Gönderen Konu: Kıskançlık  (Okunma sayısı 646 defa)

Çevrimdışı senempeh

• Yeni Üye
  • *
Kıskançlık
« : Ocak 25, 2010, 11:32:52 öö »
Nil hanım merhaba, Genel sorunlar konusuna da yazdım ama sanırım gözünüzden kaçtı..Bir konuyla ilgili yardımınıza ihtiyacım var.
Kızım 4,5 yaşında...Bizim sorunumuz Ece ile alakalı  Ece Eylül' den 8 ay büyük ve yaklaşık 2 yıldır arkadaşlar...Bakıcılrımız arkadaş ve aynı sitede yaşıyoruz...Eylül ve Ece geçen yıl aynı sınıftalardı anaokulunda ama Ece bu yıl ana sınıfı öğrencisi...Okul sonrası yine görüşüyorlar...Ece sarışın ve mavi gözlü  Eylül sürekli büyüyünce saçlarını sarıya boyayacağını neden ece' nin saçlarının sarı olduğunu, kendi saçlarınn neden kahverengi olduğunu soruyor...Herşeyini Ece il kıyaslıyor ( boy, kilo, kıyafet, oyuncak )...Kendime bişey aldığımda bende aynısından istiyorum diye ağlıyor, bana hiçbişey almıyosun hep kendine alıyosun diyor...Bana yardımcı olurmusunuz, çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Kıskançlık
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2010, 10:36:57 öö »
Merhabalar
sorularinizi okuyamadim sadece tüm soru yazan arkadaslar icin braya yazmak istedim. Birkac gün sonra sorulariniza yanit verecegim suan kolilerin arasindan  yaziyorum:) Dün tasindik birkac gündür internet baglantim yoktu. yerlesir yerlesmez buradayim.
Herkese sevgiler.

Çevrimdışı senempeh

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2010, 04:29:48 ös »
Kolay gelsin, güle güle oturun :)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2010, 11:22:01 ös »
Tesekkür ederim :)
Özellikle kiz cocuklari bu yaslarda anneye özenip anneyle yarisabiliyor. Bazi cocuk annesini örnek alip onun yaptiklarini taklit etmeye calisirken bazi cocuk da annesini kiskanabiliyor (özellikle babadan)
Kendisini diger cocuklarla kiyaslama, karsilastirma nedenine gelince cevreinizde büyüklerinizde kizinizin yaninda onu baska cocuklarla kyiaslayan kisiler olabilir mi acaba? Ya da sürekli O nun en güzel cocuk oldugunu en iyisini yaptigini söyleyip kizinizin kendisini otomatik bir yaris icerisinde hissetmesine neden olan birileri olabilir mi ya da sizler bilmeden ona bu hissi vermis olabilir misiniz.Hepimizin gözünde cocuklarimiz dünyanin en güzel cocukalri ve bazen gercekten butür seyler söyleyebiliyoruz eger bu övgüler asirya kacarsa cocuk sürekli en güzeli olma en iyisine sahip olma yarisina girmis olabilir.Bunla rbenim uzaktan tahminlerim.
Eger bu tür karsilastirmalar kiyaslamalar varsa kesinlikle kizinizin ynainda yapilmasina izin vermemelisiniz.
Tüm dünyada insanlar bir yaris icerisinde, güzellik, kiyafet, basari haytain her konusund abir yaris  ve rekabet var ve malesef önce anneler cocuklarini bilerek ya da bilmeden yaristiriyor sonra cocuklar kendilerini bu yarisin icerisinde buluyorlar.Bu konuda dikkatli olmaliyiz.Siz dikkat etseniz bile ( ya da bizler dikkat etsek bile) ykain cevre( miz) ya da diger cocuklarin aileleri de cocukalrimizi etkileyebiliyorlar.
Bunlarin disinda bir de cocuklarin bu dönemde vücütlariyla görü+nüsleriyle ilgilenmeleri normal.Sac renkleri göz renklerini daha farkli gözlemliyorlar.Bu dönemlerde herkesin farkli göründügünü herksins ac göz renginin farkli oldugunu ve kimsenin birbirine benzemesinin gerekmedigini acnlatan kitaplar okumak bu tür icerikli konusmalar yapmak cok önemli.cocugun özgüvenini desteklemek dis görüsünüsün hersey olmadigini anlatmak cok önemli.Benim kizimda Almanya da oldugumuzdan cevresindeki cocuklarin cogunlugu sarisin oldugunda bir dönem benims aclarim neden sarid egil benimkiler niye siyah diye soruyordu size bahsettigim gibi bu konulu cocuk kitaplari sohbetler sayesinde atlattik bu dönemi.Simdi Herkes farkli görünür diye kendisi acikliyor.
Eger atladigim ya da yazmadiginiz ayrintilar varsa yazabilirsiniz.

Sevgiler

Çevrimdışı senempeh

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2010, 04:51:13 ös »
çok iyi anlattınız nil hanım :) Elimizden geldiğince söylediklerinizi yapıyoruz ama bundan sonra daha dikkatli olmamızda fayda var sanırım. teşekkürler tekrar...