Gönderen Konu: sınıf değişikliği  (Okunma sayısı 579 defa)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
sınıf değişikliği
« : Mayıs 18, 2010, 03:08:49 ös »
Merhaba Nil

Selinin okulu gecen sene cok öğretmen değişikliği yasandığı icin almanca anaokulu kalkmıstı. Türkce devam edildi ve haftanın 1-2 almanca dersi veriliyor. Simdi bir grup alman yeni dönemde bu okulda devam edecekler. Selin tabii simdiki türkce sınıfına adapte oldu. En iyi arkadası aynı sitede oturuyoruz, birlikte aynı sınıftalar. Cok yakın kankiler. Saatlerce birlikte vakit geciriyorlar. Selini tabii almanca eğitim sınıfına vermeyi tercih ediyorum. Aslında endişelerim var, almanlar tutunamayacaklar ve yeniden ortada kalıcağaz diye. Onun yerine kurumsal bir kolej daha mı mantıklı olurmu diye düsüncelerim gidip geliyor. Birde yeni grup birbirini tanıyor. Büyük kücük aynı sınıfta olacaklar. Selin ve 2-3 öğrenci daha bu sınıfa dahil olacaklar. Yaklasım nasıl olmalı? Onları yavas yavas mı sınıfa sokmalı yoksa bastan hemen burası sizin yeni sınıfınız diyip diğer sınıftan tamamı ile mi ayırmalı veya bir o sınıf bir bu sınıfa gün icinde değistirmelimi? Birde arkadası diğer sınıfta olduğü icin problem olur diye düsünüyorum. Onun yanına gitmek isteyecek.

simdiden tesekkürler.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Ynt: sınıf değişikliği
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2010, 07:39:27 ös »
tekrar merhaba Nil

asağadaki soruma yanıtını verebilirsen cok sevinirim, haftaya pazartesi toplantı olacak bu almanca sınıfı ile ilgili. Senden bir yanıt aılrsam ona göre bende bir düsünüp karar vermem gerekicek. tekrar tesekkürler.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2010, 09:01:19 ös »
Manolya unuttum ben sorunu yanitlamayi kusura bakma.Aklimdaydi aslinda.
Sinif degistirmek okul degistirmek  o okulda o ortamda olmadan fikir vermek icin cok zor bir konu.ancak genel anlamda bir cocuk icin sinif degisikliginde izlenecek en dogru yol yavas yavas alistirmaktir. Kizin neden sinif degistirdigini anlarsa daha kolay olur kabullenmesi. Arkadasindan ayrilmak zor gelebilir ama hic beklemedigin bir sekilde de tepki verip ayni okulda olmak ona yetebilir de. Eger arkadasi degistirmeyecekse sinif degistirse de arkadasiyla görüsmeye devam edecegini arkadasliklarinin bozulmayacagini anlatmalisin.Özellikle ilk günlerde okul sonrasi daha SIk birlikte olurlarsa rahtalayacaktir.Bana göre ögretmenleri alisma döneminde esne davranirlarsa aradasinin O nu O nun arkadasini ziyaret etmesini (özellikle ziyaret diyorum ocuklar bunun farkini anlayabiliyorlar cünkü) desteklemeliler.Bunlar okulun yaklasimina ögretmenlerin de düsünceleirne bagli oldigi icin nasil yapacakalrdir bilmiyorum.
Her gün bir sürelige yakinda dgeistirecegi sinifa gidip orayi ziyaret etmesi, ögretmenlerini tanimasi iyi olur.
Digerlerinin birbirini tanimasi yeni gelenler icin zor bir durum olsa d abu cok dogaldir.Burada biliyorsun her grup a her yil 3 yasinda yeni cocuklar gelir.Yavas yavas gruba adapte olurlar.Yeni yeni arkadasliklar kurmaya baslarlar.Bu zaman alir ama kizin henüz kücük ve buna zamani var.
Cocuklar bizim bekledigimizden farkli tepkiler verebiliyorlar degistirme konusuna. Bizden örnek vereyim istersen. BEn sürekli okul degistirme konusuna cok yabanciyim.Meslek haytaimda 1 istisnai durum disinda hic denk gelmedim.Ancak ynei tasindigimiz sehird einsanalr sürekli okul degistiriyorlar.Daha iyisi daha iyisi olsun diye.Biz de mecburen Anaokulundaki yapi bozuklugu küf nedeniyle degistirmistik.Ynei okulunda tuana nin cok arkadasi oldu coks everek gidiyor. Cok az sey sunuyorlar ama Tuana memnundu.Kardeslerinin okulu cok iyi bir okul orada anne baba danismanligi ve egitmenlik konsuunda teklif aldigim gün tuana da ziyaretci olraka kardeslerinin grubundaydi.Müdür Tuana ninda degistirip bizim oldugumuz okula gelebilecegini söylediginde bunun Tuana icin "Tramva" olabilecegini düsündüm. onusayim dedim. Hemen söyleme taraftari degildim. Cok samimi oldugu bir kiz ve bir erkek arkadasiyla hic ayrilmiyorlar birbirlerini ziyaret ediyorlar birlikte spora gidiyorlar.Istemez co üzülür dieye düsündüm. Ogün kardesleriyle onu almaya gittigimde eve gelmek istemedi.evde "anne keske bend eo okula gitsem" dedi.Bende müdürün teklifini söyledim.Bana "Aa cok güzel ozaman Agelina ve MArtin(eski okuldan arkadaslari) ile sporda ve evde bulusurum ne olaca yasasinnn" diye sevindi. Hic tahmin etmiyordum.Elbette ilk günlerde arkadaslarini özleyecek ama ama bana durmadan olsun ben onlarla yine görüsürüm o okul co güzel kardeslerimle birlikte olacagim dedi.
Ilk degistirdigimiz okulda da aynisi oldu. Tuana cok etkilenir diye aylarca cesaret edemedimd egistirmeye.Birgün kendisine anlattim. Orasi saglikli degil annecim.Yeni insan bitti küf oldu duvarlar birbaska anaokulu var oraya bakmaya gidelim mi dedim. "Büyük kaydiraklari varsa en orada kalirim" dedi. Biz ne kriterle bogustuk günlerce.Arkadaslarini özleyecek ayrilmak istemeyecek diye üzüldü ne yapsak dedi ve cocuk pencersinden kaydiraklari büyükse giderim dedi.
Bazen biz büykler cocuklardan cok üzülüyoruz endiseleniyoruz.Onlarin bakis acilari bizden daa basit olabiliyor.
Umarim sorularinin yanitlarini alabilmissindir .Yine sorabilirsin.
Sevgiler

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2010, 06:54:32 öö »
Bu konuda bir geribildirim yapmak istedim. Belki cok erken ama Selinden cok positif tepkiler alıyorum. Arkadaşı diğer sınıfta olmasına rağmen hic bir sorun yaşamadık. Bunu sorun yapıp endişelerimizin ne kadar yersiz olduğunu yeniden gözler önüne serdi. Selin sınıfında 6 yas cocuklardan olacak büyük sınıfta olduğunu büyüdüğünü düşünüyor. Onun icin kabul etti diye düşünüyorum. Bazen birikte aktivitelerde bir araya gelebiliyorlar. Onun dışında okul sonrası hemen hemen hergün birlikte dışarda evde oynama fırsatı oluyor. Sanırım bu onları daha mutlu kılıyor, cünkü serbest oyunlarını özgür bir ortamda oynayabiliyorlar .Aksam birlikte ben alıyorum onları, cok mutlu oluyorlar. Sanırım benim icin büyük kriz gibi gözüken, kızım icin normal bir değişiklik oldu.