Gönderen Konu: Hiç söz dinlemeyen ikizlerle nasıl baş edilebilir?  (Okunma sayısı 1077 defa)

Çevrimdışı DURU

• Yeni Üye
  • *
Hiç söz dinlemeyen ikizlerle nasıl baş edilebilir?
« : Nisan 30, 2010, 10:21:11 öö »
Merhabalar, sitenize yeni üye oldum umarım güzel paylaşımlarımız olur  :)
Benim 4 yaşında ikiz kızlarım var.Sanırım artık büyüdüler psikolojisiyle bazı şeylerin rayına oturmasını bekliyorum ama sanki her şey daha da kötüleşiyor.En büyük problemimiz bitmek bilmeyen kavgalarımız.ikiside birbirine üstünlük sağlama telaşında ve kavgaları esnasında birbirlerini çok hırpalıyorlar.Hakemlik yapmaya çalıştığım zamanlarda değişen hiç bir şey olmuyor beni dinlemiyorlar bile kendi hallerine bıraktığımda ise kıyametler kopuyor ne yazık ki :( Bir de işin kötü tarafı artık kızdıklarında bizede vurmaya başladılar.
Bir de hayırdan asla anlamıyorlar kendi dediklerini yaptırana kadar vazgeçmiyorlar.Biliyorum her dediklerini yapmamam gerek ama olayı o kadar abartıyorlar ki  dediklerini ister istemez yapmak zorunda kalıyorum başka türlü sakinleşmiyorlar.Sabırın ne olduğunuda bilmiyorlar her istedikleri her şey anında olsun istiyorlar yoksa yine mızmızlıklar, huysuzluklar baş gösteriyor.
Bir tanesi bana çok düşkün ama olayı biraz abartıyor sanki gece uyandığında babasını bile görmek sakinleştirmiyor onu beni görene kadar ağlıyor.sabahları eğer uykusunu açamadıysa benim yanında olmamam ağlayıp durması ve kolay kolay sakinleşmemesine sebep oluyor.
Geceleri bir süre benimle yatıyorlardı son 2,5-3 aydır kendi yataklarınıa alıştırmaya başlamıştık ki yine benim yanımda yatmak istimeye başladılar (yöntemler yine aynı )
Evde sıkılıyorlar diye dışarıya çıkarıyorum ama dışarıda da anneyi bunaltmaya devam....
Biliyorum çok karamsar tablo çizdim ama içinde olduğum durum aynen böyle ve ben artık ne yapacağımı şaşırdım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Hiç söz dinlemeyen ikizlerle nasıl baş edilebilir?
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2010, 08:50:57 ös »
Merhabalar
aradiginiz tüm cevaplar aslinda sizin mesajinizda bulunuyor. Sorularinizin cevaplarini siz de biliyorusnuz ama uygulamakta zorlaniyorsun anladigim kadariyla.
Öncelikle ilk önerebilecegim sey kizlarinizin ayri gruplarda siniflarda olabilecegi bir anaokuluna yollamaniz. Eger böyle bir imkaniniz varsa kizlarinizin yasitlariyla kurallarin sosyal aktivitelerin oldugu bir ortama girmeleri cok önemli oldugundan mutlaka gerceklestirmenizi öneririm. Hem gelisimleri acisindan hem de birbirlerinden ayri ayri kisilik gelisimlerini pozitif desteklemek acisindan cok önemli anaokuluna gitmeleri.
Evde de onlarla ayri ayri faliyetler yapmaya özen gösterin.
Ikisini ve en önemli konuda istediklerini aglayarak vurarak sizlere yaptirmalarinin hem onlarin karakter gelisimleri hem psikolojik gelisimleri hem de davranis gelisimleri acisindan nekadar yanlis oldugunu vurgulamam gerekiyor.Cocuklar istedikelriniy apmadigimizda hircinlasiyor gibi görünebilirler ama asil eger her istediklerini yaparsak hircinlasirlar. SINIrlari zorlayip hep "Daha fazlasini" isterler."Daha fazlasini yaptirmaya calisirlar" önce 2 yasindayken aglayarak kafalarini biryerlere vurarark kendini yere atarak sonra büyüdükce aglayarak mizmizlanarak duygu sömürüsü yaparak kisacasi SINIRlari kurallari hissetmedikleri sürece daha da ileriye gitmek isterler.Bu onlari mutlu yamaz sizin durumunuzda oldugu gibi hem daha hircin olurlar hem aile huzursuz olur hem de bireyler arasindaki iliskiler negatif bir hal alir.
 Tutarlilik cok önemli Hayirlarinizi Evete cevirmemelisiniz.
Daha iyiy ardimci olabilmem icin örneklerle soru sorabilirsiniz.
Kolay gelsin:)