Cevabınız için teşekkür ederim. Görüşmeden sonra içim biraz daha rahatladı.
Pedegogun gözlemlerine göre Koral'da öz güven sorunu yok. O gözlemlerini anlatınca daha netleşti bazı şeyler. Mesela dergide bir sayfadaki resimlere bakıyorlar diğer sayfada eksik olanı buluyorlar. Koral doğru cevabı verdikten sonra sayfayı çevirip kontrol etmek istiyor (bunun kontrolcü ya da sağlamcı olması ile ilgili olduğunu söyledi) o sırada öğretmeni de aa Koral doğru yaptın neden kontrol ediyorsunki demesi Koral'ı ürkütüyor (burada da biraz öğretmenin çocuğu paniklettiğini söyledi). Ben de bu örneği duyunca fark ettimki biz Koralla bişey yaparken " hadi bakalım doğru mu yapmışız" gibi kontrol ediyorduk nedense. Bunun da benim öğretmen çocuğu olmamla ilgisi olabilir diye düşündük (anneden bana benden Koral'a geçen bi hastalık gibi)

biraz da sizin bahsettiğiniz mükemmelliyetçilik (babadan gelen) işin içine girince Koral'ın böyle olması normalmiş. Bir problem yok sadece siz böyle olduğunuz sürece koralda böyle olacak dedi:)
Komut olayı ise Koral'ın düzensiz hareket etmek istememesinden kaynaklı olduğunu söyşedi. Öğretmen sıraya girin diyor mesela, sonra yemekhaneye gidince yerinize geçin demeden geçmiyor. Bu da çok spontane hareket edemediğini düzen ve disiplin sevdiğini gösteriyormuş. Bizim komutların da etkisi var ama biraz çocuğun kuralcı olması ilede ilgili (ay bu da genetik:).
Tüm bunların problem olmadığını çocuğun ve bizim yapımızla ilgili olduğunu söyledi. ileride nasıl bir soruna sebep olur mesela, soru sorulduğunda doğru cevabı bilse de yanlış biliyor olabilirim düşüncesi ile parmak kaldırmaz dedi. Yazılıda başarılı olur ama kendini göstermede geride kalır gibi şeyler söyledi.
Bunu aşmak için de sanatsal faaliyetlere (yani kuralı olmayan uğraşlara) dedi. Bu şekilde bu durumu aşabilirmiş.
Biz kontrol olayını biraz gevşetmeye çalışıyoruz. Şu kuralsız faaliyet olayını evde de yapabilir miyiz acaba? (okula başlayınca ilgi alanına göre bir sanat alanına yönlendirmek isterim ama evde de yapabileceklerimiz var mıdır?).
Yazdıklarımdan sonra yeni önerilerin varsa sevinirim.
Tekrar teşekkürler...
Ayla