Merhaba Nil
Nerden baslayim bilmiyorum. Bugün Korayin sinif ögretmeni beni okula cagirdi. Koray cok hayal dünyasi genis bir cocuk, farkli algilamalari ve duygusal dünyasini hep cizimleri ile ifade eden bir cocuk. Cok fazla sözel olarak ifade etmiyor, cok konusuyor ama duygusal yönden az anlatir. Önce aile icindeki durumu aktarayim sonra okulda olanlari. Babamiz cok calisiyor, hele su aralar cocuklari hemen hemen hic görmüyor, hafta sonu dahi cok yogun bir calisma temposunda, eve gelincede ancak uyukluyor ve bu hepimizi cok etkiliyor. Koray bunu pek göstermez ve onunla birlikteyken tadini cikarir. Benim üzerimede büyük yük var. Bütün dikkatleri hep benim. Selinde olsun Korayda hersey Mami bak! Benimde uzaklasip isvicreye gitmem gerekti enerji yüklemem gerekti ama bu onu cok etkiledi sanirim. Sonra okul basladigindan beride Okulservisinde sorunlar yasaniyor, öyle bir duruma geldiki bir ara kendim götürücem dedim ama zor oldugunu ve her problemden kacamamasi gerektiginide kavramasi gerek. Bir cok haylaz ve terbiyesiz kelime kullanan hatta söföre saygi göstermeyip ona bile laf atan, cinsel organini gösteren ve Korayi en kötü etkileyende, bir 2. sinif ögrenci bir kizin hayaletlerin varligindan ve seytanlarin varligindan anlatip hikayeler anlatmasi Korayi cok etkiliyor.
1. Olay su Koray sinifinda bir kiza karsi ilgi duyuyor, bunu bana bir yan cümledede kisa ifade etmisti. Isvicredeyken Koray bu kiza mektup yazmis, icerigide bir seydan figürü ve seni geberticegem yazmis. Bana göre hayal dünyasi genis ve kizmistir ona ve o duygularini böyle dilegetiriyor.
2. 3. sinifta bir cocuk var. Oun yanina gidip beni bedava dövebilirsin diyormus. Gecn cuma günüde Kizlarin yanina gidip beni bedava dövebilirsiniz demis ve kizlar bunu pataklamislar. Ögretmenine gyanina gitmis basini tutarken cünkü cok üzgun bakiyormus ve cani yandigi beliymis ve Koray kizlar beni dövdü demis. Sonra kizlarda ama ögretmenim beni bedava dövebilirsiniz dedi demisler.
ögretmeni bu davarnislari icin bir cözüm bulmamiz gerek diyor bende ne yapicagami acikcasi bilmiyorum. Sinif arkadasina yazdigi mektupta ögretmenine sir kalmasini istemis. Ben hiep ilimli yaklasan hic bir asiri tepki vermeyen biriyim? Yaninda olmaya calisian ve onu dinleyen biri, benden nicin bunu sir saklamasini anlamadim? Eksiklerimizi tamamla diye bir anlasmamiz var, o anlasmalara uyarsa ancak istedigi cok istedigi oyunca alabilecegemi ifade etmistim. Birde bedava dövdürmek? Bunu hic anlamiyorum cok yikildim bunu duyunca, oysa dikkat cekmek icin buna gerek oldugunu düsünmiyorum. Kendi sosyal cevresinde ve okuldada ögretmeni onu herkes cok sevdigini hatta popüler oldugunu ifade etti? Ne yapmam gerekiyor konusunda hic birfikrim yok. duygusal yaklasmayip rationell nasil olucamda?