Merhaba Burcu,
hamileliginin de etkisiyle simdiden cok fazla endiseleniyorsun sanirim. Bu tür konulari önceden nekadar düsünür endiselnirsen bu konuda kendine nekadar stres yaparsan o konuda okadar sorun olur. Butür endiseler kararsizliga neden olur kararsizlik da cocuklarin cok cabuk hissettigi bir durumdur.
Bade´yi simdiden kardes konusuna hazirlamak amaciyla onun bebekleriyle oynarken kardesinin altini nasil alacagiz kardesini nasil yikayacagiz gibi oyunlar oynayabilirsin.Kardesi dogduktan sonra ona bebegi icin kücük bezler, kücük süt siseleri yikama küvetleri falan alabilirsiniz. Evde varsa da kücük birseyler ekleyip ilginc hale getirebilirsin. KArdesinin bakimina onu dahil etmen cok önemli.istedigi sürece tabi ama O nu en kücük yardiminda bile övmek cok önemli. Büyük olmanin avantajlarini vurgulayip birkac yeni hak verebilirsiniz. Daha önce yapmasina izin olmayan ama artik büyüdügü icin yapabilecegi birseyler bulabilirsiniz. bunlar ebebkle uyku düzeniyle yemek düzeniyle ilgilis eyle rolmamali tabii. Daha önce kendi basina yapmasina izin verilmeyen ama artik yapabilecegi birseyler bulabilirsiniz.Biz de mesela büyüdügü icin yüksek yatakta yatmaya baslamais onu cok gururlandirmisti.
Bebegimiz Zeynep o günlerde evde 4. bebegimizdi bizim hatta hala öyle.Kardeslerinin alti alinirken yedirirken oynatiren hep Zeynep d eilgi odagiydi. Hadi gel Zeynep´e de krem sürelim , emzik verelim süt verelim gibi önerilerle kendisi yerine karderlerinde görüp birden yine ilginc bulup özendigi seyleri bebegine yaptirabiliyordu.Bizim gibi Zeynep i karnina bir bezle bagliyorduk yürüyüslere cikarken bebek arabasiyla gezdiriyorduk. Hatta gecen yaz onu anaokulundan alirken Zeynep ´in oyuncak bebek arabasini da ikiz arabasinin altina sokup onu almaya gidiyordum.Zeynep i de yanimiza aliyorduk tabii.Dönüste O da Zeynep arabasina koyuyordu yan yana sohbet ede ede "bebeklerimizi gezdiriyorduk". Sabahtan bugün seni almaya Zeyneple gelecegiz deyince cok mutlu oluyordu. Sen de okul konusunda degisik fikirler bulabilirsin."okuldan sonra" yapilacak birseyler bulursun eminim onun cok sevinecegi. Tüm bu öneriler he okuldan sornra olursa daha etkili olur tabi.Tabii ilk günler yardima ihtiyacin olacak kücük bir bebekle ama ilk basta bebekler cok uyudugundan bu sürede evde Bade ile daha iyi ilgilebilirsin.Tekrarliyorum yardim alman sartiyla.
Hic merak etme ben hep burada olacagim arada 5 dakika zaman bulup girip yazarsin ve sicagi sicagina yorum yapariz