor gelişimini gayet iyi buldu bir kupa içine 2 tane küp koydu aynısını kandan yapmasını bekledi kaan yaptı tenis topunu kaana attı o da geri uzmana attı ayakları üzerinde durabiliyromu diye sordu zaten yürüyor (bu arda kaan yaklaşık 14 aylık) masaya kuru üzüm koydu kaan onu eliyle aldı bunlar gayet güzel ama oğlum bilinçli olarak anne baba demiyor söylediği kelimeler baba baba dede dede atta atta
uzman istediği bir şy olduğu zaman nasıl işaret ediyor ağlama dışında dedi bizimkisi birşey alamak isterse bütün şartları zorlayarak kendisi almak istediği şeyi alıyor alamazsa da ağlıyor bir de bay bay ve öpücük gönderme yapmıyor bardaktan kendisi su içmiyor (gerçi bunu biz daha önce hiç denememiştik 1 yaşındaki çocuk bardaktan kendisi su içebilmeliymiş oğluma seslendi kaan o sırada uzmanın çekmecesini karıştırmak için uğralıyordu dönüp bir baktı ve tekrar işine devam etti sonuç olarak testen şüpheli çıktık bu açıkcası benim moralimi bozdu çamaşır makinasına sürekli bakıyor mu çalışırken diye sordu göz temasını kısa sürede kaybettiğinden bahsetti (ismiyle oğluma seslendiği zaman kaanın dönüp bakıp tekrar işine devam etmesi ile ilgili olarak) sürekli oğlumla göz teması kurark konuşmave 3 ay sonra tekrar görüşmemiz gerektiğini söyledi 1 yaş civarındaki bebeklerin neler yapması gerekli uzmanın söylediği şeyler bende otistik durumla ilgili bişeyler olabileceği şphesi uyandırdı gerçi bize uzman hiç bundan bahsetmedi ama sürekli göz teması ve çamasır makinasına bakıyor mu olayı beni rahatsız etti bu arada bugün test ettim çamaşır makinasını çalıştırıp oğlumu önüne oturttum eline bir fırça alıp makinaya bir iki defa baktı makinanın titreşimi ile ilgilenndi 5-10 sn sonra banyoyu karıştırmaya devam etti
sevgili nil bu konu ile ilgili neler yapabilirim?