Gönderen Konu: çocuklarda uyku problemi  (Okunma sayısı 6695 defa)

Çevrimdışı sahnur

• Genç Üye
  • **
çocuklarda uyku problemi
« : Nisan 30, 2006, 08:50:29 ös »
arkadaşlar oğlumu maalesef emzirerek uyutuyorum şu an 12,5 aylık emmeden uyumuyor ve geceleri en az 3-4 sefer uyanarak emmek istiyor kendi kendine uyutmak için ferber yöntemini denem imkansız çünkü oğluma annemler bakıyorlar memleketten geldikleri için bizde kalıyorlar oğlumun en ufak ağlamasında direk olaya müdahil oluyorlar bir kaç kez ikaz etmeme rağmen daha fazla ses çıkaramadım çünkü onlar alınıyorlar yalnız geçen hafta ilginç bir durum oldu oğlumun uyku saati geçmesine rağmen emerek bir türlü uykuya dalamadı o sırada babam geldi ve "kaan hala uyumadı mı hadi uyu bakayım kızacağım sonra" dedi sert bir ses tonuyla bunu söyledikten sonra kaan hiç kıpırdamadı bir süre sonra uykuya daldı ertesi gece de aynı durum oldu 3. gün kaana dede geliyor hadi uyu dediğim zaman kıpırdamadan yatıyor dedesi odadan çıkınca hareket başlıyor bu yöntem zannımca pek doğru bir yöntem değil bana önerebileceğiniz birşeyler var mı bu konuyla ilgili olarak?

Çevrimdışı burcu

• Genç Üye
  • **
  • maaşallah deyin oğluşumaa!!!
oğlumla savaş halindeyiz...uyutamıyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2006, 11:51:16 öö »
Merhaba nil
Benim özellikle son dönemlerde beni çok sıkıntıya sokan bir durumum var oğluma uyutamıyorum... aramızda resmen bir savaş var diyebilirim...
Şu an ki durmumuza geçmeden bu nokatay nasıl geldiğimizi kısaca anlatayım ; 4.5 aylıkken oğlumun odasını ayırdım ve o zmana kadar kucakta sallanarak uyuyordu(ki son dönemde sadece kucakta uyuyup yerine konduğu an bağıran bir bebek olmuştu). İlk günler salladığım sıralarda uyuması için söylediğim ninnilerle birlikte başında bekledim 40 dk ağladığı oldu...ama 6 aylık olduğunda annecimm eee yapacağız diye ozmuzumda sırtını pış pışlayarak odasına götürüyordum  yatagına bırakıyordum ya hemen kafasını dönüp uyuyordu ya da en fazla 2 dakika söylenip dalıyordu... arada uyanıp mızırdasa bile kendiliğinden tekrar uyuyordu hattta uyanmış yatağında oynarken buluyordum onu sesi çıkmıyordu... ne olduysa 7.5 aylıkkken grip olunca oldu uyuyamıyor diye memede uyumasına göz yumdum 10. gün sonunda artık meme dışında uyumaz oldu uyanınca illa ki meme istemeler başladı 1.5 ay böle süründük artık geceleri 40 dk bir uyanıyor en az 10 dk da uyutmaya çalışıyordum (ki gece meme vermem) yeter dedim ve tekrar yatagına koyup uyutmaya çalıştım. Yok bir türlü başaramadım... ilk başlarda ayağa kalkamadığı için eninde sonunda dalıp gidiyordu ama şimdi ayağa kalkıyor oyuncaklarını atıyor ağlarken ne yaptığını şaşırıyor kafasını falan vuruyor ve oturduğu yerde gözleri kapalı ağlıyor ama UYUMUYOR hatta ağlarken kafası küüt önüne düşüyor 1dk uyuyor hemen geri ağlamaya başlıyor... ikikere denedim başarılı olamadım en son omuzumda nini söylerek uymaya başlamıştı ama artık onunda suyunu çıkarıyor yine başladı saat başı uyanmalar kucak istemelere istiyor ki hep omuzumda olsun yatağa koyduğumu hissettiği anda uyanıp kıyamet koparıyor... ve en kötüsü artık uyandığında yanına gitmezsem aslaaa uyumuyor... uykuyu bir kenara bırakıp kendinden geçercesine ağlıyor ...
Kendi doktorumuzla konuştum “benden ona bir saat süre bırak ağlasın; bir süre sonra uyanmadan uyumayı öğrenecektir” dedi gel görki eskisi gibi değil benim sinirlerim çok yıprandı... gecenin bir yarısı bartuyu (ki babamıza rağmen) bıraksam bile eminim en azında 45 dak ağlar komşular başımıza toplanır ne oldu çocuğa diyeee.... onu ağlar bırakmam artık daha zor doğruluğundan da emin değilim ama yanına uğramayaı da denedim beni görünce yarasına basılmış gibi tekrar çığlık çığlığa ağlamaya başlıyorr....
Nil bir yöntem ama ne beni ne de bartuyu fazla yormasın ağlatmasın... yok mu bu işin çözümü yaaaa bir yaşına gelecek oğlum hala uyumayı bilmiyor nerde hata yapıyorum ...ağlamasına dayansam herşey düzelecek mi gerçekten emin olsam sıkacağım dişimi ama ilk 3 gün düzelme gösterip sonra yine yoldan çıkıyo oğlum... illa ki vereceğim son noktaya kadar istiyor hiç taviz göstermemeli miyim??? Kafam çok karışık sinirlerimde çok bozuk...
Son olarak gece uykusuna yatarken sorunumuz yok onu nasıl olduysa hallettik herşeyi aynı sırayla ve aynı saate aıpyorum 4.5 ayından beri sorun gün içindeki uykuları ve gece uyanmalarında
Üfff amma uzun yazmışım nil umaarım seni sıkmamışımdır ama yardıma ihtiyacım var
Şimdiden herşey için teşekkür ediyorum
Sevgiler burcu

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
çocuk ve uyku
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2006, 05:41:57 ös »
nilcim, bugün tam sana soru sormaya niyetlenirken anasayfadaki yazını okudum. bizim güzel bir uyku düzenimiz vardı. çocuklarımın severek gittiği bir yerdi yatakları. bizimde rutinlerimiz vardı alt almak, pijama giymek uykudan evvel bir banyo gibi.. en son yıldızlara, ağaçlara el sallamak. sonra onlar yatağa gittiğinde hiç birimiz ses çıkarmaz onların rahatsız olmamasını sağlardık. tv zaten seyredilen bişi değil evde onlar uyuduktan sonra da açmamaya gayret ediyoruz. kışın 20.30 da yaz geldiğinde bu saat 21.30 a kaydı yatağa gitme vaktiydi. son 1 haftadır belki 5 gündür filan bu durum allak bullak oldu. ismail birkaç kez geçmiş zamanda yanına alıp yatırdı kızları, itiraz ettiğimde 'böyle çok mutlu oluyorlar vildan, bikaç kez yatmadan birşey olmaz' dedi ama oldu malesef. artık bizim yatakta uyumak istiyorlar, kendi yataklarına yatırdığımda krize giriyorlar adeta ağlarken bi kaç kez yine de almadım ağlamalarına rağmen ama sonra ben de dayanamadım. bir de defne dün gece bizim yatakta da yatmak istemedi, gelişigüzel eliyle bir mutfağı bir ön odayı gösterip durdu oralara gitmek istiyormuş. bu arada onların yatma vaktinde sadece mutfakta düşük bir ışıkla salondaki abajur yanıyor. yani ev tamamen uykudan önceki halini alıyor. ne yapacağımı şaşırdım. yine yataklarına koyup ağlamalarına müsade edebilirim ama defne de son dönemde müthiş bir kıskançlık başladı, doymuyor sanki ilgiye, öyle anlar oluyorki çınar'a gözümüzle bakmamıza bile tahammül edemiyor. ama bu sık olan birşey değil, öyle anlarda inadına gitmektense hemen bir oyun bulup oynamaya filan başlıyorum ve bu durumu bi sonrakine erteliyoruz.

sence ne yapayım. acaba yataklarını mı değiştirsem ama sanki bunun için erken bir de çok deli yatıyorlar normal yataktan düşebilirler, hadi barikat koydum diyelim bu seferde kolaylıkla yataklarından inip dışarı çıkabilirler.

aslında önemli bir detay daha var. kızlarım 2 ay hattabelki 3 ay evvel öğlen uykusu uyumak istemediler üstüste bi kaç gün. öğle uykularımızda aynı rutindeydi, yemek yendikten sonra alt alma el yüz yıkama sonra battaniyelerini sularını alıp yataklarına gitme şeklindeydi. bir öğlen çınar itiraz etti, üstüne gitmedim ertesi gün ağladı vs derken salonda minderüzerinde ben kitap okurken uyumaya başladılar. sonra o da yetmemeye başladı ki bu durum 1 ay kadar sürdü. şimdi öğlenleri rutinimiz şu oldu, battaniye ve sular ellerine alınıp aşağı iniyoruz anne onları pusetle gezdiriyor sonra bahçede 1-2 saat uyuyorlar ve eve çıkıyorlar. uyutmamayı da denedim ama o zamanda uykusuzluk akşama doğru çok huysuzluk yapmaya vardı, vs..

ne yapsam bilmiyorum. ben 13. ayda ağlamalarına müsade ederek yataklarında uyutmaya alıştırmıştım. bunu tekrar yapabilirim ama sana sormak istedim. uykudan iyice nefret etmelerini filan istemiyorum. bir dönem sonra geçecekse kendi yatağımda yatırmaya da razıyım, of bilmiyorum bu 2 yaş sendromu denen şey gerçekten tuhaf bi durum. tam konuşamadıkları için kendilerini ifade de edemiyorlar ona da sinirleniyorlar. ayrıca tüm gün onlarla sürekli faaliyet halindeyim, kitap okuyoruz, resim yapıyoruz, dans ediyoruz vs vs onlarsız 1 dk geçirmiyorum. tüm bunlar olurken neye doyamayarak bu uyku düzeninin altüst olduğunu anlamıyorum. cevabını alana dek onları yine istedikleri yerde yatıracağım, söylediklerin doğrultusunda bir yön vereceğim. bir bilene danışmaya gerçekten ihtiyacım var çünkü.

şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı kevebek

• Yeni Üye
  • *
çocuklarda uyku problemi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2006, 10:41:54 öö »
Merhaba Nil mesajimi tekrar buraya yaziyorum.

Kizim 18 aylik ve hala emiyor. Calistigim icin is cikislari ve gece 6-7 kez kalkarak emmeye devam ediyor, gece biberondan da sutunu iciyor bu arada. . Aslinda kendisi isteyene kadar biraktirmayi dusunmuyordum ancak isim geregi sehirdisina cikmam gerekiyor ve onumuzdeki ay 3 gunlugune ayrilacagiz. Normalde babaannesi bakiyor ama geceleri hic ayri kalmamistik. Denemek  icin gecen aksam babaannesinde biraktik gece epey kalkmis ama fazla aglamadan uyumus. Ertesi sabah ugrayip biraz emzirdim aksamina tekrar birakalim dedik ama durmamis aradilar gidip aldik. Farkindaligi yuksek ve duygusal bir cocuk. Nasil bir yontem izlemeliyim? Emmeyi biraktirmaktan cok ayri kalmayi nasil basarabilecegimizi ogrenmek istiyorum. Aslinda emmeyi de biraksa iyi olabilir cunku geceleri minimum 6 kez kalkiyor ki yasina gore cok sanirim. Simdiden cok tesekkurler